nedjelja, 29.04.2007.

100 % THUG ROCK

Image Hosted by ImageShack.us


Discipline - No Surrender

Some people call it a game but it ain´t no joke to me.
Spreading rumors and telling lies, it just makes, no sense to me.
Is your life really that boring that you try to ruin mine,
Soon the day will come that you will realize.

No - No Surrender
We want you all to know
No - No Surrender
All dressed up and ready to go
No - No Surrender
This time we´re gonna do it right.
No - No Surrender
Gonna set the record straight tonight

Where did it ever go wrong, do you really think you´re better than me?
What comes around goes around, is it really that hard for you to see?
Respect ain´t soemthing you get for free, respect you´ve gotta earn.
Since you seem to be so ignorant I think you´ll never learn.

Soon the day will come when you reach the point of no return.
Then it´s too late and yo´re gonna get yourself burned.
So now is the time to decide what´s it gonna be.
Don´t say I didn´t warn you when you have to face the heat

Image Hosted by ImageShack.us

| 10:49 | Komentari (2) | Isprintaj | #

utorak, 24.04.2007.

STRENGHT&HONOUR

Evo još jedne žestoke stvari meni jednog od najdražih bendova.
SPREADING HARD CORE REALITY

| 23:03 | Komentari (8) | Isprintaj | #

TATTOOED REBEL

Image Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.us
Moderno tetoviranje je dozivjelo procvat u 18. st. kada su moreplovci (James Cook) u otkrivanju novih svjetova i kultura na europsko tlo dosli istetovirani i sa pricama o plemenima i njihovim kulturama.
Samo da jedna stvar bude jasna - tetoviranje je postojalo tisucama godina prije nego sto je postalo prihvaceno sa strane modernog drustva!
Postoje mnoge stvari u tetoviranju za koje znaju samo pojedinci koji se bave time, kao npr. moderna masinica za tetoviranje je napravljena prema Edisonovom patentu masine za graviranje...
Uzrok tome neznanju se krije u cinjenici da je tetoviranje kulturoloski fenomen koji nije prihvacen niti od jedne institucije, pa se tako u povijesnim knjigama nigdje ne spominje da su stara Hrvatska plemena bila itekako upoznata sa tetoviranjem, radije se uci o zamjenicima zamjenika iz pretproslog stoljeci ... Likovne akademije odbijaju svrstati tetoviranje pod umjetnost...
Ovakvih primjera je mnogo, ali povjest je dokazala da je tetoviranje nadzivjelo mnoge kulture i civilizacije, tako da ce vjerojatno ono postojati i kad tih institucija vise na bude.
Danasnja tehnologija nam omogucava uvid u sve svjetske kulture i njihove obicaje sa samo jednim klikom, tako da je i izbor motiva za tetoviranje mnogo veci nego prije, a svaki profesionalni tattoo umjetnik vas moze povesti kroz mnoge price vezane za tetoviranje - od praznovjerja pa sve do dokazanih povjesnih cinjenica.
Danasnje tetoviranje je mnogo brze i relativno bezbolnije nego prije. Moderne masinice mogu raditi tempom do 3000 uboda u minuti, mogu se potpuno podesiti stilu tetoviranja, boje su trajnije i kontroliranog sadrzaja (uglavnm), mogucnost prijenosa bolesti je svedena na minimum posto se radi sa sterilnom opremom, studiji su cisti a radne povrsine kao i sve sa cime tattoo umjetnik dolazi u dodir prilikom tetoviranja je dezinficirano...
Ovo je najkrace sto se moze napisati o tetoviranju, ukoliko vas zanima vise morat cete otici do nekog studia i upitati umjetnika da vam odgovori na pitanja, a to je ujedno i nacin da ispitate njegovu/njenu profesionalnost.

Za kraj ovo vam je moja tetovaža, pa sami prosudite da li je to umjetnost ili ne!
Image Hosted by ImageShack.us

| 12:02 | Komentari (2) | Isprintaj | #

nedjelja, 22.04.2007.

