Pita sa jabukama

četvrtak , 21.11.2013.

"Da, kao što kažeš, nema mnogo
biranja između trulih jabuka."

William Shakespeare, Ukroćena goropadnica

mmmm, ukusna pita



SASTOJCI:

Za tijesto (koristiti šalicu od 250mL);
2 jaja, jogurt, šećer, 1/2 ulja, 1/2 rastopljenog margarina za kuhanje i kolace, vanilin secer x2, 2 1/2 brašna, prasak za pecivo x2

Za nadjev:
1.5 kg jabuka, secer, vanilin secer x3, cimet (po zelji ja ga dosta stavim)



1. Izribane jabuke i ostatak nadjeva dinstati

2. Miksati tijesto ali prvo jaja i secer, brasno na kraju (miksati minimalno 15 minuta)

3. Pola tijesta izliti u kalup za pecenje (u koji ste prethodno stavili pek papir ili namazali dno sa maslacem/margarinom i pobrasnili) i peci u vec zagrijanu pecnicu na 180 stupnjeva.

4. Kad se stvori korica, izvadite, stavite nadjev i prelijte ostatkom tijesta. Peci jos 25 minuta.

5. Kad pita bude gotova i ohladena, pospite staub secerom cerek

by Brunhildica cerek

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.