borut

29.11.2005., utorak

... a danju ...


... se sunovrat ovako kiti!







Dok sam napajao sva cula ljepotom preletjela su me dva helikoptera na, za moj ukus, nedovoljnoj visini i vratili me u stvarnost.


- 19:27 - Komentari (16) - Isprintaj - #

28.11.2005., ponedjeljak

Mrak

sunovrati

Kada dva dana odlazite na posao po mraku i vracate se s posla po
mraku, a znate da je za vas netko procvjetao na gornjem balkonu, ne preostaje vam nista drugo nego se po mrkloj tami popeti improviziranim stepenicama i uz pomoc bljeskalice pokusati zaustaviti vrijeme i prekrasni trenutak sunovratova cvata podijeliti s posjetiteljima ovog bloga. Miris? Miris ostaje samo onome tko se popeo!


- 19:53 - Komentari (12) - Isprintaj - #

27.11.2005., nedjelja

Fidzoja

Fidzoja Danas sam bio na trznici i trazio fidzoju. Voce koje je Eduard, prilikom naseg posljednjeg susreta, toplo preporucio Vesni! Lako zamisliti, ali tesko izvrsiti, jer nikad nisam cuo za to voce i ne znam kako izgleda! No, glas da netko trazi fidzoju se brzo provukao izmedju pultova sa voceme i povrcem, pa sam na kraju stigao do Elija! Ovaj mi je odmah htio utrpati citavu kolicinu kojom je raspolagao (5-6 kilograma), ali sam ga uctivo odbio i uzeo samo kilo i po, da najprije isprobamo o cemu se radi! Stigao sam kuci i dao se na posao. Prepolovio sam jednu fidzoju,



probao i zadovoljan okusom poceo razmisljati kako taj okus opisati, ali sam brzo odustao da ne bih napravio kakvu gresku koja bi me mogla stajati negativnih kritika, kao kad sam ono opisivao zalaz sunca okicenog purpurom, a svi koji su zavirili na post vidili su najobicniju narancastu ili narancasto crvenu boju. I zato sam nastavio sa ciscenjem jednog sipka (a to je nar), da kad se Vesna vrati sa gimnastike ima gotov zdravi obrok! Sve fotografirao i to je to!


- 19:42 - Komentari (11) - Isprintaj - #

26.11.2005., subota

Ni sunovrati nisu kao...

sunovrat ...sto su nekad bili! Eto, prosle godine iznenadio me je 13-toga studenoga, a ove godine pustio me je cekati sve do jutros, a ni to nije onaj mirisni veseli cvat, kojega poznajem od djetinstva provedenog pod obroncima Biokova. Kao da je jutros bio sputan, suzdrzan, sramezljiv - tek je, sanjam, nagovjestio ljepotu kojem me zeli razveselit za koji dan.



A iz sjene k'o da me zivka bozicna zvijezda i veli: "I ja sam tu, a Bozic je blizu!"



Nije ostao duzan ni bozicni kaktus, kojemu prija danasnji topli dan pa se vec dici mnogim pupoljcima!


- 13:32 - Komentari (8) - Isprintaj - #

25.11.2005., petak

Sjecanja, sjecanja ...

Sjecanja Veceras se je sunce okitilo purpurom dok se takmicilo u brzini sa tegljacem koji je hitao da prije mraka obavi svoj naum, a u meni se probudila sjecanja. Zurio sam da bih dostigao Vesnu u njenom brzohodu pjescanom plazom. Trebalo je kuci i pripremit ligne za veceru. A ja se sjetih kad sam i s kim sam zadnji put dobre lignje jeo!



I dok nase lignje prolaze prvu fazu, iliti pripreme



samo da pripomenem da se lignje love PESKAFONDOM i da se ulov stavlja u KASETU, a dok Vesna dokazuje da je sposobna radit najmanje dvije stvari istovremeno



moram reci da koliko god lovina bila MALA, nadje se tu i GALEB s kojim valja podijelit da bih bio SKROZ zadovoljan i sa ovom trecom, za mene, izmucena i gladna, najvaznijom fazom!






