Apartmani Istra https://blog.dnevnik.hr/apartmaniistra

srijeda, 30.09.2015.

Dosad riješeno 41% zahtjeva za legalizaciju nezakonitih građevina

Najviši postotak riješenih zahtjeva ima Dubrovnik (85,13 posto), a najniži Sisačko–moslavačka županija, samo 15,84 posto
Prema najnovijim podacima iz registra riješenih zahtjeva za legalizaciju u cijeloj Hrvatskoj riješeno ih je 41,33 posto, odnosno 341.817 od zaprimljenih 826.948.
Ministrica Anka Mrak Taritaš nedavno je potvrdila kako se oko 10 posto zahtjeva, dakle njih više od 80.000, neće ni moći pozitivno riješiti, ali će kad je riječ o rušenju prvi na udaru biti oni koji su počeli graditi nakon isteka roka za podnošenje zahtjeva za legalizaciju u lipnju 2012. po sistemu "možda prođe". U navedenih 10 posto koji se mogu nadati odbijenici je nekoliko kategorija gdje ne može doći do legalizacije, primjerice poput građevina u nacionalnim parkovima i parkovima prirode.
Iz Ministarstva su najavili i da od 1. siječnja sljedeće godine za cijelu Hrvatsku uvode e-dozvolu, što su uhodavali cijelu ovu godinu. Svih 556 jedinica lokalne samouprave ima prostorne planove u kojima se točno vidi gdje se može, a gdje ne može graditi. Planovi i detaljno opisana procedura ishođenja dozvola, uz gospodarsku krizu, rezultirali su značajnim smanjenjem bespravne gradnje, poručili su.
I dalje su golemi rasponi među pojedinim gradskim i županijskim uredima kad je riječ o postotku riješenih zahtjeva -
na prva tri mjesta su gradovi Dubrovnik sa čak 85,13 posto, Vukovar (73,75 posto) i Poreč (72,67 posto).
Istodobno na dnu rang ljestvice su Sisačko-moslavačka županija u kojoj je riješeno samo 15,84 posto zaprimljenih zahtjeva, te Karlovačka županija (19,14 posto) i Vukovarsko-srijemska županija (21,21 posto).
Državna Agencija za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada (AZONIZ) od neučinkovitih je ureda dosad izuzela 81.211 zahtjeva za legalizaciju, dakle oko 10 posto, od čega je dosad riješila njih 34,15 posto.
Inače, lokalnoj samoupravi ostaje 30 posto novca od legalizacije koji se mora namjenski trošiti, a izuzimanjem svakog zahtjeva ostaju bez tog prihoda, koji ide AZONIZ-u.
Iz Ministarstva su najavili da će financijska kontrola utroška
prikupljenih sredstava uslijediti nakon nalaza revizije stanovi Belveder

Oznake: stanovi Belveder

30.09.2015. u 18:59 • 0 KomentaraPrint#^

četvrtak, 24.09.2015.

Otvara se prva specijalizirana trgovina za nogometnu opremu u Hrvatskoj

Projekt FootballMania, koji će biti pravi regionalni nogometni "place to be", zamišljen je kao ekskluzivna trgovina, mjesto druženja nogometaša i ljubitelja nogometa, web shop, blog, društvene mreže s raznim besplatnim edukativnim materijalima
za igrače, trenere, roditelje, klubove i navijače apartmani Zadar

Oznake: apartmani Zadar

24.09.2015. u 09:43 • 0 KomentaraPrint#^

utorak, 22.09.2015.

Maistra kupuje Palaču Pile u Dubrovniku

ZAGREB - Rovinjska hotelska kompanija Maistra kupuje Palaču Pile u Dubrovniku, za što je prethodnu suglasnost Upravi dao Nadzorni odbor te kompanije, objavila je u ponedjeljak Maistra na Zagrebačkoj burzi. Nadzorni odbor Maistre je 21. rujna donio odluku kojom daje prethodnu suglasnost Upravi za sklapanje ugovora o kupnji nekretnine u Dubrovniku, na adresi Branitelja Dubrovnika 2, poznatu i kao Palača Pile, navodi se u objavi.
Iz Maistre, tvrtke u sastavu Adris grupe, su na upit Hine tek kratko odgovorili da je "riječ o nekretnini koja će biti u funkciji i dio poslovne cjeline Grand Hotel Imperial".
Grand Hotel Imperial u Dubrovniku Maistra je kupila od Atlantske plovidbe prije otprilike godinu dana odnosno sredinom rujna prošle godine
stekavši vlasnički udjel od 81,6 posto u toj hotelskoj tvrtki,
u sklopu koje posluje i dubrovački Hilton Imperial prodaja stanova

Oznake: prodaja stanova

22.09.2015. u 09:45 • 0 KomentaraPrint#^

petak, 18.09.2015.

