Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Čitaš/Nečitaš

Opis bloga
Stvoren za promociju pivske kulture u Hrvatskoj!
pivo

Istovremeno i promocija vlastite kolekcije čaša!

Broj čaša i krigli u mojoj kolekciji =607

RSS

U slučaju da vam stoji koja čaša viška u regalu kontaktirajte me sa slikom(čaše) pa se dogovorimo oko primopredaje! HVALA
a COLD beer

zauzvrat bit ćete zabetonirani u mom sjećanju dokle got armatura ne bude pojedena od strane najdražeg mi druga pive, alkoholom nabijene podrazumijeva se!

mail: beerlover.nikica@gmail.com

Opsesivno kolekcionarstvo! -sve o mojim čašama!

OBVEZATNO ŠTIVO za svakog pivoljupca:


o Vodi i njezinom značaju u pivskoj industriji!
o Hmelju i njegovim umirujućim učincima!
Pravilna degustacija piva -naučite jednom zauvijek!
Prehrambene vrijednosti piva!
Uputstva za pivopije u nesreći!

Odgovori na vječito pitanje- Koje pivo naručiti?
cry

Koje pivo naručiti? #3
Koje pivo naručiti? #2
Koje pivo naručiti?

Piva koja sam do sad opisao:
#36Budweiser Budvar Premium Dark lager -Tomislav, puno bolji izbor!
#35FRESSSH by Ožujsko -svježe, za ljeto!
#34Stella Artois -možete vi to i bolje!
#33Leffe Blonde/Brune Blonde pivo za zahtjevnije, Brune za manje zahtjevne pivoljupce!
#32Tripel Karmeliet -trostruko sladno pivo od ječma, pšenice i zoba!
#31Duvel -Belgian golden ale!
#30Osječko pivo -na žalost ništa od iznenađenja!
#29Gösser tamni -nadam se da ga ne će ukinuti!
#28Staro češko -prosječno, neiskorišten potencijal!
#27Osječko crno! -nije crno, al je pitko!
#26Pilsner Urquel -izvorni i najbolji!
#25Budweiser Budvar -lagano i svježe, izvorno Češko pivo.
#24Črni Baron -pitko i tečno. TOČKA.
#23Bavaria 8,6 -samo alkohol, ništa više!
#22Murphy's Irish Stout -bez premca! Najbolji stout ikad!
#21Erdinger Champ -kreirano za pijenje direktno iz boce!
#20Desperados -pivo kojem je potrebna Tequila da bude zanimljivo!
#19Löwenbräu original -pivo sa Njemačkom tradicijom!
#18Laško Club! -pivo s naglaskom!
#17Foster's Australian beer! -osvježenje za dosadno tržište!
#16Tuborg Green! -zgodan imidž, loše pivo!
#15PAN -pivo moje rane mladosti!
#14Laško pivo Zlatorog -pivo najstabilnije arome!
#13Karlovačko svjetlo pivo! -and the Oscar goes to...
#12Ožujsko STRONG -puno bolja inačica inače loše žuje!
#11Beck's -svježe, ali ne i posebno!
#10K plus pivo -no coment!
#9Guinness i njegove odlične inačice!
#8Amarcord La Putena -pivo jedinstvene povijesti!
#7Palm Special -belgijski posebni ale!
#6Harp -razočaravajuće iskustvo!
#5Kilkenny -uvijek siguran izbor!
#4žuja -NIJE zakon!
#3Erdinger Pikantus -vrhunsko stout pivo!
#2Tomislav -legenda hrvatske pivarske industrije!
#1Velebitsko -jedinstveno hrvatsko pivo!

Kolege kolekcionari
Kao dokaz da nisam baš tolko usamljen u ovom hobiju, ovdje prikazujem slike kolekcija svojih kolega uz čiju pomoć i moja kolekcija raste!

