Sirup od trpuca
• oko 200 g listova trputca • 300 g smeđeg šećera • 300 g meda Oprane listove sameljete u blenderu. Toj lisnatoj kaši dodate malo vode, da se ne slijepi, 300 g nerafiniranoga šećera i 300 g meda. Uz stalno miješanje neka se kuha na tihoj vatri dok se ne zgusne i tada još vruće nalijemo u bočice. Bočice čuvajte u hladnjaku. Tijekom dana prije svakog obroka uzimate jednu veliku žlicu (djeca jednu čajnu žličicu) ovog sirupa. Ako imate dobar sokovnik, drugi je način da 1 l dobivenog soka od listova trputca pomiješate sa 1 kg meda i tom smjesom punite bočice koje držite u hladnjaku. Dozirajte na isti način. |
< | siječanj, 2013 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 |
Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv