Bottom seeking Top

01.07.2005., petak

What is Diversity?

U nedostatku boljeg izraza, prevodim Diversity kao "različitost". Ima li netko bolju ideju? Evo koliko moja kompanija cijeni razlike.

"Poštivanje različitosti je prepoznavanje i cijenjenje različitih ljudskih osobina koje čine pojedince jedinstvenima. Različitosti uključuju dob, etničku pripadnost, kulturu, ekonomski status, seksualnu orijentaciju, religiju i kognitivne stilove. Naši poslovni uspjesi su direktno povezani s različitosti naših zaposlenika širom svijeta. Naše razlike su naša snaga!

"Poštivanje različitosti nije samo trenutna inicijativa. Ono je jedan od preduvjeta za razvoj inovacija i za izvrsne poslovne rezultate. Široke perspektive, sposobnosti i iskustva naših zaposlenika ključni su za uspjeh kompanije. Mi poštujemo, cijenimo i ističemo naša različita gledišta i mogućnosti koje se otvaraju sa širokim razlikama među našim zaposlenicima, društvenim sredinama, klijentima, dobavljačima, i partnerima na globalnom tržištu. U skladu s tim, naši poslovni principi, politika i vrijednosti očituju našu privrženost očuvanju i razvoju različitosti.

"Zašto trebamo cijeniti različitosti? Razlike na radnom mjestu vode većoj timskoj sinergiji i stimuliraju kreativnost. Okruženja s velikim razlikama imaju velike prednosti pri rješavanju problema i donose nam mnoge koristi:
  • Povećanu mogućnost razumijevanja različitih kulturnih vrijednosti i stilova, što je neophodno u individualnoj i grupnoj komunikaciji i ophođenju u poslovnom okruženju.
  • Omogućava sagledanje problema iz različitih perspektiva
  • Pomaže nam da efikasno slušamo ljude s kojima komuniciramo
  • Uči nas da prepoznamo i cijenimo ljude prije razlika"

- 23:48 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< srpanj, 2005 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Links


Free Website Counters
since Feb 18, 2005