Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bonecrusher

Marketing

TATTOOED REBEL

Image Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.us
Moderno tetoviranje je dozivjelo procvat u 18. st. kada su moreplovci (James Cook) u otkrivanju novih svjetova i kultura na europsko tlo dosli istetovirani i sa pricama o plemenima i njihovim kulturama.
Samo da jedna stvar bude jasna - tetoviranje je postojalo tisucama godina prije nego sto je postalo prihvaceno sa strane modernog drustva!
Postoje mnoge stvari u tetoviranju za koje znaju samo pojedinci koji se bave time, kao npr. moderna masinica za tetoviranje je napravljena prema Edisonovom patentu masine za graviranje...
Uzrok tome neznanju se krije u cinjenici da je tetoviranje kulturoloski fenomen koji nije prihvacen niti od jedne institucije, pa se tako u povijesnim knjigama nigdje ne spominje da su stara Hrvatska plemena bila itekako upoznata sa tetoviranjem, radije se uci o zamjenicima zamjenika iz pretproslog stoljeci ... Likovne akademije odbijaju svrstati tetoviranje pod umjetnost...
Ovakvih primjera je mnogo, ali povjest je dokazala da je tetoviranje nadzivjelo mnoge kulture i civilizacije, tako da ce vjerojatno ono postojati i kad tih institucija vise na bude.
Danasnja tehnologija nam omogucava uvid u sve svjetske kulture i njihove obicaje sa samo jednim klikom, tako da je i izbor motiva za tetoviranje mnogo veci nego prije, a svaki profesionalni tattoo umjetnik vas moze povesti kroz mnoge price vezane za tetoviranje - od praznovjerja pa sve do dokazanih povjesnih cinjenica.
Danasnje tetoviranje je mnogo brze i relativno bezbolnije nego prije. Moderne masinice mogu raditi tempom do 3000 uboda u minuti, mogu se potpuno podesiti stilu tetoviranja, boje su trajnije i kontroliranog sadrzaja (uglavnm), mogucnost prijenosa bolesti je svedena na minimum posto se radi sa sterilnom opremom, studiji su cisti a radne povrsine kao i sve sa cime tattoo umjetnik dolazi u dodir prilikom tetoviranja je dezinficirano...
Ovo je najkrace sto se moze napisati o tetoviranju, ukoliko vas zanima vise morat cete otici do nekog studia i upitati umjetnika da vam odgovori na pitanja, a to je ujedno i nacin da ispitate njegovu/njenu profesionalnost.

Za kraj ovo vam je moja tetovaža, pa sami prosudite da li je to umjetnost ili ne!
Image Hosted by ImageShack.us

Post je objavljen 24.04.2007. u 12:02 sati.