Samo jedan komentar - vrhunska piva se rijetko posluzuju na sobnim temperaturama. Belgijska vocna piva imaju odvratan okus ako nisu rashladena, a trapist piva je doslovno grijeh piti nerashladena
17.01.2006. (03:31)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Izvorni engleski, škotski i irski ale dozrijeva pri višim temperaturama (do 20oC), pri točenju ne stvara pjenu i pije se relativno topao (20oC). Njemački i belgijski ale nakon toplog vrenja dozrijevaju bar nakratko, pri nižim temperaturama 4-5( oC), imaju više ugljikova dioksida, pjene se i piju ohlađeni, slično lager pivu. - to bi bila neka vrst odgovora. A sad, o ukusima nećemo raspravljati, po definiciji pak se ta piva piju tak kak se piju, kome ne odgovara ima uvijek lager kao izbor.
21.01.2006. (17:49)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
El Tomo
Samo jedan komentar - vrhunska piva se rijetko posluzuju na sobnim temperaturama. Belgijska vocna piva imaju odvratan okus ako nisu rashladena, a trapist piva je doslovno grijeh piti nerashladena
17.01.2006. (03:31) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Beerlover
Izvorni engleski, škotski i irski ale dozrijeva pri višim temperaturama (do 20oC), pri točenju ne stvara pjenu i pije se relativno topao (20oC). Njemački i belgijski ale nakon toplog vrenja dozrijevaju bar nakratko, pri nižim temperaturama 4-5( oC), imaju više ugljikova dioksida, pjene se i piju ohlađeni, slično lager pivu. - to bi bila neka vrst odgovora. A sad, o ukusima nećemo raspravljati, po definiciji pak se ta piva piju tak kak se piju, kome ne odgovara ima uvijek lager kao izbor.
21.01.2006. (17:49) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...