petak, 17.04.2009.



DEVETNICA I KRUNICA

BOŽANSKOMU MILOSRĐU






ISUS je priopćio sestri Faustini želju da se kao priprema za »Blagdan Božanskoga milosrđa« obavi devetnica Njemu u čast. Devetnica započinje na Veliki petak, a završava u subotu uoči Bijele nedjelje. (Ta se devetnica može moliti i u svako drugo vrijeme.)

Gospodin je rekao sestri Faustini: »Želim da ovih devet dana dovodiš duše k izvoru mojega milosrđa kako bi u njemu našle snagu, milost i hrabrost za ovaj život, posebno u trenutku smrti. Za ove pobožnosti dijelit ću svakojake milosti.«


Evo kako se moli devetnica:

Prvi dan
ISUS: »Danas mi prinesi sve ljude, naročito grješnike, i uroni ih u more mojega milosrđa. Time mi smanjuješ gorčinu zbog izgubljenih duša.« Kao odziv tomu Isusovom pozivu moli se najprije: Očenaš, Zdravomarijo i Slava Ocu, zatim Krunica na čast Božanskoga milosrđa. Na kraju se preporučuju i Zazivi Božanskom milosrđu.

Drugi dan
ISUS: »Danas mi prinesi duše svećenika i redovnika, uroni ih u moje beskrajno milosrđe. One su mi dale snagu da izdržim svoju pregorku muku. Po njima će se izliti rijeke mojega milosrđa na cijelo čovječanstvo.« (Slijede molitve kao prvoga dana.)

Treći dan
ISUS: »Danas mi prinesi sve vjerne i pobožne duše, uroni ih u more mojega milosrđa. Ove su me duše krijepile na mojem putu muke, one su mi bile kapljica utjehe u moru gorčine.« (Slijede molitve kao prvoga dana.)

Četvrti dan
ISUS: »Danas mi prinesi pogane i one koji me još ne poznaju. U svojoj pregorkoj muci ja sam na njih mislio, a njihov je budući žar tješio moje srce. Uroni ih u more mojega milosrđa.« (Slijede molitve kao prvoga dana.)

Peti dan
ISUS: »Danas mi prinesi duše krivovjeraca i otpadnika, uroni ih u more mojega milosrđa. Za moje pregorke muke one su rastrgale moje tijelo i moje srce – moju Crkvu. Ako se one vrate u krilo Crkve, izliječit će moje rane i ja ću osjetiti utjehu u svojim bolima.« (Slijede molitve kao prvoga dana.)

Šesti dan
ISUS: »Danas mi prinesi nježne i ponizne duše, kao i duše male djece, uroni ih u moje milosrđe. One su najsličnije mojemu srcu, i davale su mi snagu u mojoj pregorkoj smrtnoj muci. Bile su kao zemaljski anđeli koji bdiju na mojim oltarima. Na njih ću izliti slapove milosti, jer su samo ponizne duše u koje stavim sve svoje povjerenje u stanju primiti moje darove.« (Slijede molitve kao prvoga dana.)

Sedmi dan
ISUS: »Danas mi prinesi one duše koje na poseban način štuju i časte moje milosrđe. Te duše najviše sudjeluju u mojim patnjama i najviše su prodrle u moj duh. One su živa slika mojega milosrdnoga srca. Ove će se duše u budućem životu pojaviti u posebnome sjaju i ni jedna od njih neće doći u pakao. U njihovome smrtnome času bit ću uz njih.« (Slijede molitve kao prvoga dana.)

Osmi dan
ISUS: »Danas mi prinesi duše iz čistilišta i uroni ih u bezdan mojega milosrđa da bi rijeke moje krvi ublažile njihove muke! Ove su mi siromašne duše drage dok zadovoljavaju Božanskoj pravednosti. Možete pomoći tim dušama da im ublažite patnje crpeći iz blaga Crkve oproste i prinoseći žrtve zadovoljštine. O, kad biste vidjeli njihove patnje, ne biste im prestali prinositi darove svojih molitava kako bi otplatile dug mojoj pravednosti.« (Slijede molitve kao prvoga dana.)

