< ožujak, 2006 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Lipanj 2008 (3)
Svibanj 2008 (8)
Travanj 2008 (2)
Listopad 2007 (4)
Rujan 2007 (4)
Kolovoz 2007 (1)
Svibanj 2007 (1)
Travanj 2007 (2)
Ožujak 2007 (2)
Veljača 2007 (3)
Siječanj 2007 (3)
Prosinac 2006 (1)
Rujan 2006 (2)
Srpanj 2006 (1)
Lipanj 2006 (6)
Svibanj 2006 (11)
Travanj 2006 (9)
Ožujak 2006 (6)
Veljača 2006 (4)
Siječanj 2006 (8)
Prosinac 2005 (8)
Studeni 2005 (6)
Listopad 2005 (11)
Rujan 2005 (3)
Srpanj 2005 (9)
Lipanj 2005 (12)
Svibanj 2005 (22)
Travanj 2005 (4)
Ožujak 2005 (15)
Veljača 2005 (11)
Siječanj 2005 (7)
Prosinac 2004 (21)
Studeni 2004 (22)
Listopad 2004 (1)
Rujan 2004 (14)
Kolovoz 2004 (30)
Srpanj 2004 (31)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

zaigrana i tu

Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us


s vama mi je život lipši:
BARBA
BEŠTIJICA
BORUT
BUGENVILIJA
ČIOVKA
DEMJAN
DOMINA
E.P.
FRANC
GALEB
HELIX
JASNA 2+2
JOE PELLENA
JULIERE
KORALJKA
LANTERNA
LOLA WALSER
LJELJA
MALA
MLADEN
OCEAN
ODMAK
OTOK
PEŠKA
PJESMA
REGINA
SKROZ
STUDENA
M.H.ŠVABICA
ZMANY
ZORA


Image Hosted by ImageShack.us
kasheta@gmail.com





26.03.2006., nedjelja

nedeljni đir

di je bija?

imate sve ovod doli...


1. oaza mira
2. galebarenje
- 21:48 - gukni golube (19) - ma štaš' trošit kartu - #

18.03.2006., subota

subotnji đir

priko rive, zvončaca do ježinca

UPDATE:

evo san brisala ono ča se ni vidilo, postavila san ovi slajd gori koji je triba biti u postu


- 23:24 - gukni golube (31) - ma štaš' trošit kartu - #

12.03.2006., nedjelja

Čestitka

Image Hosted by ImageShack.us


Pozdravu se pridružuje upravo pridošli Skroz.
- 19:50 - gukni golube (17) - ma štaš' trošit kartu - #

11.03.2006., subota

Sumrak Bogova!

