azhdaja

ponedjeljak, 19.12.2005.

'bo te mob'tel

Da prvo postavimo neke okvire - ja sam čudan. Sad kad smo to riješili možemo na stvar. A stvar su mobiteli. Odnosno ovaj moj novi. Za one koji me srećom ne znaju, imam stari mobitel koji je po hrvatskim mjerilima zrel za karijeru podloška za ormar, od čega ga spašava samo veličina. Nebitno. Imam ga zato jer... ha recimo to ovako - da me netko ide opljačkat, dobio bi ga u glavu nakon čega bih ja s tog istog mobitela zvao hitnu da dođu po jadnika (ili jadnicu, nećemo diskriminirat) jer ima potres mozga. A između koraka 1 i 2b ne bi morao razbijati glavu koji mi je pin. Ukratko, imam jednu od onih cigli koje uporno ne umiru, ne gase se, ne treba ih resetirat jednom mjesečno itd., no tu ću stati da mi ne uskoči u riječ. Ipak je star :)

Tema priče nije taj, kalibra 120mm, nego jedan drugi, mlađi mu brat. Da se vratim na onu prvu izjavu - podmladak je tu samo zato što časni starina ne može prožvakati mrežu koju je glupo odbiti, da ne idemo u reklamu. Kvragu. I sad šta - s mališom sam stvarno potrefio u oglasniku, super povoljno, sve radi, sve pet. Družimo se već skoro tjedan dana, što je daleko premalo da mogu reći da znam sve fore. Zadnjih par sati sam, recimo korisno, utrošio na sređivanje nečeg što je u mobitelima potpuno nebitno, a to je - imenik. Od korisnih stvari mogu se pohvalit da znam da ima VGA kameru i kad me pitaju kakav mi je mobitel, samo izrecitiram - dobar mu je fotic, VGA blabla i svi sretni. Okinuo sam ... 0 slika ako računamo namjerno slikanje. Zato što imam fotoaparat za to, a u tjedan dana nisam bio u prilici bit negdje gdje ne smijem nosit fotić. Koji btw. jede mobitele za doručak, osim što je malo teško birat broj al nauči se čovjek. Znam da serem, recimo da je to paralela bila. Loša, jako. Isto kao i imenik u ovim novim. I to zato što se nije apsolutno ništa bitno promijenilo u funkcionalnosti imenika osim što ga sad, gle sreće, mogu zakrcat s gomilom dodatnih podataka - što prije nisam mogao samo zato što cigla nije roda poslovnjaka nego ono drugo. Ostalo je .. isto.. kako?!? KAKO?!?!? KAKO J....U MOŽE SVE OSTAT ISTO U PROKL...H ŠEST GODINA RAZMAKA IZMEĐU? Da slučajno nije riječ o nečemu što se razvija prilično bjesomučno, nikom ništa. A ovako - veseli se narode, imaš u rukama kutijicu koja je upola lakša, svira, pjeva (imam i tu štogod al neću), šarena (a i tu isto neću), može pokrenut pošten komad Jave ALI .. ne može pretraživat imena. Pardon, imena može, ali ne prezimena. Big deal. Traži od početka unosa. Pazi vraga, isto kao i stari.

I koja je poanta? - e pa nema je. Kruha i igara. Sljedeći put kad ćete kupovat mobitel pripazite da ima barem 4Mpix kameru, jer ne znam kako bi inače slikali babinu jetrvu na vjenčanju šurjakove zaove po maminoj strani i obavezno, al to je apsolutno ključno, mora moći odsvirati bar petinu Castrovog govora pred UNom 1979. kad vas zove bolja polovica, jer inače stvarno ne znam. E da. I neku pi.ku za pozadinu. To! Ostalo ionako nije bitno, ta ko uopće priča na te mobitele, operateri su nam mahom pred bankrotom. 'bo te mob'tel.

-- silly moi

- 01:15 - Komentari (5) - Isprintaj - #