Deveti dan
ISUS: »Danas mi prinesi mlake duše i uroni ih u more mojega milosrđa. Ove mi duše najbolnije ranjavaju srce. One su me najviše rastužile u Maslinskome vrtu i istrgnule iz mojega srca vapaj: »Oče, neka me mimoiđe ovaj kalež! Ali neka na bude moja, nego Tvoja volja!« Za njih je moje milosrđe jedini spas.« (Slijede molitve kao prvoga dana.)

Krunica na čast Božanskoga milosrđa

Moli se na običnoj krunici ovako:
Na prva tri zrnca moli se:


Očenaš, Zdravomarijo, Vjerovanje.
Na svih pet desetica moli se:


a) na velika zrnca:
Vječni Oče, prikazujem Ti Tijelo i Krv, Dušu i Božanstvo Tvoga Preljubljenoga Sina, Gospodina našega Isusa Krista, kao zadovoljštinu za svoje grijehe i za grijehe cijeloga svijeta.

b) na mala zrnca (10 puta):
Po pregorkoj muci Isusovoj,
Smiluj se nama i cijelome svijetu.


c) na kraju krunice doda se (tri puta):
Sveti Bože, sveti jaki Bože, sveti besmrtni Bože, smiluj se nama i cijelome svijetu.

»Moli trajno krunicu koju sam te naučio. Onomu tko je bude molio udijelit će se veliko milosrđe već za života, a posebno na času smrti.«

Spasiteljevo obećanje umirućima

»Ako se ova krunica bude molila kod nekoga umirućega, ublažit će se gnjev Božji, a beskrajno Milosrđe zagrlit će dušu umirućega, primjenjujući na nju bolne patnje svojega Božanskoga sina.«



Image Hosted by ImageShack.us

- 09:34 -

Komentari (11) - Isprintaj - #



ZAZIVI BOŽANSKOMU

MILOSRĐU



Image Hosted by ImageShack.us


Isus je objavio sestri Faustini veliku moć ovih zaziva. »Božja je ljubav cvijet, a milosrđe je plod toga cvijeta. Ako neka duša sumnja, neka čita zazive Božanskomu milosrđu i steći će pouzdanje!« (sestra Faustina).

{ Nakon svakog zaziva reći: Uzdamo se u Te! }

Božansko milosrđe, ti neshvatljiva tajno Presvetoga Trojstva,
Božansko milosrđe, ti izrazu Njegove najveće moći,
Božansko milosrđe, koje si se objavilo u stvaranju nebeskih duhova,
Božansko milosrđe, koje si nas iz ništavila pozvalo u život,
Božansko milosrđe, koje obuhvaćaš čitav svijet,
Božansko milosrđe, koje nam daruješ besmrtan život,
Božansko milosrđe, koje nas zaštićuješ od zasluženih kazna,
Božansko milosrđe, koje nas oslobađaš od bijede grijeha,
Božansko milosrđe, koje nam u Riječi što je Tijelo postala daruješ opravdanje,
Božansko milosrđe, koje se na nas izlijevaš iz rana Kristovih,
Božansko milosrđe, koje nam izvireš iz Presvetog Srca,
Božansko milosrđe, koje si nam dalo Presvetu Djevicu za Majku milosrđa,
Božansko milosrđe, vidljivo u ustanovljenju Crkve koja obuhvaća cijeli svijet,
Božansko milosrđe, vidljivo u ustanovljenju i dijeljenju svetih sakramenata,
Božansko milosrđe, neograničeno u sakramentu krštenja i pokore,
Božansko milosrđe, neizmjerno u sakramentu oltara i svećeništva,
Božansko milosrđe, koje si nas pozvalo k svetoj vjeri,
Božansko milosrđe, u obraćenju grješnika,
Božansko milosrđe, koje posvećuješ pravednike,
Božansko milosrđe, koje usavršuješ svete,
Božansko milosrđe, vrelo bolesnicima i patnicima,
Božansko milosrđe, utjeho i blago svih onih koji su skršena srca,
Božansko milosrđe, ufanje onih koji očajavaju,
Božansko milosrđe, koje uvijek i svagdje pratiš sve ljude,
Božansko milosrđe, koje nas ispunjaš milostima,
Božansko milosrđe, mire umirućih,
Božansko milosrđe, koje nas čuvaš od paklenog ognja,
Božansko milosrđe, koje olakšavaš patnje dušama u čistilištu,
Božansko milosrđe, ti slasti i neizmjerna radosti sviju svetih,
Božansko milosrđe, beskrajno u svim tajnama vjere,
Božansko milosrđe, neiscrpivi izvore čudesa,