Preuzeto sa


Jednog lijepog sunčanog dana, ustade Bog iz svoga kreveta i reče: E vala bi mogo radit nešto danas. Svratio je do Isusa koji je u svojoj bašti pravio kućicu za ptice. Bog mu reče: Ti si ovdje Sine već 2000 godina ...
... mogo bi opet malo dole. Isus se složi sa tim, al ne htjede da ode bez svojih prijatelja. Zato ode pred Dženet, i poče vikati ispod prozora: Muhamede, Muhamede, Mujooo...
Muhamed je upravo gledao Al-Jazeeru, i samo mahao glavom, gledajući kako potomci njegovih sljedbenika iz Meke i Medine, gađaju izraelske specijalce Molotovljevim koktelima i kamenjem. U dubini duše je znao da postoji efikasnije oružje.
Kad čujaše Isusove povike, izađe Muhamed na prozor i reče: Šta je bola? Isus ga pozvaše: Hajmo opet malo dole, dosadilo i ovdje. Muhamed reče: A jašta je...
I pođoše njih dvojica, a u parku je na travi ležao Buda. On je uvijek bio drukčiji, uvijek je zabušavao na radnim akcijama, vazda neka meditacija – kontaše oni. Međutim, Buda ustade kad ih je vidio, i reče da ne može više ležati, i da hoće neku akciju. Kad mu rekoše da idu dole i on prihvati i zovnu Mojsija koji je u parku palio grmlje.
I tako njih četvorica pođoše dalje, kad tamo u kafiću «Paradajs» sjede Manitu i Šiva. Pratili su kladionicu na teletekstu, a Šiva je psovala Manitua da sređuje rezultate u drugoj ruskoj hokejaškoj ligi. Manitu samo reče: Šta je bona, i ti si mene zajebala 1986. kad je Maradona dao onaj gol.
Kako odavno nisu ništa dobili na kladionici i njih dvoje ustadoše i zajedno sa Isusom, Muhamedom, Budom i Mojsijem, baš kao Smogovci, krenuše ka liftu. Kad siđoše na Sinaj, svak htjede na drukčiju stranu. Tu su se malo posvađali, ali dogovoriše se da se za 48 godina nađu na istom mjestu, pa da se vrate.
I tako Isus ode u Betlehem, Mojsije ode na plažu na Crvenom moru, Buda ode u Kinu, Šiva ode u Indiju, a Muhamed u Irak, pošto je u Saudijskoj Arabiji previše vruće u ovo doba godine. Manitu je polaganim korakom krenuo prema Americi.
Kad je Isus ušao u Betlehem, ode da posjeti svoju rodnu štalu. Međutim ona nije bila tu, jer je jedan privatnik podigao crkvu. Šetao je tako ulicama, kad odjednom ugleda masu naroda kako se mlati na ulici. Dosta mu je bilo mlaćenja zadnji put kad je bio ovdje, pa sjede na prvi brod koji vodi do Italije, da pogleda je li Petar Stena, kako ga odmilja zvaše, zaista utvrdio temelje kršćanstva kako mu je obećao.
Sišavši sa broda u Bariju, uze prvi autobus za Rim. Gužva na autocesti bijaše nesnosna, pa se sjeti starog trika koji mu je Mojsije pokazao. Isus mahnu rukom, kad se auti razdvojiše, a pred autobusom ostade prazna cesta. Neki Srbin koji je sjedio na sečiji samo viknu: Šibaj bre Miško...
Kad stigoše na stanicu u Rim, izađe Isus i krenu prema Vatikanu. Dugo je bio put pješke, ali kad je došao ugleda prelijepu crkvu koju je dosad samo vidio na televiziji. Pođe da uđe u crkvu, međutim čudno obučeni Švicarac koji je stajao na ulazu mu zabrani ulazak. Isus reče: Znaš ti ko sam ja? Smiješni Švicarac odgovori: Da si Sveti Otac Papa, ne možeš uć.
Isus htjede uraditi neko čudo, ali mu se nešto nije dalo po vrućini, pa pokuša protrčati pored Švicarca. Isus se zaleti, ali Švicarac mu stade na mantiju, okliznu se i probode ga kopljem. Isus je krvav ležao, i samo je hroptajući rekao: Ko će opet 3 dana u grobnici ležat...
Za to vrijeme Muhamed je otišao u Irak. Lijep posao su njegovi podanici uradili, ali ovi križari stalno napadaju. Proklet bio Karlo Martel, proklet bio... Kod Faludže je uštopao neki hrvatski kamion koji je prenosio toalet papir za američku bazu.
Vozač Šćepo je slušao neku lijepu orijentalnu muziku, a u kabini je visila slika obnažene dame. Muhamed je znao da Šćepu neće pustit ni na Manituova vječna lovišta, iako su tamo prilično tolerantni što se tiče grijeha. Iz daljine su se čuli pucnji, meci su letili kroz vreli pustinjski zrak.
Ušavši u Bagdad, Muhamed zahvali Šćepi kojeg odmah uhapsiše američki vojnici zbog suradnje sa teroristima. Muhamed potrča, a Amerikanci zapucaše za njim, međutim Muhamed je panterskim skokom izbjegao metke i uletio u neki podrum u zgradi par ulica dalje.