LEGENDARNI

Alan Ford je talijanski komični strip.
Alan Ford su stvorili scenarist Luciano Secchi, pseudonim Max Bunker, i crtač Roberto Raviola, pseudonim Magnus. Lik Alana Forda nacrtan je po uzoru na britanskog glumca Petera O'Toolea.

Grupa TNT
Image Hosted by ImageShack.us
Alan Ford je siromašni i plavokosi mladić koji je odrastao u sirotištu. Vrlo je naivan i dobrodušan pa ga se često iskorištava. Čista je suprotnost drugom poznatom tajnom agentu Jamesu Bondu. Kao crtač reklama bez posla i praznih džepova kreće u potagu za svojim prvim poslom. Na žalost (ili sreću), radi grešku i ispisuje krivu adresu te umjesto do sastanka sa svojom prvom mušterijom dolazi do cvjećarnice, sjedišta grupe tajnih agenata, grupe TNT. Od tada počinje Alanova karijera kao tajnog agenta, ali istovremeno to je i početak jednog od najneobičnijih stripova.
Ova grupa, koju čine najrazličitiji likovi, rješava brojne tajne zadatke, redovito riskirajući vlastiti život. Međutim, od toga nemaju neke velike financijske koristi već su uglavnom gladni i poderani odrpanci. Sjedište Grupe TNT je cvjećarnica u Petoj Aveniji, a mjesto radnje grad New York.

Ostali članovi grupe TNT:-Minuette Macon, lijepa francuskinja, od 2005 je Alanova desna ruka i trenutna ljubav. Ostali članovi grupe TNT su nestali i grupa se sada sastoji od Alana, Minuette i Klodovika, pod imenom "Jeftina agencija T.N.T za istrage".
-Vođa grupe TNT je Broj 1,starac u kolicima i s dugačkom bradom.O njemu osobno se ne zna gotovo ništa.On,međutim, ima malu crnu knjižicu u kojoj se nalaze podaci i grijesi iz prošlosti o svemu i svakomu.Broj 1 je iznimno škrt pa sve financijske uspjehe grupe zadržava za sebe a svojim ljudima daje tek mrvice.Često zna i ispričati poneku povijesnu priču gdje se uz poznate osobe iz povijesti pojavljuje i on osobno.
-Bob Rock (Robert Rock) je niskog rasta i ima veliki nos (autoportret Magnusa). Zbog toga je vrlo iskompleksiran i tanak sa živcima. U vječnoj je svađi sa svima. Ima tri brata, Tim, Tom i Tumb, koji su prije bili kriminalci. Njihov otac je poginio u pljački banke a majka je pogubljena na električnoj stolici.
-Sir Oliver (Sir Oliver Oliver) je englez i uvijek je u odijelu i cilindru. Najsposobniji je član grupe ali ima naviku da ukrade sve što mu dođe pod ruku.
-Grunf (Grunt von Grunt) je izumitelj koji je u stanju za nevjerojatno malo novaca proizviditi najrazličitije izume. Ti izumi gotovo uvijek rade ali skoro nikada onako kako bi trebali. Grunf često nosi majice s najrazličitijim natpisima npr. Tko leti vrijedi, tko vrijedi leti, tko ne leti ne vrijedi.
-Šef (Gervasius Twinklminkelson) je nekada bio zamjenik Broja 1, a sada samo spava u cvjećarnici.
-Jeremija (Jeremija Lešina) je čovjek koji boluje od svih mogućih bolesti i neprestano kuka kako će umrijeti.
-Postoje i brojne životinje koje dijele sudbinu članova grupe TNT. To su pas Nosonja, papiga koja govori Klodovik, mačka Prudy, zamorac Skviki...
-Sporedni likovi
-Uz članove grupe TNT postoje i niz sporednih likova koji se uvijek iznova pojavljuju:
-Njihov susjed je stari penzioner koji se stalno svađa s njima jer u životu nema pametnijeg posla.
-Brok je policijski inspektor ali baš i nije previše sposoban za taj posao.
-General War povjerava Broju 1 zadatke od nacionalne sigurnosti koji su naravno dobro plaćeni
-Xerex je zmija koju je Broj Jedan dobio na čuvanje od prijatelja te je i ujedno veliki uživatelj ruma
-Sigmund Listić - uvijek "nacvrcani" poštar koji nosi pisma s godinama zakašnjenja
-Pizistrat Nelson - takoder poštar koji stalno "žica" napojnice, samim tim je uvijek u nemilosti članova grupe.
-Brenda je djevojka iz sirotišta u koju je nesretno (kao i uvijek) zaljubljen Alan Ford.
-Bert je glavni pomoćnik generala Wara u Minisarstvu za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
-Veliki Cezar - bivši gangster, šef podruznice grupe u LA-u. Okružen je zvijerima, gorilom Theodorom, crnom panterom Betty, psom Teddyem, a za njega rade izumitelj Lamp, te Bobova braća, Tim, Tom i Tumb.
-Trgovac Bing Sir Oliver cesto njemu prodaje ono što ukrade.
-Alonisius Alonisius Stari poznanik Broja Jedan
-Bert pomocnik Generala Wara
-Tobia Quantrill stari prijatelj Broja Jedan
-Samoubojica Uvijek se pokušava ubiti tvrdeći da je nesposoban za sve, a kada ne uspije kaže da je tako nesposoban da se ne može ni ubiti

