salata od jastoga na ribarski
(jastog, luk, kapare, začini) Kažu: koliko para, toliko muzike! U ovom slučaju je to svakako istina. Jer, ako imate para za ovu muziku, ona je vjerujte mi krasna! Jastoga ćemo skuhati kao prije ("jastog bellevue"), samo nam ne treba dašćica, već je dovoljno da rep podvinete prema glavi i svežete konopcem. Ostale upute su iste kao i prije. Stari ribarski recept kaže: jastog, najbolje maslinovo ulje, luk, malo kapara, kvasina i papar, sol samo ako treba, i to bi bilo sve! Tako su radili dobri stari ribari. No i to se mijenja, makar poslužite li prije napomenutu i svi će biti prezadovoljni. A ako hoćete promijene ne stavljajte kvasinu već limunov sok, dodajte češnjak, iskosani peršin, iskosani celer i iskosani vlasac koji se posipa na samom kraju. Dekoracija je obavezna od tvrdo kuhanih jaja i hajde radi ljepote račjih kliješta. I sami ćete s vremenom vidjeti što ustvari hoćete od ove delicije, ako ćete naravno imati dovoljno para za silne jastoge. Koliko para toliko muzike! (40 dag kuhanog mesa jastoga, 25 dag ploški luka koji je posoljen i ocijeđen da izađe okus, 1 dcl pravog maslinovog ulja, vrlo malo domaćih kapara, sol, papar, kvasina ili acceto balsamico koje možete zamijeniti limunovim sokom, eventualno 3 dag češnjaka, po pola vezice peršina, celera, vlasca) |
Veljača 2011 (5)
Kolovoz 2010 (1)
Siječanj 2010 (4)
Studeni 2009 (4)
Lipanj 2009 (6)
Travanj 2009 (5)
Veljača 2009 (3)
Siječanj 2009 (5)
Prosinac 2008 (3)
Listopad 2008 (7)
Srpanj 2008 (2)
Lipanj 2008 (4)
Svibanj 2008 (3)
Travanj 2008 (4)
Ožujak 2008 (8)
Veljača 2008 (7)
Siječanj 2008 (8)
Listopad 2007 (8)
Kolovoz 2007 (4)
Lipanj 2007 (10)
Svibanj 2007 (14)
Travanj 2007 (5)
Ožujak 2007 (11)
Veljača 2007 (39)
Siječanj 2007 (19)