U podrumu su stajali neki ljudi sa maskama na glavi, i upravo su odsjecali glavu nekom nevjerniku. Kad ugledaše Muhameda, skošiše na njega, i zavezaše ga. Na novo-arapskom jeziku ga optužiše da je američki kolaboracionist, i uzeše kameru. Nakon par dana snimka je izašla na internetu.
Buda je došavši do Tibeta, sa uzdahom olakšanja sjeo pored potoka, psujući svoju lošu kondiciju. Cvrkut ptica u proljeće je nešto najljepše u proljeće – reče Buda, i čučnu da počne svoju 7-satnu meditaciju.
Nakon 2 sata, neko mu stavi ruku na rame. Bila su to dva kineska vojnika. Buda reče: Braćo to sam ja, sveti čovjek. Kad su to čuli, Kinezi dovedoše viljuškara i gurnuše Budu u neku prastaru maricu ruske proizvodnje. Pred strašnim kineskim sudom, Buda se branio da je on Otac sviju njih.
Na to ga kineski sudac podlo priupita: A da li je onda Čangajšek tvoj sin? Buda odgovori: Da, svakako. To je bilo dovoljno za smrtnu presudu. Upitali su ga adresu da mu pošalju familiji račun za metak, ali Buda je samo blijedo gledao. Zadnje što je vidio je Olimpijski stadion u Pekingu, na kojemu su bili u toku pripremni radovi za skoru Olimpijadu.
Šiva je stigla do Bombaja. Sjela je u autobus «Indija kružno» i polako obilazila dio po dio. Lijep li je Taj Mahal, lijep li je New Delhi, lijepa li je dolina Gangesa. Kako je obišla sve ravničarske dijelove, ode malo u planinu da na svježem zraku razmišlja o naslijeđu arijanskom.
Blatnjave kašmirske ceste su jedva držale autobus na točkovima, a kiša je nesmiljeno padala. Sparina i kiša, to je najgora kombinacija – reče Šiva. Otišavši u planinu, šetala je satima. U daljini su se vidjeli Himalaji, tamo negdje je garant i Buda brđanin – sa podsmijehom pomisli Šiva.
Odjednom se ispred nje stvori stražarska kućica u kojoj je bio indijski vojnik. Ugledavši Šivu, vojnik izađe i repetira pušku. Ona je stala i podigla je sve svoje ruke u zrak. Vojnik je upita: Jesi li ti Pakistanka? Šiva je odgovorila: Ne kontam. Vojnik se ponovno zadera: Jesi li ti muslimanka??? Ona reče: Nisam, al znam Muhameda.
Čuo se rafal, a njeno mrtvo tijelo je odnijela bujica...
Mojsije se na plaži na Crvenom moru sunčao nekoliko dana, tako da je dobio boju mora. Uzeo je jogurt i mazao se po pocrvenjelim leđima, i razmišljao je da ode u Izrael, gdje su potomci robova pobjeglih iz Egipta. Ponovno razdvojivši more odšetao je do Sueza, i onda plivajući do Izraela. Posljedice njegovog razdvajanja mora su osjetili stanovnici Šri Lanke, Indonezije, Malezije, Kenije i Indije. Uplakane mase su vikale: Ne opet cunami!!!
Doplivavši u Izrael, Mojsije iscijedi vodu iz svoje mantije i ponovno je navuče. Mislio je da ode negdje na ručak, pošto je od silnog plivanja ogladnio. Zanesen mislima tražio je neki košer restoran, ali dobar, jer loših je bilo u izobilju.
I gle, lijepi restoran «Chez Mitchza's» je bio savršen za poslijepodnevni objed. Međutim, taj lijepi restoran je bio u blizini palestinskog naselja, iz kojeg su počeli dolaziti demonstranti. Počeli su bacati kamenje po restoranu, a Mojsije je ustrašen izletio. Nije se ovako prepao otkad su ga gonili vojnici egipatskog faraona. Dođoše i izraelski transporteri iz kojih izađoše specijalci, koji počeše pucati gumenim mecima.
Jedan gumeni metak pogodi i Mojsija u mali mozak. Mojsije beživotno pade.
Cijelo to vrijeme, Manitu je išao po indijanskim rezervatima u Americi, trošivši novac u kasinima. Svoju tugu za skoro izumrlim bizonima je liječio kockajući se...
Žao mu je bilo što se u Americi ne može kladiti na ruski hokej, ali rulet mu je liječio tužnu dušu. Kuglica je uvijek padala na broj i boju koju je on izabrao. Ostali kockari su se iščuđavali tome, a on je ironično govorio: Kao da imam neke magične moći...
To je postalo sumnjivo vlasniku kasina Biku koji leži. Naredi svojim razbijačima da malo opamete Manitua. Na izlasku iz kasina, Manitu je krenuo da uđe u svoj rozi Kadilak kabriolet. Stavio je ključ u bravu i okrenuo ga. Rozi kadilak kabriolet je odletio u zrak..


