"IZA PROZNIH VRATA" - Pohvaljene priče, misaoni tekstovi i odlomci iz romana

28.07.2021.





"Rezultati 13. međunarodnog natječaja za kratku priču, odlomci iz neobjavljenih romana i misaoni tekstovi i rezultati projekta


IZA PROZNIH VRATA


Završio je 13. po redu međunarodni natječaj za kratku priču, odlomci iz neobjavljenih romana i misaoni tekstovi.

U kategoriji Pohvaljene priče, misaoni tekstovi i odlomci iz romana u sklopu natječaja:

*Anđa Jotanović, misaoni tekst LAKO JE REKONSTRUIRATI PODSVIJEST Rijeka, Hrvatska

Prijavljujem misaoni tekst
Autor: Anđa Jotanović
Naslov: Lako je rekonstruirati podsvijest
Grad: Rijeka
Država: Hrvatska


Misaoni tekst: Lako je rekonstruirati podsvijest


Podsvijest, tu Pandorinu kutiju nesvjesnosti, lako je i jednostavno upoznati i prilagoditi na svjesnost. Podsvijest je upamćeno iskustveno znanje koje djeluje iz akumulacije svih životnih iskustava duše. Za rekonstrukciju podsvijesti sadašnjeg života, dovoljno je prisjetiti se svojih iskustava koja su nas obilježila kao misaono biće. Sva ta iskustva više nesvjesno, nego svjesno pohranjena su u našoj cjelokupnoj akumulaciji ovozemaljskih informacija.

Čovjek te informacije koristi polusvjestan i nesvjestan sebe u cjelini. On je izgubljeno biće u vremenu i prostoru koje ne kontrolira sebe, a uvjereno je da je svoj gospodar. Međutim, samo svjestan čovjek sebe i svoje akumulacije pozitivne svijesti izvan kolektivne svijesti može živjeti 100% ispravnim načinom života radeći podjednako dobro za sebe, svoju okolinu, društvo, religiju i održavati kolektivnu svijest čistom i sposobnom za ispravan rast i razvoj ljudskog potomstva. Samostalan preodgoj je neophodno potreban svakom ljudskom biću i to je vrlo lako postići na jednostavan način. Na polusvjesnom nivou svijesti svi mi imamo intuitivno znanje o svojim roditeljima, odgajateljima i društvu u kojem egzistiramo koje nas upozorava, da je istina drugačija od one koja nam je predstavljana kao univerzalno znanje, ali nam se jednostavno ne da pobijati tu istinu, jer to umara ionako umorno ljudsko biće od dokazivanja pravde pa nastavljamo svjesno živjeti u krivici koja nas neprestano prati kao težak teret na fizičkom, emotivnom i psihičkom nivou.

Tako postajemo „prešutno“ sudionici svjetskih i kolektivnih zbivanja za koja zatvaramo oči kao da nas se uopće ne tiču. Živeći u takvoj laži i uskogrudno čovjek može kratkotrajno postići malu sreću, a postojanu i trajnu uopće ne može postići. Naša svijest se može jednostavno ugoditi tako, da djeluje ispravno i postojano, a pozitivna ljudska svijest otvara srce prema svim najplemenitijim osjećajima zadovoljstvu, radosti, sreći, smirenosti, miroljubivosti, ljepoti i ljubavi u cjelini.

Sve što je potrebno za rekonstrukciju svoje podsvijesti, to je stvoriti svoju pozitivnu akumulaciju svijesti oko 100 pozitivnih osobina, da bi se izašlo iz iluzorne kolektivne svijesti koja nas poput inercije vuče u ponor nezadovoljstva i osobne neispunjenosti životom u njegovom punom potencijalu svemoći. Pozitivne karakterne osobine treba naučiti kao tablicu množenja ili dijeljenja, da nam uvijek to znanje bude na raspolaganju. Zapravo, kad naučimo poželjne karakterne osobine upotrebljavati mislima i riječima, one se intuitivno pretaču u ispravna djela na svim nivoima bića bez obzira na kolektivnu svijest koja još uvijek može biti vrlo negativna i kontrolirana putem medijskih informacija.

Naša pozitivna svijest je toliko moćna kad je ugodimo na pozitivnost, da imamo uvide u sve svjetske događaje koji se događaju protiv naše volje i mi ih možemo korigirati ili se od njih odmaknuti te ih samo pratiti i vidjeti ugrožavaju li naš život i ispravan opstanak. Na ovaj način čovjek vlada sâm sa sobom i nikoga ne ugrožava ni mislima, ni riječima, ni djelima. On je samo ispravan član zemaljske zajednice, čvrsta karika u lancu života koji trajno opstaje svoj na svome i što je najvažnije počinje vjerovati u istinsku ljubav, svoje znanje i sebe.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.