introverted, occasionally leo https://blog.dnevnik.hr/astigospe

ponedjeljak, 28.01.2019.

ŽENE I MUKE PO JAVNIM WC-ima

Žene i javni wc.

Nitko ne priča o tragedijama koje su stvarne i događaju se svaki dan.
Kad ženu stisne mjehur, a jedina stanica za to je nekakav javni wc tu počinje prava operacija.

Ako ste mlada žena kao i ja onda najvjerovatnije jedine maramice koje imate su one iskorištene u desnom džepu jakne, a to stvara dodatni problem u ovakvim operacijama jer ponekad, školjke budu toliko unakažene da i paket maramica ne može spasiti stvar.
Nije šala kako nam na odmet nisu jaki listovi i općenito mišići u nogama, jer zaista ne sjećam se kada sam zadnji put sjela na wc, a tiranski stajati po školjkama dok se njihov rub kliže, ma kakvu god obuću nosili – šanse za polomljenim kukom su velike.
No osim što je glavni dio takav, nakon što izađete iz kabine osjećajući se kao Wonder Woman treba oprati ruke. Nismo životinje i higijena nam je na prvom mjestu, iako se kabina u kojoj sam bila ne može naći na toj listi... Pa želiš oprati ruke, k vragu, ja ih želim oprati samim ulaskom u nekakav javni wc. E, ali nema sapuna, pjene, a nema ni tu papira. Od dvije puhalice za sušiti ruke radi – pogađajte – nijedna! Oh, slatki živote! Podovi su još gori. Na podu ima papira, o koliko ga samo ima! Mokrog, zaljepljenog, prljavog i hrpa čistog koji je valjda nekome ispao tijekom operacije... Papir je za obrisati sebe, ne pod!!!
I onda ispred ogledala srama stojimo mi, žene koje jako dobro znamo što smo morale učiniti kako bi privilegijski olakšale svoj mjehur, stojimo i pogledavamo se. Nikad to nisu razmijenjene riječi već zaista pogledi srama. Eventualno netko promrmlja očito. Nikad nitko u povijesti mog mokrenja u javnim wc-ima nije tražio nekoga maramicu jer kad ju i imaju, rijetko ju daju, zato jer zaista, ponekad paket maramica ne može ukloniti barem pola štete nastale kroz čitav dan ženskih mjehura.
Nakon što obaviš i pogled srama i izađeš iz wc-a mokrih ruku u lažnoj nadi da su čiste jedino što ja čekam je da dođem doma i bacim se pod tuš.
Pričam o zaista zeznutim održavanjima wc-a. Ovdje se radi o supermarketima u kojima baš obitelji provede najviše vremena.
Mnogi od vas se nađu primoreni svoje dijete odvesti u jedno takvo mjesto, a takva mjesta su zaista zadnja u koje bi dijete trebalo koračat.
No nije samo to, žene su podložne bakterijama i virusima. Nevjerovatno je koliko se izlažemo obavljajući jednu sitnicu bez koje ne možemo živjeti.
Ne želim ni započinjat s brojkama mogućih bakterija koje jedva čekaju neku toplu guzu da sjedne.

Zašto pišem o tome? Zato jer se nadam da će ovo malo otvoriti oči, što i onima koji održavaju te wc-e što damama koje ga na početku unakaze.
Zapamtila sam riječi jedne drage gospođe koja čisti Mali Kaptol – „baš bih voljela vidjeti kako to obavljaju doma.“ I mene zanima, da li se pomokrite i po onom tepihu koji imate da vam grije stopala?
Koliko dugo čekate prije negoli počnete luditi jer suprug, sin ili netko treći nije stavio novu rolu papira?
Koliko vam bijes poraste kada suprug ne podigne dasku i ostavi kap?
A koliko vam bijes tek poraste kada dijete još nije naučilo pustiti vodu?
E, sad, moguće da sve žene koje sam u ovih par pitanja nabrojala riješavaju svoju frustraciju i ono čime se bore doma – u javom wc-u osjećaju dovoljno jaku buntovnost da ostave iza sebe neuredno misleći u glavi, „Mario, ovo je za tebe i tvoju ne podignutu dasku“ u nadi da se ispušu kako ne bi živčani slom dobile doma baš pred Mariom.
A moguće je da se i same boje bakterija pa pokušavaju tu operaciju učiniti što bezbolnijom sa što manje dodira kože od keramičku posudu. U svakom slučaju, nered se napravi i do 15h već imaš dva wc-a koji su zatvoreni i obilježeni listićem papira na kojem piše „WC NE RADI“.
Stoga u nadi da vas upozorim na vaše, svoje i svačije zdravlje – pazite kako mokrite, gdje to radite i kako iza sebe ostavljate kabinu.





28.01.2019. u 19:29 • 1 KomentaraPrint#^

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  siječanj, 2019 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Kolovoz 2019 (1)
Lipanj 2019 (1)
Ožujak 2019 (2)
Veljača 2019 (2)
Siječanj 2019 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

introverted, occasionally leo


Linkovi