Image Hosted by ImageShack.us

krvavi suton – kraj današnjeg dana nad Spliton i kraj još jednog krvnika

- 19:40 - gukni golube (8) - ma štaš' trošit kartu - #

08.03.2006., srijeda

danas san mimozna

drage moje,

želin van čestitat Dan žena i podilit ovo s vama :

Jaja mimoza (predjelo)

Image Hosted by ImageShack.us

Sastojci:
3-4 tvrdo kuhana jaja
100 g šunke
2 dl kiselog vrhnja
100 g sira Podravec
papar
sol
zelena salata
limun
Opis:
Tvrdo kuhana jaja presjeći uzduž na polovicu i izvaditi žumanjke. Jaje puniti protisnutom smjesom od šunke i smjesom od sira, s dodatkom vrhnja. Popapriti i posoliti. Na plitku staklenu zdjelu složiti listove zelene salate, poredati punjena jaja, a preostalim kiselim vrhnjem preliti jaja i posuti propasiranim žumanjcima.

Sretan ti Dan žena,
Mirjana



Salata "Mimoza"


POTREBNO:
1 kg srce zelene salate 5 komada tvrdo kuhanih jaja, samo žumanjkeumak winaigrete: sol, ulje i vinski ocat

NACIN PRIPREME:
Salatu operemo, narežemo i na to posipamo sitno sjeckane žumanjke. Prelijemo umakom.Sretan ti Dan žena,Vesna
Namaz mimoza

Vrijeme pripreme: 10 min.

Sastojci:· 10 dag sira gauda ili podravac · 3-4 kuhana jaja · 1 kiselo vrhnje

Priprema:skuhajte jaja tako da budu tvrdo kuhana. U manju okruglu posudu promjera 10-15 cm naribajte sir (kao da ribate jabuke ili mrkvu-što sitnije), preko toga stavite kiselo vrhnje,m a na vrhnje naribajte na isti ribež kao i sir jaja. Ohladite. Možete raditi kanapee na krekerima, kruhu....

Sretan Dan žena
Tvoja Jada



Mimoza - rendana slana torta

Image Hosted by ImageShack.us

SASTOJCI
· 2 srednja krompira
· 2 jajeta
· 300 grama šunke
· 300 grama kačkavalja
· 100 grama majoneza
· 1 čaša kisele pavlake

NAČIN PRIPREME
Krompir s ljuskom i jaja obariti i ostaviti da se ohlade. Kada se krompir ohladi, oljuštiti ga. Na plitak tanjir krupno izrendati oba krompira. Preko toga premazati pola čaše kisele pavlake. Zatim narendati šunku i premazati je sa 100 grama majoneza. Preko majoneza takođe krupno narendati 150 grama kačkavalja, oba belanca i jedno žumance i sve to premazati ostatkom kisele pavlake. Završiti rendanjem ostatka kačkavalja, ali ovoga puta kačkavalj sitno izrendati, pa sve ukrasiti preostalim žumancetom, takođe narendanim, tako da torta izgleda kao buket mimoza.
Ovu tortu možete rendati na klasičnom plitkom tanjiru, i tada se služi kao prava torta, ali je možete narendati i u đuveč ili vatrostalnu činiju, pa je, kada se dobro rashladi u frižideru, iseći na kocke i služiti kao slani kolač, serviran recimo uz slani rolat. Sve je, uostalom, stvar vaše mašte i smisla za dekoraciju.

Srećan ti 8.mart,
Nataša


Šparoge Mimoza

Potrebne namirnice (za 2 osobe):

225 d svježih šparoga
Sol
Samljeveni crni papar
50g/4 žlice maslaca, rastopljenog
svjež limunov sok (iscijeđen)
2 jaja, tvrdo kuhana i nasjeckana
15 ml/1 žlica svježe krasuljice, nasjeckane

Postupak:
Šparogama odrežite donji, tvrdi dio stapke. Poširajte šparoge u lagano zasoljenoj vodi da samo malo omekšaju, 3-6 minuta. Ako nemate posudu za kuhanje na pari, upotrijebite čistu posudu za duboko prženje.
Dobro ocijedite šparoge i poslažite ih na dva tanjurića ili na jedan veliki. Dobro začinite.
Pomiješajte rastopljeni maslac s limunovim sokom. Poprskajte šparoge, pospite komadićima jaja i ukrasite krasuljicom. Poslužite toplo.