V. – Bog je milosrdan i pun samilosti, spor na srdžbu i pun dobrote.
R. – Zato ću dovijeka klicati milosrđu Božanskomu.


Pomolimo se: O Bože, čijemu milosrđu nema kraja, čija je samilost neiscrpiva, pogledaj milostivo na nas, umnoži u nama djelo svojega milosrđa da ne očajavamo ni u najvećim iskušenjima, nego da se uvijek u sve većem pouzdanju predajemo Tvojoj svetoj volji, ljubavi i milosrđu! Po Gospodinu našem Isusu Kristu, Kralju milosrđa, koji nam s Tobom i s Duhom Svetim iskazuje milosrđe u sve vijeke vjekova! Amen!



Image Hosted by ImageShack.us


Isuse, ja se uzdam u Tebe.
Majko Milosrđa, moli za nas.
Sv. s.Faustino i Oče Mihaele, molite za nas.


O Krvi i Vodo što potekoste iz Srca Isusova, izvora Milosrđa za nas, ISUSE UZDAM SE U TE!
O Krvi i Vodo što potekoste iz Srca Isusova, izvora Milosrđa za nas, ISUSE UZDAM SE U TE!
O Krvi i Vodo što potekoste iz Srca Isusova, izvora Milosrđa za nas, ISUSE UZDAM SE U TE!
O MARIJO, MAJKO MILOSRĐA, moli za nas!

- 09:05 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 12.04.2009.




SRETAN USKRS SVIMA VAMA!


Image Hosted by ImageShack.us


Nijedan koji se osjeća siromašan, malen, jadan i ponižen nije zaboravljen u nevolji i ratovima. Postoje Očeve ruke koje nose što je maleno, jadno i siromašno, ali jedno ne mogu: dozvoliti da padnemo u ponor. Izruči se Očevom zagrljaju i On će te provesti kroz sve oluje.

- 17:27 -

Komentari (9) - Isprintaj - #

utorak, 07.04.2009.




BLAGOSLOVI


Image Hosted by ImageShack.us


Bog je vrelo i ishodište svakog blagoslova.

Blagoslove je dijelio kao znak milosrđa i nakon čovjekova pada, da svoje stvorove ispuni blagoslovima. Po svome sinu kojega je poslao na zemlju, sve ljude ponovno blagoslovio svakim duhovnim blagoslovom.

Po djelovanju Duha Svetoga, Kristova Crkva postaje svijetu i sama blagoslov. Među ljudima i za ljude vrši djelo posvećenja i s Kristom u Duhu Svetom slavi Oca. Ustanovila je više oblika blagoslovljanja po kojima ljude zove da hvale Boga, potiče ih da mole njegovu zaštitu i upozorava kako svetošću života stječi njegovo milosrđe.

Blagoslovna slavlja liturgijski su čini koji vjernike privode Bogu i potiču ih da Boga hvale. Blagoslovi su osjetni znakovi kojima se posvećuju ljudi u Kristu i vrši proslava Boga.Oni se oslanjaju na riječ Božju i slave se po djelovanju vjere.


To je zapravo zahvala Bogu ili molitva da nam Bog udijeli blagostanje, zdravlje, da nas čuva od zla i prati svojom zaštitom. Tako vjernici po njima postižu osobit učinak sakramenata i posvećuju različite životne prilike.

Mole ih predstavnici zajednice.
Tako će u obitelji blagoslov (jela, djece) predvoditi otac ili majka, a one u ime Crkve biskup (ako imaju u vidu cijelu biskupiju i svečano se obavljaju uz sudjelovanje mnoštva), svećenik (sve, napose one koji se odnose na zajednicu dodijeljenu njegovoj službi), đakon ili laik (prema odredbama
)
.




BLAGOSLOVI GOSPODINE NAŠ RAD


Image Hosted by ImageShack.us


Blagoslovi, Gospodine, već u samom začetku pomisao da svojim radom i predanjem želimo služiti braći!