- 19:54 - Komentari (9) - Isprintaj - #

Ribari i ribe

riba Za skrenuti u lijevo (sa glavne ceste) meni ne treba puno! A ako je u tom pravcu dobra ribarnica, onda dajem signale iz daleka! E, tako nas je put jutros doveo u arapsko, nekad ribarsko, selo Furidis sve do ribarnice u kojoj su poceli trgovacki pregovori!



Ja sam se zazelio triljica i za cas je bilo odmjereno 1/2 kile. Komarce nismo mogli mimoici, pa su dvije odvojene za nas, a dok sam se sjetio da mi je u torbi fotoaparat, vec su i lignjice bile na vagi!



Onda su krenuli razgovori, ne o cijenama ribe, nego o priblizavujicim izborima. Popili smo zajedno kavu, a u medjuvremenu su dva djecaka cistili ribu (osim liganja za koje Vesna smatra da su ukusnije ako se ne ciste, a zamislite kakve ce bit /lignje/, jer je smislila /Vesna/ novi recept po kojem ce ih /lignje/ napunit rizom).



Dok sam ja raspremao stvari po hladnjacima i ormarima, nasjekao dva pamidora (to bi trebale biti rajcice) i iznio bocu bijeloga na stol, Vesna je dva puta prevrnila one triljice u tavi. Eno je (Vesne) sada pere sudje, jer kaze da ja to ne pravim dovoljno dobro, a ja sam sav blazen nakon case dobra vina, a zube necu prati dok se okus ribe na njima bude osjecao!!!

- 10:04 - Komentari (12) - Isprintaj - #

24.11.2005., četvrtak

U gostima

galerija Danas sam bio u gostima! Doduse prstom nisam maknio, a zadesio sam se kod Kentaura kao gost. Sta reci? Dobro sam se osjecao, a zasto (?) pogledajte i sami! Hvala Kentaur!

- 19:02 - Komentari (3) - Isprintaj - #

23.11.2005., srijeda

"Cenzura"

U komentaru na jucerasnji post "G." je lijepo primjetio da nesto nije u redu s kartom Izraela koja je tamo bila postavljena kako bi posjetitelji ovog bloga stekli nekakav utisak gdje je i kako izgleda ta zemlja u kojoj je jucer trebalo zahladiti, ... ili postati vruce?! Karta je skinuta (ta ipak je "G." autoritet i za pitanja Izraela i za pitanja ovog bloga), ali istine radi evo je ovdje da nitko ne bi bio zakinut,



a i jos dvije mape s kojima bi "G." trebao biti zadovoljniji, a ako nije, neka mi (on, ili bilo koji drugi nezadovoljnik) dojavi link pa cu i sve te karte ovdje postaviti. Naime, geografske karte su neduzne, njihova primjena moze biti zlocesta, mislim!



DODATAK (24.11.):
A evo i satelitskog snimka kojeg je poslala Helix:

- 14:47 - Komentari (10) - Isprintaj - #

22.11.2005., utorak

Zahladjenje

Za danas je najavljeno zahladjenje! Uz obalni pojas ce biti 19 Celzijusovih stupnjeva (nocu 11), a u unutrasnjosti jos hladnije!





..........................................................







Na sjeveru je vojnik David Markovic likvidirao cetiri pripadnika Hizbale u njihovom pokusaju otmice vojnika!


Predsjednik Vlade Arijel Saron objavio otcjepljenje od stranke "Likud", kojoj je do danas bio na celu, i osnivanje nove pod imenom "Kadima" ("Naprijed")!


Slijedi raspustanje Kneseta (izraelski parlament) i novi izbori!


Hladno? Ili vruce!?

- 15:04 - Komentari (9) - Isprintaj - #

20.11.2005., nedjelja

Poslije jedne kradje

tramvaj

Zagrebacki tramvaj mi je mrzak,
Bio saren, il' obican, plav!
Njim se vozi onaj sto je drzak,
Sto je Ivi ukr'o novac sav!