Sretan ti Dan žena,
Sandra


Enoki Salad Mimosa


1 package enoki mushroom
1 head Boston lettuce, thoroughly washed and drained
1 small head red lettuce, thoroughly washed and drained
12 of the yellow leaves of 1 head of curly endive

Dressing:

3 tablespoons rice vinegar or white wine vinegar
˝ tablespoon sugar
Ľ teaspoon salt
˝ teaspoon Dijon mustard
6 tablespoons good-quality olive oil
2 hard-cooked eggs, whites and yolks separated

Carefully trim the mushrooms from their common base and separate into individual stems. Set aside.
Tear the lettuce leaves into bite-sized pieces and place in a large salad bowl. Trim the tough parts of the endive and tear the leaves if necessary. Add the enoki, toss, and refrigerate until needed.
Combine the vinegar, sugar, salt and mustard in a small bowl. Stir with a wire whisk until the sugar and salt are completely dissolved. Add the olive oil a little at a time, stirring with the whisk between additions to blend completely. Set aside at room temperature.
Press the egg yolks through a sieve and set aside until needed. Repeat the process with the egg whites.

To assemble the salad, whisk the dressing to blend, then add 2 tablespoons to the salad. Toss and taste. Add more dressing, 2 tablespoons at a time, tossing and tasting until the salad is to your liking. Sprinkle the sieved whites over the salad and pile the sieved yolks in the center. Bring to the table and toss once before serving. Pass a pepper mill separately.

Srećan praznik drugarice,

Tanja iz Melburna



Florentine Salad Mimosa

4 cups (about 1/3 pound) torn young spinach leaves
2 cups coarsely shredded lettuce
6 slices bacon, fried crisp and crumbled
3 hard-boiled eggs
salt and pepper to taste
3 tbsp. bacon drippings
6 tbsp. wine vinegar
2 tsp. sugar
1 tsp. grated onion
1 purple onion, thinly sliced and separated into rings.

Combine spinach, lettuce and bacon. Separate egg whites and yolks and chop whites coarsely and yolks finely. Add whites to salad and save yolks for garnish. Sprinkle salad with salt and pepper and chill until ready to serve. At serving time, heat bacon drippings, vinegar, sugar and grated onion together. Toss hot dressing with salad greens. Garnish with egg yolks and onion rings and serve immediately.
Enjoy!

Sritan ti 8.mart,

Kate, NY



1. Torta Mimosa (Ingredienti per 8)

Image Hosted by ImageShack.us

PAN DI SPAGNA tortiera di 26 cm. Uova 5 uova +1 tuorlo piů gialla, Farina 00 75gr, Maizena 75 gr, Zucchero 150gr, Vanillina o buccia limone
CREMA CHANTILLY = CREMA PASTICCERA + PANNA MONTATA : Latte intero 1 lt, Zucchero 250, Farina00 125, Tuorli 6, Baccello vaniglia, Cannella, Buccia limone.
PANNA MONTATA : Panna da montare 200 + 50 zucchero a velo.

Preparazione:
PAN DI SPAGNA : montare le uova intere con lo zucchero a bagnomaria di 65°C. Quando il composto č ben fermo, toglierlo dal bagnomaria, aggiungere le farine setacciate assieme e versate a pioggia. Cuocere a 180° per 40minuti. Togliere dallo stampo e fare raffreddare. Capovolgere la torta, tagliare la base ad 1cm di spessore per il coperchio e per lasciare piů spessore al fondo. Grattugiare le molliche con la punta delle dita staccando, giŕ da subito piccoli ciuffetti, delimitando il vuoto che verrŕ poi farcito. Per avere un buon numero di molliche č preferibile fare un pan di Spagna solo per quell'uso.

