Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bonecrusher

Marketing

ZA PRAVE GURMANE

Odrezak slavonskih lola (glavno jelo),
Specijalitet slavonske kuhinje

Image Hosted by ImageShack.us
Odrezak slavonskih lola Sastojci:
0,16 kg svinjetine ili teletine
0,02 kg kiselih krastavaca
0,02 kg sira trapista
0,03 kg šunkerice ili suhog vrata
kajgana od 1 jaja
1 dl vrhnja za kuhanje
sol
brašno
vegeta
prezle
ulje
1 jaje
0,25 kg miješana priloga od povrća


Opis:
Odreske potučemo i posolimo, a žilice isiječemo. Sir, šunku ili vrat i krastavce narežemo na ploške. Ispečemo kajganu i narežemo je.
Nadjev: Na odrezak stavimo plošku kajgane, plošku šunke, plošku sira, plošku kiselog krastavca, i uvrstimo čačkalicom. Paniramo u oštrom brašnu, jajima i prezlima i pohamo u dubokoj masnoći. Ispohano meso stavimo u veliku tavu, u kojoj smo pripremili umak od vrhnja za kuhanje i malo vegete. Pustimo da sve zajedno malo prokuha, a pritom meso preokrečemo i prelijevamo umakom. Serviramo s prilogom od miješanog povrća.




Post je objavljen 09.04.2007. u 21:56 sati.