Negativci
-Superhik je najveći neprijatelj Grupe TNT. On krade od siromašnih i nemoćnih da bi dao bogatima; usporedba sa Robin Hoodom je neizbježna. Po danu je čistač i zbog toga ne voli siromašne ljude jer oni bacaju smeće posvuda. Doživio je nesreću u kojoj se zamalo utopio u tisućama litara alkohola iz neke tvornice. Tada je dobio veliku moć i u stanju je svakoga savladati svojim alkoholnim zadahom.
-Bepa Joseph je ženski lik (životna ljubav Superhika) - takodjer je svojevrsni neprijatelj grupe TNT. Krasi ju impozantna veličina, bradavica na nosu i trodnevna brada.
-Gumiflex je bitno opasniji, uporniji i učinkovitiji neprijatelj grupe TNT. Tajanstvena osoba gumenog lica, koja nevjerojatnom lakoćom mijenja izgled i identitet.
-Konspirator
-Margot - superšpijunka inspirirana likom Modesty Blaise, najdugovječniji neprijatelj Grupe TNT, susreću se s njom od prvih brojeva. Radi za onoga tko vise plaća.
-Tromb, debeli čovječuljak koji želi uništiti planet Zemlju.
-Maharadža Blic - nesretni činovnik koji je odlučio opljačkati banku na električnom slonu
-Trio Fantastikus - čine ga Konspirator, Dr.Alsar i Stampel - sasvim neobična grupa pljačkaša banaka
-Baby Kate - šefica bande duhova, likova iz 30-tih godina 20. stoljeća. Nesretno zaljubljena u Alana Forda.
-Veliki Cezar"- nekad desna ruka Broja 1 i voditelj poslovnice u L.A. koji ga je izdao i time navukao bijes i vječnu mržnju i progon od strane grupe TNT. Često se pojavljuje u kombinaciji s nekim od negativaca u ulozi savjetnika. Njegovo najače oružje je dugogodišnja suradnja s grupom TNT koja mu omogućuje dobro poznavanje metoda rada grupe i predviđanje svakog njihovog koraka unaprijed i to ga čini neuhvatljivim.
-Barun Vurdalak - vođa bande vampira .