CREMA CHANTILLY : bollire il latte con vaniglia, cannella e buccia di limone, poi farlo intepidire - mescolare tuorli e zucchero. L'impasto sarŕ pronto quando diventa chiaro, spumoso e sollevando la frusta ricadrŕ a nastro. Aggiungere la farina e sciogliere il composto col latte tiepido. Cuocere a fuoco bassissimo, mescolando con un cucchiaio dal taglio piatto. La crema č pronta quando mescolando col cucchiaio si vede il fondo della casseruola. Usare una casseruola bassa, larga e in acciaio perché quelle di alluminio interagiscono con la crema e la rendono grigia. Prima di incorporare la panna montata, fare raffreddare completamente la crema, altrimenti la panna si smonta.

PANNA MONTATA : mettere una bastardella e le fruste dello sbattitore nel congelatore per 2ore. Versare la panna nella bastardella congelata. Aggiungere subito lo zucchero e iniziare a sbattere. Non protrarre troppo il montaggio, altrimenti si ottiene del burro dolce! Incorporare la panna nella crema fredda. Inumidire il pan di Spagna con rum o succo di arancia. Farcire il vuoto ottenuto con parte della crema chantilly. Appoggiare il coperchio capovolto, cioč con la parte piů gialla esterna. Nappare tutta la torta con la crema avanzata, in modo da livellare le imperfezioni e creare un elemento collante per le briciole ottenute dallo scavo, che verranno appiccicate su tutta la superficie della torta dando l'effetto di un fiore di mimosa.


2.Torta mimosa

una pasta margherita ,togliere la crosta sopra e svuotarla lasciando intatto il bordo, bagnarla con liquore a piacere, riempirla col mascarpone : ( 500 g di mascarpone, 3 rossi d’uovo, 100g di zucchero , mescolare il tutto ). Mettere la crosta tolta all’inizio, bagnarla, aggiungere la panna montata con lo zucchero. Sbriciolare la pasta interna tolta all’inizio , dando l’effetto mimosa.

Čestitan ti Dan žena,
Mare iz Milana



Bianchetto di vitello mimosa (per 4 persone)

Ingredienti:

Spezzatino di vitello magro 800 g
Panna liquida 1 bicchiere
Limone spremuto 1/2
Cipolla 1/2
Alloro 1 foglia
Farina 1 cucchiaio
Uovo sodo 1 n°
Prezzemolo tritato 1 cucchiaino
Chiodini di garofano 2 n°
Olio di oliva 2 cucchiai
Cannella 1 pizzico
Burro1 noce
Vino bianco secco1 bicchiere
Brodo di carne (o dado) 1 bicchiere
Sale ,Pepe q.b.

Preparazione

Tritare fine la cipolla e rosolare in padella con olio,
burro e una foglia di alloro.
Sbollentare in acqua salata per 3 minuti lo spezzato
di vitello, poi scolare, raffreddare e metterlo in una
casseruola con la cipolla rosolata. Bagnare con un
poco di vino bianco e fare evaporare.
Spolverare la carne con un cucchiaio di farina, unire i
chiodi di garofano, la cannella e mescolare. Coprire
con il brodo bollente e fare cuocere. A fine cottura
unire la panna e bollire ancora per 5 minuti.
Togliere lo spezzatino dal fuoco, separando la carne
dalla salsa.
Passare la salsa con un cornetto cinese, profumare
con il limone spremuto, aggiustare di sale e pepe e
versare nuovamente sulla carne, mescolando bene.
Servire il bianchetto di vitello in una pirofila,
cospargendo con l'uovo sodo passato al setaccio e
mischiato con un poco di prezzemolo tritato, si
otterrŕ il colore della mimosa.

Gamberetti Mimosa

Il nome di questo piatto č "Gamberetti Mimosa" ed č classificato come Antipasto. L'ingrediente principale č Gamberetti Grigi.

Ingredienti: 400 G Gamberetti Grigi Molto Piccoli 175 Cl Court-bouillon All’aceto Di Vino 2 Tuorli Di Uova Sode 1/2 Bicchiere Olio D'oliva 1 Cucchiaio Senape Francese 1 1/2 Limone (succo) 1 Cucchiaio Prezzemolo Tritato Finemente Pochissimo Sale Pepe.

