petak, 22.06.2007.

Tučepski «Michigen» s Brazilkama i ovcama

Moj najdraži dan u godini je prošao. To je zato što je najduži. Zadnji trzaj dnevne svjetlosti dočekala sam u ugodnom društvu na jednom mulu na plaži. Prebacili smo stol i uživali. I onda je mrak prevladao. Uz svo ovo svjetlosno zagađenje ipak smo uspjeli pratiti dva satelita na nebu kako se čudno kreću.

Image Hosted by ImageShack.us
(Na mulu je jedan suncobran podsjetio na neke egzotične plaže)

Par dana prije pod okriljem noći se dogodio tihi savez mještana Podgore i Igrana. Vječne rivale pomirile su klupe. Naime, podgorska vlast je odlučila uklonit dvi klupe ispred «Studenca». Kad su to otkrili penzići, ispalili. Ispa skandal o kojem se i u novinama pisalo. A kad je pala noć skupina od 10-ak Igranaca (imena ću ipek zadržati za sebe), u znak pažnje, donila dvi kamene klupe na isto misto. Na njima je osvanilo i pismo. Ujutro oduševljenje. Cila Podgora je pričala. Ali nije dugo trajalo. Vlast je i ove klupe digla. Ja ne znam za koga ova vlast postoji. Općenito.

Image Hosted by ImageShack.us

Tučepljani se nisu «bratimili» sa susjedima. Oni su odmah – via Brazil. I lipo doveli dvi Brazilke. Bilo je otvaranje Škarinog «Michigena». To je sada launch bar, kako se to popularno kaže. Da mi je znat kako su to u Općini registrirali. Hahahahaaah…. Kako god, ali nas su dočekale dvi «domaće» cure na ulazu.

Image Hosted by ImageShack.us

I ubrzo je počelo. Vegetarijanaca nije bilo. A i kako bi pored ovakvog mesa.

Image Hosted by ImageShack.us

Sve oči su bile bačene, tj. svak je bacio oko, kako bi mi rekli.

Image Hosted by ImageShack.us

Da ne bi bilo monotono, usprkos gotovo savršenim mjerama plesačica koje su više nego ljubazne, nastupila je i Alternativna udruga mladih iz Splita «Hram».

Image Hosted by ImageShack.us

Evo i zvuka i slike…. Žongliralo se, plesalo, hodalo na štulama....



Na otvaranje su pozvani i neki celebrities kao što je Nikolina Pišek, Renata Sopek i bla, bla…
Barem tako tvrdi Slaven Kuluć koji je s Andrijicom osmislio prostor i program otvaranja. I kako tvrdi Kulić, dogovorio je čak i cifre za njihovo pojavljivanje i odmah im najavio da ako zeznu stvar da će im naći adekvatnu zamjenu. I tako nam je predstavljeno jedno malo stado koje se pod silinom zvuka totalno šokiralo i stisnulo u jedan kantun.

Image Hosted by ImageShack.us

Umjetnik Kulić je bio u zanosu u kiti…. A ruža, (da čega će?!) koje su se dijelile damama.

Image Hosted by ImageShack.us

Malo se spavalo. Uostalom, lito je. Sada već i kalendarski. Na Trgu Tina Ujevića radove privode kraju. Možda će se i Trg svečano otvorit. Možda i tu dovedu ovce.

Image Hosted by ImageShack.us

Na Plišćevcu je bilo problema. Prekjučer se zapalio Marinovićev brod. Dok sam došla s Marinete već su ga ugasili. Kažu da je Srđan (mislim Pletikosić) bio najspretniji i spriječio veće probleme. Ipak je tamo puno brodova.

Image Hosted by ImageShack.us

Zlate Rice radi evo i slike iz «rupe». Čudo jedno šta se sve tamo događa. Mislim da bi se moga snimit film. Kako je Andrijica bio dalekovidan kad je prije nekoliko godina snima film «Buža». Ne znam šta se s filmom dogodilo, baš ću ga pitat.

Image Hosted by ImageShack.us

A dobro, pogled prema nebu još uvijek nije uništen. Još se zna dogodit neka čarolija kao što je bila ova s oblacima i zrakama sunca.

Image Hosted by ImageShack.us

I to su te boje…. I ti zalasci… I ta neka fascinacija trenutkom. Opet nije uspilo. Projekt se nastavlja…

Image Hosted by ImageShack.us

- 01:14 - Komentari (15) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.