aparatczykovi zapisi

16.12.2007., nedjelja

Bez dobrog naslova

Nakon nekog vremena eto me pred novim postom. I ne, to nije obavljanje zadatka iz zadaćnice, i neće se pretvoriti u to. Možete biti razočarani ili si misliti ne znam što, ali u ovom trenutku nemam baš nekog štofa za pisati o toj temi. Ili imam? Tko zna.
Nedavno me kontaktirala jedna novinarka Večernjeg lista. Dobila je moj broj od zajedničke prijateljice, zainteresirao ju je ovaj blog, a o tome radi reportažu. Potvrđuje se ono što sam već načuo, da je ovaj blog čitan i poznat, što mi imponira ali me i iznenađuje. Pa kud baš moj?
Pitanja me nisu baš iznenadila, bila su manje više uobičajena, kao naprimjer, kad sam počeo pisati blog, zašto, poznam li ljude čije blogove čitam, i tako. Nisam zapamtio sva pitanja, uostalom, vidjet čemo kad članak izađe. Zanimljivo, pitala me da li bih zamjenio svoj posao redovnim pisanjem. Rekao sam da ne bih. I ne bih. Više je razloga za to. Prvenstveno ne vjerujem da sam dovoljno dobar da bih od vlastitog pisanja mogao živjeti. Drugo, kad si u takvoj situaciji činjenica da ti od tog pisanja živiš te ograničava u slobodi izbora tema i stilova pisanja, ta egzistencijalna potreba te podvrgava pritisku. A ja ne volim da mi je tlaka u pisanju. I povrh svega najvažnije, to je ipak hobi. Kad hobi pretvoriš u posao onda si sputan tom obvezom. Ono što ti je gušt ti postaje obaveza, a samim time prestaje biti zadovoljstvo. Čim ja nešto moram, onda to nije to. Zato neka posao ostane posao, a blog neka ostane hobi.
Čini mi se da blogeri imaju nekoliko „frakcija“, uvjetno rečeno naravno. U jednu spadaju mnogi od mojih kontakata u boxu lijevo. To su blogeri s novinarskim aspiracijama, a mnogi od mojih prijatelja po blogu a i šire su novinari po zanimanju. Druga skupina su oni sa aspiracijama da budu pisci ili pjesnici, a neki od njih su i objavili svoja djela. Među tisućama blogova ima mnogo klinaca koji isto pišu. Njihovi blogovi često podsjećaju na dječje spomenare, puni slika i smajlića. I oni bi mogli činiti skupinu maloljetničkih blogova.
Općenito, teško je nalaziti zajedničke nazivnike blogovima, iako, nesporno postoje i oni sličnih stilova i sličnih tematika.
Nemam namjeru biti novinar, nemam aspiracija za budem pisac. Ja sam zapravo samo bloger.
- 16:08 - Komentari (5) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< prosinac, 2007 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi