Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/antifona

Marketing




BLAGOSLOVI


Image Hosted by ImageShack.us


Bog je vrelo i ishodište svakog blagoslova.

Blagoslove je dijelio kao znak milosrđa i nakon čovjekova pada, da svoje stvorove ispuni blagoslovima. Po svome sinu kojega je poslao na zemlju, sve ljude ponovno blagoslovio svakim duhovnim blagoslovom.

Po djelovanju Duha Svetoga, Kristova Crkva postaje svijetu i sama blagoslov. Među ljudima i za ljude vrši djelo posvećenja i s Kristom u Duhu Svetom slavi Oca. Ustanovila je više oblika blagoslovljanja po kojima ljude zove da hvale Boga, potiče ih da mole njegovu zaštitu i upozorava kako svetošću života stječi njegovo milosrđe.

Blagoslovna slavlja liturgijski su čini koji vjernike privode Bogu i potiču ih da Boga hvale. Blagoslovi su osjetni znakovi kojima se posvećuju ljudi u Kristu i vrši proslava Boga.Oni se oslanjaju na riječ Božju i slave se po djelovanju vjere.


To je zapravo zahvala Bogu ili molitva da nam Bog udijeli blagostanje, zdravlje, da nas čuva od zla i prati svojom zaštitom. Tako vjernici po njima postižu osobit učinak sakramenata i posvećuju različite životne prilike.

Mole ih predstavnici zajednice.
Tako će u obitelji blagoslov (jela, djece) predvoditi otac ili majka, a one u ime Crkve biskup (ako imaju u vidu cijelu biskupiju i svečano se obavljaju uz sudjelovanje mnoštva), svećenik (sve, napose one koji se odnose na zajednicu dodijeljenu njegovoj službi), đakon ili laik (prema odredbama
)
.




BLAGOSLOVI GOSPODINE NAŠ RAD


Image Hosted by ImageShack.us


Blagoslovi, Gospodine, već u samom začetku pomisao da svojim radom i predanjem želimo služiti braći!

Blagoslovi naše nakane – da budu poštene i plemenite te da se između njih i djelovanja ukloni svaka zapreka!

Sasijeci naše lijenosti i nedosljednosti u korijenu i svojim Stvoriteljskim Duhom nadahni nas da iznađemo bezbrojne mogućnosti po kojima ćemo se međusobno ispomagati, na slavu Tvojega Imena!

Zajedno sa svetim Josipom, samozatajnim, a radišnim i ispunjenim bezgraničnim povjerenjem u Tebe, blagoslovi sve naše umne i tjelesne napore, naš rad, u nastojanju da domovina buja, zalijevana našim nadama, zbrinuta marljivim našim rukama, obgrljena i zaštićena s visina Tvojim Očinskim pogledom
!




Post je objavljen 07.04.2009. u 14:03 sati.