Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bilojednomukuhinji

Marketing

salata od jastoga na ribarski

salata od jastoga na ribarski
(jastog, luk, kapare, začini)
Kažu: koliko para, toliko muzike! U ovom slučaju je to svakako istina. Jer, ako imate para za ovu muziku, ona je vjerujte mi krasna!
Jastoga ćemo skuhati kao prije ("jastog bellevue"), samo nam ne treba dašćica, već je dovoljno da rep podvinete prema glavi i svežete konopcem. Ostale upute su iste kao i prije.
Stari ribarski recept kaže: jastog, najbolje maslinovo ulje, luk, malo kapara, kvasina i papar, sol samo ako treba, i to bi bilo sve!
Tako su radili dobri stari ribari. No i to se mijenja, makar poslužite li prije napomenutu i svi će biti prezadovoljni. A ako hoćete promijene ne stavljajte kvasinu već limunov sok, dodajte češnjak, iskosani peršin, iskosani celer i iskosani vlasac koji se posipa na samom kraju. Dekoracija je obavezna od tvrdo kuhanih jaja i hajde radi ljepote račjih kliješta.
I sami ćete s vremenom vidjeti što ustvari hoćete od ove delicije, ako ćete naravno imati dovoljno para za silne jastoge. Koliko para toliko muzike!
(40 dag kuhanog mesa jastoga, 25 dag ploški luka koji je posoljen i ocijeđen da izađe okus, 1 dcl pravog maslinovog ulja, vrlo malo domaćih kapara, sol, papar, kvasina ili acceto balsamico koje možete zamijeniti limunovim sokom, eventualno 3 dag češnjaka, po pola vezice peršina, celera, vlasca)


Post je objavljen 04.04.2009. u 11:30 sati.