- 19:54 - Komentari (20) - Isprintaj - #

19.11.2005., subota

Nezirejski blagoslov

brahat koanim "Da te blagoslovi Gospodin i da te cuva! Da te obasja Gospodin licem svojim i bude ti milostiv! Da Gospodin obrati lice svoje k tebi i dade ti mir!" (Cetvrta knjiga Mojsijeva, 6, 24-26)







Sredjujuci po albumima posljednje filatelisticke poslastice i medju njima FDC s markom posvecenom nezirejskom blagoslovu (brahat koanim, Priestly Blessing), pruzila mi se prilika procitati nesto vise o tom blagoslovu o kojem se dosta cuje, a malo zna. Naime, prezimena Koen, Kon, Chon i jos mnoge izvedenice, su cesto zidovsko prezime i svi vuku porjeklo od Arona, Mojsijevog brata iz Levijevog plemena (jedno od 12 zidovskih plemena), te se na njih do danasnjih dana protezu mnogi vjerski propisi kao npr. da im je zabranjen ulazak na groblje i pristup mrtvacu. Isto tako svaki od njih moze dati nezirejski blagoslov koji se daje podignutih ruku i razmaknutih prstiju na dlanovima! Tako postavljeni prsti simboliziraju pet prozora kroz koje promatra Bog, jer zapisano je u Pjesmi nad pjesmama "...gleda kroz prozor, viri kroz resetku."(2, 9)


- 12:35 - Komentari (10) - Isprintaj - #

17.11.2005., četvrtak

Koncert

kocert Iz Budimpeste su stigli umjetnici u Izrael. Vec na samom pocetku turneje evo ih u Or Akivi i Vesna je na vrijeme nabavila karte, jer interes je bio velik! Naime, veliki broj Zidova iz Madjarske uselio je poslije Drugog svjetskog rata u Izrael i sasvim je jasno da zele cutiti muziku s kojom su rasli. Zauzeli smo svoja mjesta u dvorani i ustanovili da bitno smanjujemo starosni prosjek posjetitelja. Ljudi su ulazili polagano i popunjavali dvoranu tiho medjusobno razgovarajuci. I sva ta monotonija je trajala dok se nije ugasilo svjetlo, a na pozornicu izisao mali ansambl (klavir, tri violine, dvije viole, kontrabas, klarinet i udaraljke) predvodjen gorostasom, jos k tome odjevenom u bijeli frak, u cijim rukama je violina, koju je drzao, podsjecala na malu djecju igracku. Postavio je violinu pod bradu, podigao gudalo i... sve se je zanijemilo. Zaustavilo se je vrijeme, a sa struna su krenuli tanani tonovi uvertire. Neka melodija, poznata samo onima koji su rasli u madjarskim ravnicama, razlila se dvoranom i razgalila srca ozbiljne publike. Pocelo je mrmljanje, tiho pjevusenje gotovo zaboravljene pjesme.



Odjednom, na binu su istrcali plesaci u narodnim nosnjama, cetiri djevojke i dva mladica. Cardas! Do bjesnila divlji cardas! Crvene i crne cizmice su skakutale, jurile daskama i isprepletale uz cijuk djevojacki! Publika je iz pocetne obuzetosti sjetom presla u euforicno raspolozenje i zapocela cupkati i pljeskati u ritmu.



Maestro u bijelom fraku je opet podigao gudalo i nastao je muk. Pojavila se primadona i koloraturama iz neke operete ispunila dvoranu.



Zatim jos jedan sporan, pa alt, dva tenora, bariton i burleskni bas,



izmjenjivali su se pred tri mikrofona koja su bila sasvim dovoljna da ozvuce izuzetno akusticnu dvoranu. No i glasovi su bili mocni pa se je bariton znao i usetati u publiku ili sjesti na stepenice i pjevati bez ozvucenja, a glas je zvonio - bas kako treba!! "Setali" smo ulicama Peste, prisustvovali gala balovima na ugarskom dvoru, jurili ruskom stepom, prosli i europske metropole, a skupa smo pjevali "Jeruzalem od zlata". Pa opet ples, koji je zavrsio razularenom scenom iz kan-kana,



a za kraj, veliki maestro je priredio numeru kojoj bi pozavidio svaki
virtuoz. Iz malenog instrumenta izvlacio je sve i moguce i nemoguce. Poceo je bravuroznim koncertiranjem koje se je pretvorilo u nadmetanje sa orkestrom iz kojeg su dolazili najrazlicitiji i najneobicniji zvukovi kao pitanja na koja je maestro nalazio gotovo identican odgovor, da bi opet nastavio u paganinijevskom stilu dok mu nije prisla prva violina iz orkestra, lagano ga dirnula po laktu (jer do ramena nije dosezala), a on je, kao u cudu, naprije pogledao pa postavio ispred sebe i poceo svirati na njezinoj violini.



I onda je maestro zastao, pozivao jednog po jednog sve izvodjace da se pozdrave s publikom, jos jednom znacajno podigao gudalo, kao da ce cisto profesionalno reci: "koliko ste platili, toliko ste slusali", duboko se poklonio i nestao.

Upalila su se svjetla, otvorili izlazi na ulice i jesenska mediteranska
noc nas je toplo gutala, prepustene sredjivanju utisaka!


- 19:34 - Komentari (7) - Isprintaj - #

16.11.2005., srijeda

Nisam los, a?!

BBrainy
OOrderly
RRelaxed
UUseful
TTasty

Name / Username:


Name Acronym Generator
From Go-Quiz.com





- 18:27 - Komentari (1) - Isprintaj - #

15.11.2005., utorak

11 nula

novac Ove dvije novcanice stigle su na provjeru glavnom blagajniku moje banke. Strucnim trljanjem prstima odmah je ustanovio da se ne radi o falsifikatu, ali da je novcanica izvan opticaja.





Jos jedan pogled prema svjetlu, nakon cega je ustvrdio da su novcanice dobre za numizmaticku zbirku, jer da je samo Meksiko jednom davno imao novcanicu sa vise nula!


- 19:55 - Komentari (12) - Isprintaj - #

13.11.2005., nedjelja

Novi radni tjedan

... kao i uvijek nakon ugodnog petka i subote, sve pocinje iz pocetka! I jos gore, jer su nam u 15,00 sati unijeli catering,



podijelili hranu



pustili nas da pojedemo uz upaljene racunare



i onda je zapoceo maraton prodaje bankarskih proizvoda!


- 20:27 - Komentari (11) - Isprintaj - #

12.11.2005., subota

Psi, pasa, psima, pse ...

psi
Ovo subotnje jutro je bilo planirano za sport! I jesmo krenuli kamo je trebalo, ali i skrenuli, jer su nas presreli blizanci na uzici i "zamolili" da dodjemo pogledati paradu pasa koju ce na travnjaku uz bazen voditi dreser Eran Hesing.



Poslusali; i nismo pozalili. Proveli smo izuzetno ugodno jutro sa, kazu, covjekovim najboljim prijateljima, snimili puno lijepih cetveronozaca, pa budite strpljivi, jer slijedi dugacki defile iz kojeg nisam mogao nikoga iskljuciti! Na pozornici su vec bili Eran i "pocasni gost" njegov Gauco, koji su naizmjenicno pozdravili publiku (doduse Gauco samo laje, ali voli, jako voli nastupe i mikrofon).



A onda su poceli problemi oko uspona stepenicama i ulaska na binu, pogotovo mladim psima









Psi koji imaju iskustva u nastupima ulazili su puno energicnije i dostojanstvenije,



ili je to bilo zbog ljepotice koja je tamo vec koketirala!



A onda su poceli izlaziti dobro obuceni radni psi koji se snalaze u svakoj situaciji. Sta je za njih ovakav javni nastup,





pa ako treba i grupna fotografija!



Priredba kao da je tek pocela i psi su se redali jedan za drugim!









Niti blizanci koji su nas "namamili" ovamo nisu propustili prosetati pred publikom, a gospodin koji ih je drzao tako blizu jedno drugome je po profesiji frizer za pse (pa zar se to ne vidi i na terijerima?)!



Pod dobrocudnom danskom dogom su se tresle daske pozornice,



dok su bokseri pod svaku cijenu htjeli pokazati svojeglavost, ili se to meni tako cinilo, jer poznam neke druge boksere, od kojih je barem jedan takav - svojeglav.



Kada je na binu izisao hrt, Eran nas je smirio objasnjavajuci da su hrtovi mrsavi po vlastitom izboru, jer su stvoreni za brzo trcanje,a da nisu izgladnjeli



Ipak glavna zvijezda je bio crni labrador Asuad. Asuad vec godinama pomaze u svakodnevnim poslovima Saftaju kojemu je oduzet donji dio tijela, a danas je pokazivao svoju poslusnost i istreniranost!






Vrijeme je bilo suncano, upravo idealno, pa su gledatelji uzivali u izvanredno organiziranoj predstavi,



a medju gledateljima i dobro odgojeni belgijski ovcar!



Sve se je odvijalo pod budnim veterinarskim okom doktora Waltera, koji je sjedio u prikrajku!



Ipak, ljubav je opet dokazala da ne bira ni mjesto ni vrijeme, pa ni psi nisu zamjerili sto su ih ovo dvoje zapostavili,



a mladji su se zabavljali raznim lizalicama!



A onda je pocela nagradna igra i pogodite tko je najbolje znao odgovore na teska pitanja iz pseceg zivota?

... sad joj nedostaje jos pas da ga nahrani s keksicima koje je dobila kao nagradu!!!

Na kraju, kada smo se rastajali, bilo je i tuznih, pretuznih pogleda,



ili se to, opet, meni samo cinilo tako?!

- 19:51 - Komentari (11) - Isprintaj - #

Tin (5.7.1891. - 12.11.1955.)

Tin "...Virtuoz stiha. Pjesnicki genij. Umnik Nebesa, miljenik muza. Carobnjak rijeci. Bard. Boem. Nas najveci boem. I patnik. Duhovni isposnik. Skitnik, prosjak - po vlastitom izboru. Osamljenik u pustari velegrada..." - veli Neven Bogdanic i citira:

I biti slab i nemocan,
i sam bez igdje ikoga,
i nemiran, i ocajan
.

- 07:22 - Komentari (5) - Isprintaj - #

11.11.2005., petak

Podjela poslova

Jutros rano je kod nas pala komanda: u radnu akciju! Treba urediti i dotjerati cvijece na balkonu! Kao u svakoj radnoj akciji podijeljena su zaduzenja. Vesna i Maci su se uhvatili rezanja, skracivanja, podrezivanja, oblikovanja...,



a ja sam brzo otkrio dvije bubamare i odlucio njima posvetiti glavninu vremena. Moja misao voditeljica - napravi sto fotografija, barem jedna ce uspjeti - nije ovaj put radila, pa evo samo blijedog otiska moga uzitka dok sam se druzio s parom koji se veselo dicio crnim tockama na crvenim krilcima,



a onda je ona otisla i ostavila ga samoga (ili obratno, nije vazno),



pa mi je preostalo jos jedino snimiti rascvjetalu ljepotu na koju su mi upravo obratili paznju.



Uostalom, radi cvijeca smo i izisli na balkon, dosjetio sam se na kraju!



- 09:54 - Komentari (11) - Isprintaj - #

10.11.2005., četvrtak

Hedera danas

Hedera pokusava srediti vanjski izgled na mjestu koje je bilo razoreno prije petnaest dana. Uzurbano se postavlja privremena konstrukcija pod ciji krov ce se u narednim mjesecima smjestiti gradska trznica, a zatim ce slijediti izgradnja potpuno nove, moderne trznice!



U neposrednoj blizini, iako nije bila ostecena aksplozijom, dovrsena je rekonstrukcija jedne od popularnijih humusija (restoran u kojem se servira humus) u gradu. Tamo smo se danas uputili i nasli zauzetih svih deset stolova, te se smjestili uz konobarski pult gdje su gosti cekali ili da plate ili da tek budu posluzeni.



Ubrzo smo dobili mjesto za malim stolom u uglu i latili se posla. Kada sam se nakon desetak minuta okrenio bio sam iznenadjen, jer je prostorija bila potpuno prazna i cista (ono u uglu je moj kolega),



gazda nezaposlen,



pa je imao i vremena da me upozori na vrlo efektni zid kojeg je zamislio dovitljivi interijerist!