#1 Uroš Radmanović - Beograd
http://krigla.page.tl/

Free Image Hosting at www.ImageShack.us



#2 Miško Tomić - Beograd


Misko kolekcija 1


Misko kolekcija 2


Misko kolekcija 3


Misko kolekcija 4



STARE SLIKE MOJIH ČAŠA!!!
-da se prisjetite kako je sve počelo...
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Fuck Milk! Got beer?

nekoliko sitnica o meni
Beer Revolutionary

spol: (proud to be) Male
dob: 25.
mob:posjedujem
e-mail: beerlover.nikica@gmail.com
visina: nedavnim mjerenjem utvrđeno je 189 cm
težina: 83 kg - udebljah se preko praznika - konstantno radim na apolonizaciji pred ljeto
moš mislit, prođe ljeto, stigla zima, vaga kaže 84
njami & party
status:
neoženjen;
nezaposlen;
student medicine;
živim na grbači roditelja;
u slobodno vrijeme čitam, pišem;
amaterski se bavim novinarstvom;
nisam neki pretjerano sportski tip, njime se bavim baš toliko koliko je potrebno kako ne bi do izražaja došla moja ljubav prema božanskom piću PIVU...
obožavam PIVO!!!
najbitnija SITNICA o meni-STRASTVENI sam kolekcionar PIVSKIH čaša i krigli!
Jesam li spomenuo da obožavam pivo? smokin

Što beerlover čita:

11.01.2006., srijeda

PRAVILNA DEGUSTACIJA PIVA




Poput degustacije vina, i degustacija piva ima svoje zakonitosti.

Jeste li sigurni da znate dobro popiti pivo?


Degustacija:

1. Prostor u kojem ćete degustirati pivo trebao bi biti dovoljno osvjetljen kako biste ocjenili bistrinu i boju piva. Do vas ne bi smjeli dopirati nikakvi strani mirisi.

2. Čaša u koju se ulijeva pivo mora biti savršeno čista, bez ogrebotina i dovoljno velika da u nju stane i vaš nos dok ispijate gutljaj dragocijene tekučine. Na taj ćete način najbolje osjetiti i miris piva.

3. Prije degustacije piva ne jedite jako začinjenu i masnu hranu. Također ne koristite after-shave, parfem, ruž za usne i druge kozmetičke preparate.

4. Prije otvaranja, provjerite rok trajanja piva, kao i ima li u boci taloga.

5. Osjetite bocu! Naravno, pivo mora biti hladno, ali ni tu nije dobro pretjerivati. Idealna temperatura za pivo kreće se izmedju 22-25 Celzijevih stupnjeva. Ostavite se mitske predodžbe o "ledenoj pivi" jer na preniskoj temepraturi nećete moći osjetiti nikakvu aromu piva.

6. Kada otvarate bocu obratite pažnju na količinu pjene i kako reagira ugljični dioksid prilikom otvaranja čepa.

7. Kada ulijevate pivo samo ga pustite da klizne niz unutrašnjost čaše. Tek kad ste ispunili otprilike dvije trećine čaše možete ispraviti bocu kako biste na kraju dobili i pjenu. Uz pivo uvijek mora ići pjena, a pjena se mora uzdizati i preko ruba čaše.

8. Kad ste pivo natočili u čašu smjesta ispitajte miris (slično kao i kod vina). Naime, mnogi aromatični sastojci piva ispare vrlo brzo u dodiru sa zrakom. Osjećate li aromu sladora? Vuče li na citron, cvijeće ili na svježe pokošenu travu?

9. Zatim ispijte jedan veći gutljaj. Za razliku od vina pivo se ispija u večim gutljajima i usna šupljina mora biti puna. Osjetite i usporedite odnos između temperature, arome i stupnja zapjenjenosti.

10. Nikad ne mučkajte pivo u ustima!!!! Samo pustite da klizne niz vaše grlo. Pokušajte usporediti odnos temperature, arome i stupnja zapjenjenosti prije i poslije gutljaja. Pričekajte 15-tak sekundi i ponovo pokušajte odrediti okus piva nakon gutljaja. Da li je sladak ili suh? Zadržava li se u ustima ili brzo nestane?

11. Još jedanput pomirišite pivo. Neke arome dolaze do izražaja minutu do dvije nakon otvaranja boce. Zatim ponovno ispijte jedan dobar gutljaj i usporedite rezultate s onima na početku testa.

12. Kako biste "resetirali" svoja osjetila koja sudjeluju u testiranju piva, dovoljani su nezasoljeni krekeri ili običan kruh.

13. Ponovite još jedanput cijeli postupak.

14. I kad ste se već odlučili da je to pivo bas za vas pijte ga dok ne legnete…( op.a )