Blagoslovi naše nakane – da budu poštene i plemenite te da se između njih i djelovanja ukloni svaka zapreka!

Sasijeci naše lijenosti i nedosljednosti u korijenu i svojim Stvoriteljskim Duhom nadahni nas da iznađemo bezbrojne mogućnosti po kojima ćemo se međusobno ispomagati, na slavu Tvojega Imena!

Zajedno sa svetim Josipom, samozatajnim, a radišnim i ispunjenim bezgraničnim povjerenjem u Tebe, blagoslovi sve naše umne i tjelesne napore, naš rad, u nastojanju da domovina buja, zalijevana našim nadama, zbrinuta marljivim našim rukama, obgrljena i zaštićena s visina Tvojim Očinskim pogledom
!


- 14:03 -

Komentari (5) - Isprintaj - #

nedjelja, 05.04.2009.



MOLITVA ZA NUTARNJE

OZDRAVLJENJE



Image Hosted by ImageShack.us

"Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti.


Gospodine Isuse Kriste, ti si došao ozdraviti srca ranjena i progonjena! Molim te, ozdravi boli i rane koje uznemiruju moje srce. Posebice te molim da me ozdraviš od onih rana koje su u meni izvor grijeha i nepovjerenja, molim, te, uđi u moj život i izliječi me od duševnih rana mojega života, napose od onih koje sam zadobio u prvim godinama.

Gospodine Isuse, ti poznaješ moje poteškoće. Sve ih stavljam u tvoje Srce i molim te da po snazi velike rane otvorene na tvome Srcu i svoje Predragocjene Krvi koja je iz njega potekla, izliječiš male rane koje nosim u svojem srcu. Ozdravi moja sjećanja da ništa od proživljenog ne ostavlja moju dušu u žalosti, muci i zabrinutosti. Izliječi, Isuse, sve one rane koje su u mojem životu bile uzrokom grijeha. Ja želim oprostiti svim osobama koje su me povrijedile. Pogledaj na one nutarnje rane koje me sprečavaju da oprostim.

Ti si došao izliječiti srca skršena. Izliječi moje srce. Izliječi rane koje su uzrokom tjelesnih bolesti. Predajem ti svoje srce, premili Gospodine, očisti ga i daj mi osjećaje svoga Božanskoga Srca.

Gospodine, ozdravi me od žalosti koja me pritišće zbog smrti dragih osoba. Daj mi mir i sigurnost, jer si ti Uskrsnuće i Život. Učini me, Isuse, svjedokom svojega uskrsnuća, svoje pobjede nad grijehom i smrću i svoje žive prisutnosti među nama. Amen.




- 16:17 -

Komentari (1) - Isprintaj - #

petak, 03.04.2009.



PRIHVAĆAM TE BEZ

RAČUNICE



Image Hosted by ImageShack.us


Susreti među ljudima najčešće se događaju bez nekih dubokih planova. Okolnosti uvjetuju nova poznanstva i radne odnose. Tako povećavamo broj onih koje poznamo, a potom i broj onih koje smatramo dobrim znancima.

Među njima je i određeni broj onih koje smatramo prijateljima. Ako pokušamo pronaći niti vodilje u kontaktima s ljudima koje slučajno ili planirano susrećemo, otkrit ćemo ponegdje i određeni vlastiti interes.

Prepoznajemo tako ljude koji slično misle kao mi, koji se bave nekim nama zanimljivim zvanjem, koji bi nam u nečemu mogli koristiti, koji nas oduševljavaju svojim iskustvima, koji imaju na sebi nešto što nam se posebno sviđa.

Uvijek je tu prisutno neko osobno zadovoljstvo, gotovo bih rekao neki interes. Čak i kad otkrijemo prijatelja, kad nekoga dublje zavolimo, kad se u nekoga zaljubimo: i tada je tako prisutna stanovita računica po kojoj nam određena osoba odgovara, zbog koje nekoga prihvatimo i želimo imati uza se odnosno na svojoj strani. A ipak, bilo bi dragocjeno iskusiti da nas netko voli jednostavno zato što jesmo. Tada bi postojala sigurnost da ta ljubav neće zatajiti ako slučajno ja zatajim, ako ne odgovorim na nečija očekivanja, ako se otkriju neki nedostaci u mojem ponašanju.