- 19:06 - Komentari (4) - Isprintaj - #

09.11.2005., srijeda

Srdasca

U boksu na lijevoj strani nalaze se dva trepereca srdacsa s inicijalima zenskog i muskog imena! Predlazu (vidi komentar uz post od 06.11. o.g.) da ih maknem! Sta mislite:

(ovdje je trebala biti anketa s odgovorima NE i DA, ali mi nije "upalilo" - ne ide mi sa Bravnet-om!)














http://borut.blog.hr/



Maknuti srdasca?






NE
DA

  Current Results





- 18:33 - Komentari (10) - Isprintaj - #

08.11.2005., utorak

Natjecanje

Reprezentacija Danas je moja banka organizirala sportski dan. Na prostranim terenima institua Wingate se okupilo oko tisucu (od sveukupnih desetak tisuca) radnika koji se u slobodno vrijeme bave sportom. Svaka poslovna jedinica (a ima ih devet) je oformila svoje ekipe u dvadesetak grana sporta. Ja sam upao u troclanu plivacku reprezentaciju i trebao otplivat 50 m slobodno. Na startu, osim malog zakasnjenja, sve je bilo dobro!



Do tridesetog metra sam kontrolirao sedmu i osmu stazu i bio ispred njih, a onda sam malo pogledao i na desno! Tamo je za duzinu ispred mene bio tip koji me je preduhitrio u startu. Jos sam pojacao tempo, ali bilo je kasno. Zeljno sam prizeljkivao zid, a kada sam ga dodirnio nisam imao snage niti za osmjeh, a tip je vec bio tamo!



Nisam bio previse zalostan zbog poraza, jer sam plivao dobro, a i svi moji suparnici su bili znatno mladji od mene. Ono malo utjehe koliko mi je trebalo nasao sam uspjesnim snimkom kod pantomimicarke koja je sutke zaradjivala svoj honorara, kao sto sam i ja sutke podnio poraz, ali je on, iako sutke, na sve to mrko gledao.



Zato mi se bilo najbolje udaljiti i potraziti sta bi mi jos moglo odgovarati. Nasao sam grupu sutljivaca koji su izvodili cudne pokrete
(rekli su mi da je to thai chi ili tako nesto),




ali mi je to brzo dosadilo, pa sam se popeo na nekakav djecji zid za veranje i saljem svima pozdrav, jer sam umoran i hocu spavat!




- 20:45 - Komentari (3) - Isprintaj - #

06.11.2005., nedjelja

O ljepsim zivotinjama

pas Posljednjih dana sam odista pojeo svega i svacega u velikim kolicinama, racunajuci i dezinformaciju o velikoj zmiji, koju su raskrinkali decki na stranicama LO RELEVANTI i odmah mi javili uz ispriku! Toliko o zmijama i sad mi treba brzi prelaz na na sigurnije i ugodnije teme, a danas me se posebno dojmila plemenita, strpljiva zivotinja koja je u svlacionici krotko, gotovo nepomicno, pokrecuci samo, nisam siguran dali tuzne ili zabrinute, ali u svakom slucaju blage oci (no gazda ju je ipak za svaki slucaj vezao uzicom za nogu klupe), cekala vlasnika da se istusira nakon trcanja u teretani!


- 19:14 - Komentari (7) - Isprintaj - #

Ispravak

piton Svima koji su na ovom blogu procitali post od 31.10.2005. duzan sam ispravak! Naime isti izvor koji mi je doturio fotografiju zmije koja se je zapetljala u zice, javio mi je da je fotografija napravljena u Juznoj Africi i dostavio link na stranice na kojima se moze vidjeti i sta je bilo u utrobi gmaza.

Podaci koje sam dan kasnije objavio, a odnose se na izraelske zmije su iz provjerenih izvora i tocni!

- 15:35 - Komentari (9) - Isprintaj - #

05.11.2005., subota

Klin se klinom ...

gradele Jutros (bolje reci: danas) sam se probudio kasno! Mamurluk me je jos cvrsto drzao, ali milosti nije bilo! "Turbo Vesna" je vec imala pripremljen plan. Hlace, kosulja i cipele su me cekale u salonu i vec smo bili na putu za Raananu! Nisim stanuje u samom centru i nije ga bilo tesko naci, a pogotovo jer se je sa ravnog krova trokatnice u kojoj je nedavno kupio stan, vec osjecao ugodan miris.