Odien Grupa novi vlasnik hotelskog kompleksa Lav u Splitu

ZAGREB - Investicijska korporacija Odien Grupa, sa sjedištem u Češkoj, preko svoje tvrtke kćeri Odien Hotels kupila je splitski Grand Hotel Lav, koji je vlasnik luksuznog resorta Le Méridien Lav Split, te Grand Marinu Lav od austrijske HETA Asset Resolution (HETA), objavili su u četvrtak Odien i HETA. "Izuzetno smo ponosni zbog akvizicije ovog jedinstvenog i vodećeg hotelskog kompleksa na jadranskoj obali. Kroz naš smo portfelj u turističkom sektoru prepoznali imidž Hrvatske te posebno rastuću popularnost Splita kao turističke destinacije i aktivno pratimo daljnje investicijske prilike u Hrvatskoj i regiji", kazao je Michael Saran iz Odien Grupe.
Predsjednik uprave HETA-e Sebastian Prinz von Schoenaich-Carolath kazao je kako je "prodaja ovog velikog hotelskog kompleksa još jedan važan korak u njihovim prodajnim nastojanjima koje žele okončati do 2020. godine".
"Odien Grupa je dala najbolju ponudu, što ujedno osigurava i nastavak te daljnji razvoj ovog, za Split i Hrvatsku, izuzetno važnog turističkog objekta", rekao je.
HETA je tzv. loša banka u koju su izdvojeni problematični plasmani posrnule austrijske Hypo Alpe-Adria-Bank. Na svojim internet stranicama HETA je objavila da je jučer, 16. rujna potpisala ugovor s Odien Grupom o kupnji splitskog Grand Hotela Lav i Grand Marine Lav.
Cijena transakcije nije objavljena, a iz HETA-e navode kako je u procesu prodaje sudjelovao velik broj zainteresiranih.
Hypo Alpe-Adria-Bank je u jesen 2012. godine postala vlasnik Grand Hotela Lav i Marine Lav, a nakon što je aktivirala založno pravo na hotel pa su prijašnji vlasnici morali prepustiti vlasništvo. Hypo je hotel i marinu u Podstrani, kod Splita, neuspješno prodavala i 2013. godine, a poslije su Grand Hotel Lav i Marina Lav prebačeni u HETA Asset Resolution.
Grand Hotel Lav vlasnik je luksuznog resorta Le Méridien Lav Split, kompleksa hotela i marine s 5 zvjezdica. U potpunosti renoviran i ponovno otvoren 2006., Lav raspolaže s 381 sobom, 12 restorana i barova, 30 poslovnih prostora te jednim od najvećih konferencijskih centara u Hrvatskoj, koji se prostire na 2.500 četvornih metara, itd.
Grand Marina Lav, sa 75 vezova, predviđena je za daljnje širenje nakon čega će moći pružiti pristajanje jahtama do 50 metara dužine.
Hotelom Lav upravlja brend Le Méridien u vlasništvu Starwood Hotels&Resorts Worldwide, jednim od vodećih hotelskih lanaca na svijetu s 1.200 hotela u više od sto država.
Inače, Odien je međunarodna investicijska korporacija, sa sjedištem u Češkoj, koja prvenstveno ulaže u srednju i istočnu Europu, aktivna je u raznim branšama
i jedan je od vodećih investitora u regiji u turističkom i sektoru i sektoru nekretnina stanovi Karlovac

Oznake: stanovi Karlovac

18.09.2015. u 08:48 • 0 KomentaraPrint#^

utorak, 15.09.2015.

Nanizale se nove optužnice: proširena istraga u FIFA-i, zaplijenjene nekretnine u Alpama

Sedam visokih dužnosnika FIFA-e uhićeno je krajem svibnja u Zurichu neposredno pred početak kongresa krovne svjetske nogometne organizacije zbog optužbi za korupciju, reketarenje i pranje novca u vrijednosti od više milijardi dolara u protekle 24 godine.
"Na osnovu suradnje sa švicarskim vlastima i prikupljenih novih dokaza očekujemo podizanje dodatnih optužnica", izjavila je Lynch.
Prema Lauberovim riječima, istraga švicarskih vlasti vezanih za otkrivanje korupcije prilikom dodjele domaćinstva svjetskih prvenstava u Rusiji 2018.
i Kataru 2022. godine još nije stigla niti do polovice stanovi Zagreb

Oznake: stanovi Zagreb

15.09.2015. u 09:21 • 0 KomentaraPrint#^

petak, 11.09.2015.

Zagrebačka pivovara otvara 38 mil. kuna vrijedan logistički centar

Objekt je projektirala tvrka Interkonzalting, a za izgradnju je bila zadužena AB gradnja
Zagrebačka pivovara sutra će u Zaprešiću i službeno otvoriti novi logistički, distributivni i komercijalni centar u koji je uloženo 38 milijuna kuna apartmani Istra

Oznake: apartmani Istra

11.09.2015. u 10:14 • 0 KomentaraPrint#^

srijeda, 09.09.2015.

Sudska praksa: Pitanje manje površina nekretnine

Radi se o materijalnom nedostatku ako je kupcu predana manja površina kupljenog stana.
Prema stavu Vrhovnog suda RH u odluci Rev 965/2007 radi se o materijalnom nedostatku stvari kad je kupcu -
tužitelju predana manja površina kupljenih nekretnina od površine navedene u ugovoru prodaja stanova

Oznake: prodaja stanova

09.09.2015. u 07:47 • 0 KomentaraPrint#^

petak, 04.09.2015.

Usvojena odluka o sprovođenju regulacionih planova Nova Ilidža 2 i 3

Općinsko vijeće je imenovalo vršioce dužnosti predsjednika i članova skupštine Javnog preduzeća za obavljanje komunalnih i drugih djelatnosti od javnog interesa općine Ilidža "Ilidža" d.o.o.
Za predsjednika je imenovan Alvid Hubijar, a za članove skupštine Mirsad Žujo i Hidajet Bešić, te utvrđeni posebni uslovi za imenovanje predsjednika i dva člana skupštine preduzeća,
prenosi sa-c.net nepremičnine Hrvaška

Oznake: nepremičnine Hrvaška

04.09.2015. u 10:46 • 0 KomentaraPrint#^

srijeda, 02.09.2015.

Blagi pad traženih cijena nekretnina

ZAGREB - Tražene cijene nekretnina u Hrvatskoj u kolovozu su pale za jedan posto u odnosu na isti lanjski mjesec, pokazuje analiza cijena 157 tisuća nekretnina oglašenih tijekom osmog ovogodišnjeg mjeseca na portalu Njuskalo.hr. Na najvećem hrvatskom nekretninskom tržištu, onom u Zagrebu, prosječna tražena cijena po četvornom metru za kuću u kolovozu je iznosila 1.272 eura, što je sedam posto manje nego u kolovozu prošle godine.
Za kvadrat stana u Zagrebu tijekom kolovoza tražena su u prosjeku 1.593 eura ili jedan posto manje na međugodišnjoj razini.
Ukupno uzevši, prosječna tražena cijena za zagrebačko područje u kolovozu bila je 1.544 eura po kvadratu.
Cijene znatno variraju s obzirom na kvartove odnosno gradske četvrti te se kreću od najniže prosječne cijene u Brezovici od 961 eura po kvadratu za stan, do gradske četvrti Gornji Grad - Medveščak s prosječnom
cijenom od 2.034 eura po kvadratu za stan te 2.401 eura za kvadrat kuće.
Među većim gradovima, najviše cijene u kolovozu na Njuškalu su tražene za nekretnine u Dubrovniku (2.992 eura), Splitu (2.209 eura) i Zadru (1.661 euro za četvorni metar).
Slijede Zagreb, Rijeka, Kaštela, Pula, Šibenik i Velika Gorica, a na začelju su Varaždin (935 eura), Osijek (870 eura), Karlovac (782 eura), Slavonski Brod (770 eura), Bjelovar (729 eura), Sisak (710 eura), Vinkovci (627 eura) i Vukovar (489 eura za četvorni metar).
Treći mjesec zaredom Opatija je najskuplji grad prema traženim cijenama nekretnina s prosječno traženih 3.095 eura po kvadratu, a slijede Hvar s 3.033,
spomenuti Dubrovnik s 2.992 te Bol s 2.949 eura Istra nekretnine

Oznake: Istra nekretnine

02.09.2015. u 17:19 • 0 KomentaraPrint#^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< rujan, 2015 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Veljača 2020 (7)
Siječanj 2020 (9)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (22)
Lipanj 2019 (19)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (19)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (20)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (17)
Studeni 2018 (20)
Listopad 2018 (26)
Rujan 2018 (13)
Kolovoz 2018 (10)
Srpanj 2018 (9)
Lipanj 2018 (15)
Svibanj 2018 (12)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (10)
Veljača 2018 (8)
Siječanj 2018 (10)
Prosinac 2017 (8)
Studeni 2017 (6)
Listopad 2017 (9)
Rujan 2017 (9)
Kolovoz 2017 (10)
Srpanj 2017 (8)
Lipanj 2017 (9)
Svibanj 2017 (9)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (9)
Veljača 2017 (8)
Siječanj 2017 (10)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (9)
Rujan 2016 (10)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (9)
Lipanj 2016 (10)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)
Veljača 2016 (9)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Prodaja i kupovina apartmana u Istri

Ponuda dana

Linkovi

Iznajmljivanje stanova blog
Nekretnine istra

Oglasi
Nekretnine Oglas
Nekretnine 123
Apartmani Hrvatska

Kuće
Stanovi
Novogradnja
Iznajmljivanje stanova
Stanovi Zagreb
Nekretnine Zagreb
Nekretnine Rijeka
Nekretnine Zadar
Nekretnine Split
Nekretnine Osijek
Kamene kuće
Stanovi
Nekretnine

Vijesti
Nekretnine vijesti 123

Lista Agencija
Lista Agencija

Blog servis
Blog.hr


Real estate blogs
Real estate blogs

Karta Istre