Jer, činjenica je da uvijek živimo u nekoj nesigurnosti, razmišljajući koliko će određeno prijateljstvo trajati i hoćemo li moći uvijek zadovoljiti očekivanja ljudi oko sebe. Bez daljnjega, svatko je dužan truditi se da ničim svjesno ne razočara ljude oko sebe, ali nitko ne može pružiti u tom pogledu garanciju niti zbog vlastite ograničenosti, a još više ne zbog ograničenosti i jednostranosti ljudi oko nas.

Isus je prihvaćao ljude jer ih je volio. Svoju ljubav nije vezao uz interes i računicu. Svaki mu je čovjek bio važan. Nije bio neosjetljiv na njihovu privrženost i ljubav, na njihovu vjernost i iskrenost, ali je u srcu ostao čist za ljubav prema svakom čovjeku i nikoga nije uzimao površno.

Image Hosted by ImageShack.us

Postoji jedna gesta koju je Isus učinio, a neobično duboko govori o toj ljubavi bez računice, predanju do kraja. Tu gestu će na Veliki četvrtak mnogi voditelji bogoslužja u katoličkim crkvama imitirati kao spomen na Isusa. To je gesta pranja nogu. Apostoli su se šokirali kad im je Isus krenuo prati noge. Petar, apostol koji će ga javno zatajiti, reagira najbučnije.

Govori kako Isus njemu nikada neće prati noge. Međutim, nakon što mu Isus kaže da u tom slučaju nemaju ništa zajedničko, da nije ništa shvatio, Petar popušta i prepušta se Isusu. A Isus se saginje pred svakim apostolom, spušta se ispod njihove razine i pere im noge.

Kao da im pritom govori: 'Prihvaćam te, moja ti je ljubav osigurana bezrezervno. Ona ne ovisi o tvojim kvalitetama ili zaslugama. Dajem ti se na raspolaganje jer te cijenim kao osobu. Računaj sa mnom. Uvijek računaj sa mnom. Spreman sam te prihvatiti i ljubiti bez obzira na okolnosti tvoga života, na zasluge ili promašaje. Ti si vrijedan moje ljubavi. Osjeti tu ljubav kao potvrdu tvoga života. Divno je što jesi i što mi dopuštaš da ti perem noge, jer mi time dopuštaš da te ljubim. To me ispunja mirom i radošću.'

Ta Isusova gesta pranja nogu uvijek iznova stavlja na provjeru naše međuljudske odnose, bez obzira na dubinu poznanstva. Jednostavno: biti spreman svakome prati noge, znači prihvatiti ljude oko sebe kao osobe vrijedne poštovanja i ljubavi.


fra Zvjezdan Linić


- 01:03 -

Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Image Hosted by ImageShack.us



O S I J E K

V I Š N J A



ANTIFONA


Image Hosted by ImageShack.us


V: Tko je Ta?

O: Koja dolazi kao jutarnja zora, lijepa kao mjesec, sjajna kao sunce, strašna kao dobro uređena vojska?/font>

V: Veliča + duša moja Gospodina

O: I klikće duh moj u Bogu mome Spasitelju.

V: Što pogleda na neznatnost službenice svoje; odsad će me, evo, svi naraštaji zvati blaženom.

O: Jer velika mi djela učini Svesilni, sveto je Ime Njegovo!




ImageChef.com - Custom comment codes for MySpace, Hi5, Friendster and more


BLAGOTVORNA RIJEČ


Blog.hr




Image Hosted by ImageShack.us





Custom Myspace Clock



Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us




Image Hosted by ImageShack.us




Image Hosted by ImageShack.us





Image Hosted by ImageShack.us






Image Hosted by ImageShack.us



Free Tree ani MySpace Cursors at www.totallyfreecursors.com


Image Hosted by ImageShack.us






Image Hosted by ImageShack.us






Image Hosted by ImageShack.us







Image Hosted by ImageShack.us






Image Hosted by ImageShack.us






Image Hosted by ImageShack.us






Image Hosted by ImageShack.us






Image Hosted by ImageShack.us