Prisjetio sam se one stare da "se klin klinom izbija" pa sam se prihvatio socnih kotleta i ponudjena crnjaka. Kada sam se sjetio da bi trebalo fotografirati te delicije vec je bilo kasno; kao da su i svi ostali jucer lumpovali; ostale su samo pikantne kobasice, pljeskavice i cevapi, a i razina u boci s prvoklasnim "Barkanovim" crnjakom je brzo opadala!





Dok sam jeo, aktivirao sam svu inteligenciju i zakljucio da moram bit pametniji nego li sam bio jucer! Dakle, da si mogu uzeti jos jednu kobasicu i jos koju pljeskavicu, a da s vinom budem oprezniji, te da svakako veceras odem na bazen plivat. Znaci - obratno od jucerasnjeg rasporeda kada sam umoran najprije navalio na pice i tek usput zatomio glad........................
Nisam se odrekao ni deserta, jer je torta koju je Neta pripremila bila odlicna, pa mi je trebala rezati dva, tri puta.



Kasnije, uz razgovor, dvogodisnja (ili tocnije: 23 mjeseca stara) Tea nam je pokazala kako se koristi racunar, vjesto upravljajuci misem i veseleci se svakom uspjesnom pokretu.



"Teski" weekend je iza mene i cini mi se da ce mi trebati citav radni tjedan za oporavak! Ponovilo se!!!


- 19:49 - Komentari (4) - Isprintaj - #

04.11.2005., petak

glavobolja

glavobolja
neka teska juzina je od jutros. padala je i kisa pa se razvedrilo. taman da s klapom nakon plivanja izidjem na travnjak. donijeli smo miomirisne kobasice i dvije boce crnoga. ali, avaj, danas je moja klapa spala na tri slova i nas tojica smo pobrisali sve. sreca da je vesna dosla po mene i odvela me kuci i strpala u krevet. nema dugo da sam se probudio. usta suha, glava puca i ne znam gdje je


a o tome je li bolji kastelet ili ovdasnji crnjak nismo postigli suglasnost

- 17:45 - Komentari (5) - Isprintaj - #

03.11.2005., četvrtak

Nikola Vujcic

Nikola Vujcic Pet minuta prije kraja utakmice protiv poljskog "Sopota", Nikola Vujcic je sjeo na klupu pracen burnim pljeskom publike. 11 koseva, 12 skokova i 11 asistencija (3 doubles) je njegov danasnji ucinak. "Makabi" je priveo kraju susret prvog kola "Eurolige" visokom pobjedom 95:68, a Nikola Vujcic proglasen za najboljeg igraca!

- 21:22 - Komentari (5) - Isprintaj - #

Jos jedna festa

Hananija Pedesetih godina proslog stoljeca obitelj Muiel je sisla s gorja Atlas i preko Casablance stigla u Izrael. Najmladji, krhki Hananija, brzo je stasao, zaposlio se u najvecoj izraelskoj banci i danas je glavni blagajnik u Hederi. Nitko ne zna tocno koliko Hananija ima djece. Neki kazu 11, a neki se slazu da ih ima 12. Na postavljena pitanja Hananija nikad ne odgovara direktno, pa nas uvijek iznenadi kad treba ici na brit, bar micva ili vjencanje nekog od njegove djece! Danas je Hananijin sin Liran navrsio 13 godina i po zidvoskim vjerskim propisima postao odgovoran pred Bogom. Taj dogodjaj valjalo je obiljeziti. Stigao sam dosta kasno, ali na vrijeme da zateknem obitelj na ulazu kako docekuje goste i skuplja cekove



Glavna atrakcija veceri bili su bubnjari koji svoju grupu nazivaju "Banana". Oni su uveli u dvoranu malog Lirana, koji je na brzinu izrecitirao ono sta je morao,



a onda je krenila zabava! Iz skupine bubnjara izdvojila su se dva tipa koja su izvodila cudesa na podu. Meni su rekli da je to kapuera,



a kada su oni zatrazili predah, glazba je jos uzurbala i bubnjari su postali toliko priljepcivi da su i najozbiljne dame poustajale sa sjedalica i pocele se njihati u kretnjama koje su podsjecale na price iz tisucu i jedne noci




Pomoc u odrzavanju ritma su pruzali i najmladji, iako su im se na licima vec prepoznavali znaci umora koje nabacuju kasne noce ure!



