...or something

subota, 04.05.2024.

Suzdržana ljudskost

Da se za Sabor planiraju najbolji kadrovi stranke, a za Europski parlament tek rezervna ili druga garnitura, to nam je već dobro poznato. U tu se ekipu, međutim, već i zbog same naravi stvari, naime zbog enormno visokih prihoda koji se u Bruxellesu ostvaruju (do danas ne znam koje se sjednice održavaju u Bruxellesu, a koje u Strasbourgu gdje je ujedno i Vijeće Europe), prirodno regrutiraju i uhljebi, dakle lica dovoljno medijski eksponirana ali nedovoljno karakterna da bi se borila u domaćem ringu i u njemu preuzimala odgovornost za dobrobit društva. Katkad još poneka stranka u Europski parlament šalje one svoje primjerke koji su za nju previše intelektualni pa postoji opasnost od njihova talasanja, ali taman uštimani za rijedak EU-zrak. To odgovara i vodstvu stranke, jer se na taj način riješilo potencijalnih neugodnih kritičara u vlastitim redovima, a i ovim visokoumnim lijenčinama.

U posebnu, da ne kažem specijalnu kategoriju uhljeba spadaju tzv. ljigavci/štetočine. Ljigavci/štetočine tu su od Sudbe Klete postavljeni uglavnom samo kako bi sramotili svoju državu i svoj narod borbom protiv kemtrejlova, cjepiva, transhumanizma, rodne ideologije, woke-pokreta, gay brakova, globalizacije i pitaj boga čega još iz kataloga "čarobnjakovog šešira" Krešimira Mišaka. Ali kako ne bi ispalo da su oni uvijek samo protiv, kako bi se javnost pravilno informirala da oni katkad znaju biti i suzdržani, Boris Dežulović napisao je nadasve slikovit i informativan članak Glas imbecila. Izdvajam dio:

"Tako, eto, u nekim dijelovima svijeta i danas izgleda obred prisilnog obrezivanja djevojčica: procjenjuje se da je na taj način osakaćeno više od stotinu i trideset milijuna žena. Zbog toga je prije nekoliko dana, donoseći direktivu protiv nasilja nad ženama, Europski parlament u tekst uključio sakaćenje ženskih spolnih organa i prisilne brakove. Pa ipak, iako je donesena golemom razumnom većinom, protiv direktive je bilo teško shvatljivih tridesetak glasova, uz sedamdeset mudro suzdržanih.

I među njima, na čast i ponos Hrvata, tri njihova suzdržana glasa: Mislav Kolakušić, Ivan Vilibor Sinčić i Ladislav Ilčić.

Da, suzdržani. Da, o prisilnim brakovima. Da, i sakaćenju djevojčica.

Ako se pitate zašto bi, zaboga, itko, pa makar bio Hrvat, bio suzdržan u raspravi o sakaćenju djevojčica, ako u kardiogenom šoku i nevjerici poželite vjerovati da su naši dični zastupnici skeptični oko direktive zbog neke njene skrivene feminističke ili rodne agende – još prije okruglo i točno deset godina, travnja 2014., cijelu vam je stvar objasnio Glas koncila.

'Djevojčicama se prije puberteta čupaju dražice da bi se budućoj ženi onemogućio doživljaj spolne naslade. Žena tako ostaje manje zahtjevna, samo vjerna supruga i vrijedna majka', odgovorio je tada jednom svom ljubopitljivom čitatelju Glas koncila, isti onaj Glas koncila koji se u to vrijeme, vjerovali ili ne (vaša vjera, kako vidite, nije bitna), javno usprotivio i mamografiji, proglasivši narodni običaj dijagnosticiranja raka dojke štetnim za žene!"


Imam i na poslu i u privatnom životu što kolege što poznanike i poznanice koji ne propuštaju priliku na svojem FB-profilu podijeliti kakvu grandioznu objavu Mislava Kolakušića, njegov bombastični govor u Europskom parlamentu na tečnom hrvatskom, njegovo vazda opominjanje vazda čovječanstva da se na vrijeme otrijezni od Sila Zla i vrati na put obiteljskih vrijednosti i nacionalnog suvereniteta. Ako bi se kojim slučajem potencijalni turisti htjeli informirati o "Hrvatskoj - Punoj Života" na način da konzultiraju Knjigu proroka Nedrka ili pak apokrife proroka Mislava i Vilibora, imali bi osjećaj da su uplatili sedmodnevni puni pansion u kakvom katolibanskom kalifatu. Jer to je gotovo pravilo svuda u svijetu - što je priroda divotnija, to je država sjebanija. Na svu sreću, u nas to ipak nije tako.

Malo sam se poigrao smišljanjem turističkih slogana. Gorespomenuti trojac tako bi mogao ponuditi slogan "Croatia - Full of Chemtrails", Domovinski pokret dao bi slogan "Croatia - Free from the Serbs", a Most, npr., "Croatia - Full of Illegal Immigrants". ;) Našlo bi se tu mjesta i za Nepalce, Indijce i Filipince, a vi nastavite niz ako imate inspiraciju. :)

Surfajući darknetom, naišao sam i na ove dvije slike:

nedrk

151-items

Ova se druga, dakako, može primijeniti i na 705 items Europskog parlamenta. ;))

04.05.2024. u 12:42 • 17 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Lipanj 2024 (14)
Svibanj 2024 (15)
Travanj 2024 (18)
Ožujak 2024 (7)