Nekoliko legendarnih izjava od meni najdražih likova

GRUNF
Image Hosted by ImageShack.us
Ein reich,ein volk,ein fuhrer !
Kad se borim,neprijatelja nemam.
Ne bojimo se nicega,pa ni snijega
Tko hoda ne trci.
Junak stavlja sve na kocku,cak i prst.
Naoruzajte se i bjezite!

BOB ROCK
Image Hosted by ImageShack.us
Rock dijeli zaradu s Grunfom: " ..imamo 29 dolara,tebi 2,meni 9...."
Sad je tren velikih odluka! Bolje zivjeti sto godina ko milijunas,nego sedam dana u bijedi!!!
Tko hoda ne trci!
Bolje je ispasti glup,nego iz vlaka.
Borit cemo se do smrti.

| 11:22 | Komentari (4) | Isprintaj | #

nedjelja, 15.04.2007.

Viking death metal heroes

Image Hosted by ImageShack.us
Wintersun
Wintersun je osnovao bivši frontman grupe Ensiferum Jari Mäenpää, finski viking/melodic death metal band, u kojem se također prepoznaje utjecaj folk i power metala. Snimanje njihovog prvog albuma bilo je zakazano u isto vrijeme kada i turneja Ensiferuma, tako da je Jari Mäenpää bio primoran birati između dvije grupe, te je izabaro Wintersun i napustio Ensiferum. Bend iz Helsinkija prvi album nazvan jednostavno Wintersun, pod okriljem Nuclear Blast Recordsa izdao je 13. rujna 2004. godine. Tematika njihovih tekstova uglavnom je život, zima, emocije, halucinacije i snovi. Wintersunov novi studijski album Time počeo se snimati u svibnju 2006. Točan datum izlaska albuma nije poznat.
Image Hosted by ImageShack.us

Sastav
Današnja postava
• Jari Mäenpää - vokal i gitara
• Teemu Mäntysaari - gitara
• Jukka Koskinen - bas
• Kai Hahto - bubnjevi
Image Hosted by ImageShack.us

Bivši članovi
• Oliver Fokin - gitara
Diskografija
• Wintersun (2004)
•Time (2006)

Eto to bi bilo ukratko o ovom simpatičnom bendu imate tu i njihov spot i njihovu najbolju stvar, pa prosudite sami.
Uživaj te!


| 22:05 | Komentari (3) | Isprintaj | #

subota, 14.04.2007.

Moj mali huligan!

Image Hosted by ImageShack.us

Zemlja porijekla:
Njemačka

Namjena:
Kućni ljubimac, sposoban pas za razne druge zadatke.

Veličina:
Visina mužjaka iznosi 60 - 65 cm , visina ženke 55 - 60 cm .

Dlaka:
Njemački ovčar može imati tri tipa dlake: kratka, oštra i ravna dlaka; duga, oštra i ravna ili duga valovita dlaka. Duga valovita dlaka nije poželjna. Plašt može bili crne, željezno-sive i pepeljaste boje. Mogu biti jednobojni ili s pravilnim smeđim ili žuto-smeđim oznakama. Crni plašt je uobičajen.

Njega:
Njega plašta iziskuje relativno malo pažnje. Tijekom linjanja posebnom četkom odstranite odumrle i otpale dlake.

Narav:
Ovaj pas je vrlo inteligentan, dobar i poslušan učenik, društven i vrlo ljubazan. Izuzetno je temperamentan, oprezan, pouzdan, hrabar, neovisan, nepodmitljiv, samopouzdan i bezuvjetno vjeran svome vodiču i obitelji.

Image Hosted by ImageShack.us

Odgoj:
Ovi psi se u cijelom svijetu koriste za vođenje, pronalaženje zatrpanih u lavinama, kao psi tragači, čuvari, obrambeni i policijski psi. Za neke od tih namjena koriste se gotovo isključivo njemački ovčari.

Na natjecanjima u poslušnosti daleko su iznad ostalih pasmina. Stoga je nepotrebno objašnjavati koje sve mogućnosti pruža ova pasmina. On je željan učenja, inteligentan i brzo shvaća bit stvari. U radu s njim koristite uglavnom govor. Velika većina tih pasa obožava svog vođu, ali nema pretjeranu potrebu za njegovim dodirom. Ne savjetujemo vam nabavku njemačkog ovčara, ukoliko stvarno nemate dovoljno vremena da se njime i bavite.

U zemlji svoga porijekla njemački se ovčar još uvijek većinom koristi kao gonič stada.

Socijalno ponašanje:
Njemački se ovčari dobro slažu s drugim psima, drugim životinjama i djecom pod uvjetom da su ispravno socijalizirani. Nepozvanim posjetiteljima neće dozvoliti pristup.

Vježbanje:
Ljudi koji imaju njemačkog ovčara zaborave često na činjenicu da je to radni pas, koji želi raditi za svoga gazdu. Za ovog psa nije dovoljno samo druženje u kući, njega treba zaposliti. Priključite se klubu njemačkih ovčara ili nekoj drugoj organizaciji, gdje ćetle oboje moči sudjelovati u raznim treninzima poslušnosti, obrane, okretnosti ili traganja. Sve aktivnosti su dozvoljene kako bi vaš pas ostao fizički i psihički zdrav. Kao i za sve velike pse, pa i za njemačkog ovčara, vrlo je važno da mladi pas za vrijeme odrastanja dobije dovoljno hranjivih tvari za ispravan razvoj kostiju, tetiva i mišića.
Image Hosted by ImageShack.us
Ako se mladog psa previše fizički optereti ili ako ne dobije kvalitetnu hranu, mogu nastati neizlječive povrede. Njemački ovčar može dobro živjeti vani u psećoj kućici ako mu se pruži dovoljna pažnja i dovoljno aktivnosti.

Image Hosted by ImageShack.us

| 12:02 | Komentari (2) | Isprintaj | #

utorak, 10.04.2007.

Uozbiljimo se!

Danas mi je dan tako lijepo počeo da sam full happy, lijep sunčan dan i naravno sve što ide uz to, a pametni znaju o čemu pričam. Vrijeme je da stavim nešto normalno...
Uživaj te!

| 21:07 | Komentari (2) | Isprintaj | #

ponedjeljak, 09.04.2007.

ZA PRAVE GURMANE

Odrezak slavonskih lola (glavno jelo),
Specijalitet slavonske kuhinje

Image Hosted by ImageShack.us
Odrezak slavonskih lola Sastojci:
0,16 kg svinjetine ili teletine
0,02 kg kiselih krastavaca
0,02 kg sira trapista
0,03 kg šunkerice ili suhog vrata
kajgana od 1 jaja
1 dl vrhnja za kuhanje
sol
brašno
vegeta
prezle
ulje
1 jaje
0,25 kg miješana priloga od povrća


Opis:
Odreske potučemo i posolimo, a žilice isiječemo. Sir, šunku ili vrat i krastavce narežemo na ploške. Ispečemo kajganu i narežemo je.
Nadjev: Na odrezak stavimo plošku kajgane, plošku šunke, plošku sira, plošku kiselog krastavca, i uvrstimo čačkalicom. Paniramo u oštrom brašnu, jajima i prezlima i pohamo u dubokoj masnoći. Ispohano meso stavimo u veliku tavu, u kojoj smo pripremili umak od vrhnja za kuhanje i malo vegete. Pustimo da sve zajedno malo prokuha, a pritom meso preokrečemo i prelijevamo umakom. Serviramo s prilogom od miješanog povrća.


| 21:56 | Komentari (2) | Isprintaj | #

nedjelja, 01.04.2007.

STRONG, PROUD & FUCKING LOUD

Evo mene ponovo, nemam volje za pisati, pa eto još malo muzike!

| 10:06 | Komentari (4) | Isprintaj | #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.