To je bio znak da je i meni vrijeme za odlazak. Bacio sam jos jedan pogled i gle, gever (muskarcina) koji je citavu vecer zabavljao jedanaest pripadnica ljepseg spola jos uvijek je bio na visini zadatka!


- 01:02 - Komentari (5) - Isprintaj - #

02.11.2005., srijeda

Jos jedan dug

Nedavno je na ovom blogu bilo fotografija iz plantaze kaktusa i ostao sam duzan odgovor na pitanje cemu intenzivni uzgoj kaktusa. A da Iva ne bi pomislila kako ja odgovaram na sva postavljena pitanja, moram napomenut da je i mene zaintrigiralo, jer o tim kaktusima nisam znao nista, osim da su u trenutku dok smo pored njih prolazili lijepo cvjetali!

Dakle, uzeo sam telefon i pozvao odgovorne u kibucu Maagen Mihael i postavio pitanje. Rado su mi odgovorili da se radi o kaktusu pitaya, kojega uzgajaju da bi obrali i prodali njegove ukusne plodove, koje ja jos nisam nikad kusao!



Jeo sam, i poznat mi je, sabres, kojega u Izraelu ima po svuda, a to smo kao djeca pokusavali jesti pod imenom "indijska smokva"!


- 00:42 - Komentari (9) - Isprintaj - #

01.11.2005., utorak

Nesto o zmijama u Izraelu

Komentari na jucerasnji post nalazu mi da napravim domaci rad! Dakle, u Izraelu mozete susresti 38 vrsta zmija koje su svrstane u 7 porodica. Medju njima 8 su otrovnice. Najveca izraelska zmija je crni zaaman (coluber jugularis) iz porodice colubridae (guzeva) koji moze narasti do 2,40 metra duzine! Guzevi obuhvataju oko tisucu vrsta rasporedjenih u 3 roda. "Nas" crni zaaman spada u prvi rod guzeva koji su neotrovni!

Zmije se priblizavaju kucnim dvoristima i ucestali su pozivi za pomoc, pa je unosno zanimanje lovaca na zmije. O tome je vec na ovom blogu pisano, a za kraj evo i fotografije napravljene na "Intenzivnoj njegi" bolnice "Belinson" u Petah Tikvi prije godinu i nesto dana, kada smo bili u posjeti Vesninoj rodici koju je, pred njenom kucom, otrovnica ugrizla za nogu!




- 15:31 - Komentari (6) - Isprintaj - #

Benzin pojeftinio 10%

Pojeftinjenje Nocas, tocno u ponoc, snizene su cijene automobilskog goriva za 10%! U Izraelu! Idem na crpku!

- 05:19 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.

< studeni, 2005 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

VREMENSKE PRILIKE U TEL AVIVU,
Click for תל אביב-יפו, ישראל Forecast

KOD G-a(Zagreb-Trnsko)
Click for זאגרב, קרואטיה Forecast

I KOD BARTULA (Micpe Ramon)
Click for ירושלים, ישראל Forecast


A R H I V:

2004.
V, VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2005.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2006.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2007.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2008.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2009.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2010.
I, II, III, IV, V,
VI, VII,VIII,
IX, X, XI, XII

2011.
I, II, III, IV, V
VI, VII, VIII
IX, X, XI, XII

2012.
I, II, III, IV, V
VI, VII, VIII
IX, X, XI, XII

2013.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2014.
I, II, III, IV, V
VI, VII, VIII
IX, X, XI, XII

2015.

I, II, III, IV ,V
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2016.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, lX, XI, XII

2017.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2018.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2019.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII, IX,
X, XI, XII

2020.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2021.

I, II, III, IV , V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2022.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2023.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2024.
I, II, III, IV, V