introverted, occasionally leo https://blog.dnevnik.hr/astigospe

četvrtak, 22.08.2019.

TANKE GRANICE

Izuzetno je tanka granica između odnosa u kojem vas vaš partner dočekuje doma i ponosi se onime što je napravio, bilo to da je skuhan ručak ili pospremljena cijela kuća pa mu vi uzvratite pozitivnom povratnom informacijom pa stojite zagrljeni nad tom čistom prostorijom i između odnosa u kojem vaš partner godinama radi jednu te istu stvar, gore navedeno, nebitno bila u pitanju pospremljena kuća ili skuhani ručak, a vi kao i svako ljudsko biće ne možete baš 76i put stajati s jednakom dozom oduševljenja jer danas jednostavno nije taj dan - pa to dovede do toga da živite u partnerstvu s nekime tko je odlučio sve preuzeti na sebe, kao i u početku i iz istog razloga kao i na početku - zbog vas kao zajednice, ali će se pritom o tome žaliti, gušiti vas, kao publiku jer niste onaj jedan dan zapljeskali kada je bilo potrebno i sljedeće što znate je da se nalazite u odnosu u kojem jedini toksizam izaziva vaš partner i to ponajviše za sebe.
Zato jer baš taj jedan dan, nismo se osjećali kao da bi trebali poklicati opranom podu u kupaoni.

Očekivanja su ubila mnoge ljude, sigurna sam u to, no najviše se ubijamo upravo ovako. Očekivajući da ćemo biti popraćeni metaforičkim pljeskom svaki put kada nešto učinimo za sebe, nekoga, njih je ono gdje se gušimo. Popratne reakcije koje dobijemo zamijenjujemo za osobne kritike ne shvaćajući kako je percepcija zasebna i veoma različita u svih ljudi, često razljuljana emocijama, stavovima te osobe koja percipira.

Oznake: ODNOSI partnerstvo, ljubav, očekivanja, predrasude, psihologija čovjeka, psihologija ličnosti, psiha, razumijevanje, shvaćanje, voljeti, brak, veza, obitelj, toksičnim, čišćenje, pospremanje stana, mozgranje, forum, Osjećaji, granica, kuća, logika, razmišaljanje, ISTINA, Publika, ručak, skuhano, ljubavni odnosi, suprug, supruga, djeca, djeca i mladi, mladi biraju, mladi ne znaju, croata, knjiga, memoari, rock and roll, relationships, Love and world peace, books, reading, čitanje, hvala, Thanks, percipiranje stvarnosti, ljudsko iskustvo, ljudska egzistencija, ljudska komunikacija, ljudska glupost, ljudska jad i bijeda, partneri, razum ego, ego, egoist, sebičan, ljubav bez kalkulacija, mladi ljudi, psihoanalitičar, ljudskost, egzibicionizam, Ljudsko lice, LJUBAV BEZUVJETNA, umjetnost današnjice, emocije, stavove, odluke, pozitivne emocije, kritike, Osobno mišljenje, godine i snovi

22.08.2019. u 12:43 • 0 KomentaraPrint#^

utorak, 12.03.2019.

Žene, feminizam i sranja

Planirala sam napisati kako ne volim žene. To je idejno bila početna rečenica mog teksta, no pišući par dana u međuvremenu sam na svoje mišljenje dobila samo negativan odbljesak. ..
I zbog toga sam odlučila, žalosno ali istinito, većina vas moj prvi, originalni tekst ne bi prihvatile.
Htjela sam se dotaknuti dana žena i feminizma, no u procesu sam naučila jednu stvar... Prosjetljive smo da bismo mogle prihvatiti prosti tekst.
Da, jesmo. Jeste. I ovo je napisala žena.
No, svejedno sam odlučila jednu origninalnu rečenicu upotrijebiti;
Niti prava, niti feminizam nisu tu da bi ti imala razloga biti ogorčena kuja.
Već, jebeno suprotno.

Zaista sam htjela pobliže objasniti svoj pogled na sve to, no svaki put kada bih i krenula feministica bi me napala optuživajući me kako se ili „hvatam teme“ jer mi je sad baš zgodno ili vjerovatno samo mislim kako nešto imam za reći. Ili moja vjerovanja ne valjaju. Ili ne znam. Nisam pročitala. Proučila. Jebote, šta sve nisam!!!
Napale feministkinje svoju!
A ja sam, zatupljena mislila kako žene koje se zauzimaju za to da se njihova delikatnost i snaga prihvate to stvarno i imaju u sebi, no sve mi se više čini kako je feminizam postao klub.
Imaš mengu?
Malo si ogorčena?
Imamo pravu stvar za tebe – feminizam!
Tu ćemo mrziti ono što je nama mržnje vrijedno i podizat ćemo tu ljestvicu.
Pritom ćemo pokazati kako smo zaista kao nezavezane krave, hvatat ćemo se na tu temu jer NITKO nema pravo imati drugačije mišljenje i mukat ćemo na njih. Javno i javnije.
Mukat ćemo toliko dok ne odustanu, a kad to mukanje zamijene za dramu... E, to vam dođe kao da ste crnu rekli da je prljav pa je sigurno zato crn. Takvu reakciju dobijete.
Iskreno, ne čudim se zašto muški dio smatra kako posao na mjestu voditelja u užareloj tvrtci bolje pristaje muškarcu. Jer, teško je ne povezati mukanje s mogućim živčanim ispadom.

Zašto nikada na šalteru niste naletjeli na nadrkanog frajera? Pa kad ih nema...
A ove što su niz godina pokazivale kako zapravo ni taj posao na šalteru nisu zaslužile., e one će bit te koje podižu hajku kako gore u uredima rade samo muške face.
A to što ti dobiješ 3000kn za izdrkavanje, ispijanje kave i 65% krivo odrađenog posla, neka to. Uskraćena si sestro, nisu ti dali ured.

Ma mi znamo što mi možemo, znamo mi koliko smo jake, a i znaju svi oko nas, ali džabe kad nas vodi većina koja je povedena osobnim stajalištima.

Pa se tako bojim feminizma, ja, vi i oni koji to ne smiju reći.
Bojim se tih žena i njihovih reakcija na jedno žensko mišljenje.

Oznake: feminizam, dan žena, žena, prava, ženska prava, sranje, bullshit, ISTINA, Osobno, ženke, muškarci

12.03.2019. u 12:10 • 0 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< kolovoz, 2019  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Kolovoz 2019 (1)
Lipanj 2019 (1)
Ožujak 2019 (2)
Veljača 2019 (2)
Siječanj 2019 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

introverted, occasionally leo


Linkovi