Metodo di preparazione: Portate a ebollizione il court-bouillon e fatevi sobbollire adagio per circa 20 minuti i gamberetti. Spegnete il fuoco e lasciate che i gamberetti si raffreddino nel court-bouillon; quindi scolateli ed eliminate, con molta pazienza, le corazze, tenendo da parte le minuscole code. Sistemateli in una terrina semifonda; conditeli con pochissimo sale, pepe macinato al momento ed un filo di olio d’oliva. Rimescolateli con delicatezza, e sistemateli allineati su un piatto di servizio. Sbattete in una ciotola la senape francese con l’olio rimasto e il succo di limone e versate questa salsetta sui gamberetti. Spezzettate i tuorli di uova sode, metteteli in un setaccio non troppo fine e, aiutandovi con una forchetta, fateli cadere a pioggia uniforme sulla superficie dei gamberetti; spolverizzate di prezzemolo tritato e portate in tavola..

Questa ricetta la puoi preparare per 4 persone.


Sritno i veselo danas,

Anuška iz Napolia


BUCK'S FIZZ o MIMOSA

Image Hosted by ImageShack.us

Ingredienti:· 6/10 di Champagne freddo · 4/10 di arancia spremuta
Preparazione:Spremere l'arancia e filtrare il succo attraverso il colino direttamente nel bicchiere che deve essere ben freddo. Aggiungere poi lo Champagne. Il cocktail č
pronto.

Sretan ti 8.mart,
Helena iz Rima

p.s. vidi ovo!!!…RICETTE PER LA FESTA DELLA DONA http://web.tiscali.it/nonsolopappe/menu.donna.htm



Fagiolini mimosa

Dosi per: 4

fagiolini 300 g
cipolla1
uova 2
olio extra-vergined'oliva
acetodi melesale q.b.

Mettete a bollire le uova, fatele rassodare, scolatele, togliete i gusci, dividete i tuorli dagli albumi e sbriciolateli grossolanamente.Sbucciate la cipolla ed affettatela ad anelli.Pulite i fagiolini e lessarli in abbondante acqua salata. Scolateli e fateli raffreddare, quindi disponeteli in un'insalatiera, aggiungete la cipolla, condite con olio, aceto e sale, quindi rimescolate l'insalata.Decorate con i tuorli e gli albumi sbriciolati e servite.

Mama, sretan ti Dan žena


Crostini mimosa
(per 4 persone)


2 uova
30 g di burro
prezzemolo
sale, pepe nero
4 fette di pancarrč
200 g di punte di asparagi findus


Preparate le Punte di Asparagi Findus seguendo le indicazioni riportate sulla confezione. Passate con il passaverdure (disco con i buchi medi) le uova sode con il prezzemolo, sale e pepe. Imburrate le fette di pancarrč e tagliatele a metŕ, in modo da ottenere 8 rettangoli. Su ognuno appoggiate prima un leggero strato di uova sode tritate e poi due punte di asparagi. Disponete i crostini in una pirofila imburrata e passate in forno giŕ caldo a 180 gradi per 5 minuti. Servite subito.

Bocca al Lupo!!!

Olga iz Firence čestita ti 8.mart

p.s. vidi ovu zanimljivu stranicu!

Un colore diverso per ogni mese dell'anno: http://www.santamargherita.com/ricette/arcobaleno/index.shtml



ako je iko osta živ do kraja nek se javi...ja odo na feštu

p.s. blog nan je proždra sve živo zadnji dana...evo mu na pak ne ždere!



- 12:23 - gukni golube (10) - ma štaš' trošit kartu - #

07.03.2006., utorak

pitan se, pitan...

Zašto ljudi naruče dupli cheeseburger, veliku porciju pomfrita i light coca colu???

Zašto, da bismo ugasili Windows, moramo prvo kliknuti na "start"?

Zašto je igla koju upotrebljavaju za eutanaziju sterilna?

Zašto ne proizvode čitav avion od istog materijala od kojeg se proizvodi "crna kutija" ?

Zašto piloti kamikaze nose kacige?

Zašto se "odvojeni" piše jednom riječju, a "svi zajedno" s dvije odvojene?

Zašto prodavaonice otvorene 24 sata na dan imaju brave i lokote?


Image Hosted by ImageShack.us


- 15:39 - gukni golube (12) - ma štaš' trošit kartu - #

Creative Commons License