SAMORAZVOJ SVIJESTI KROZ RADIESTEZIJU

28.09.2019.


slika: internet

Ako želite upotrebljavati visak na način kako sam ga ja koristila u svom samorazvoju slijede upustva. Upoznajem se s osnovnim znanjem iz radieestezije. Za ovo mi je poslužio priručnik od pokojnog Borivoja Bukve, ne znam više jesam li ga dobila od njega ili nekoga drugog.

Prvi pisani tragovi potiču iz 2600. g. p.n.e. vezano za gradnju nastambi u drevnoj Kini, kasnije Kelti, EtruršČani, Egipćani, Perzijanci, Medijci, Rimljani koriste se radiestezijom da pronađu vodu, traže mjesta gdje grade hramove, svetišta i nastambe. U srednjem vijeku radiestezija služi za otkrivanje podzemnih ležišta, raznih ruda i vode.

Kolijevka moderne radiestezije je Francuska, odakle se početkom 19. stoljeća počela širiti Europom i Amerikom.

Radiestezija je prestala biti svojina uskog kruga ,,povlaštenih“ ili ,,duhovne elite određenih zemalja“, što je bilo uzrokom njene zatvorenosti, ograničenosti, mističnosti, stagnacija pa i zloupotrebe.

Spoj teorije i prakse stavlja radiesteziju na granicu između izvanosjetilne i osjetilne spoznaje sa napomenom, da se ta granica stalno pomiče.

J. W. GOETHE: ,,Priroda uvijek ima pravo, a pogreške i zablude uvijek su ljudske!“

SVETI AUGUSTIN: ,,Ono što nazivamo čudima nije nešto što bi bilo izvan prirode, već samo posljedica nečega što još ne poznajemo!“

T. LETHBRIDGE: ,,Ona (superosjetljivost) znade daleko više od nas, zbog toga... što nije prinuđena da mozak koristi u svaku svrhu... Ona živi u bezvremenom prostoru!“

S. YESUDIAN: ,,Ne želim učitelja koji će na mene utjecati. Želim učitelja koji će me naučiti da ne dopustim da se na mene utječe.“

Za rad potreban vam je visak, olovka, bilježnica i diagram. Pokušajte pronaći neku literaturu iz koje ćete učiti o radiestezijskoj sposobnosti i njenom kontinuiranom razvoju kroz višestruke aktivnosti, kako se služiti radiestezijskim instrumentima i pomagalima, kako odabrati visak za rad te kako ga koristiti. Kroz ove upute razvijat ćemo pozitivne misli, emocije i riječi.

Radiestezija se primjenjuje u dijagnosticiranju razvoja mentalne svijesti, pozitivnih emocija, zdravstvenog stanja, određivanje osnovnih boja, odabir hrane i pića, primjena u travarstvu i fitoterapiji, čakre, meridijani, određivanje afiniteta prema zanimanju, kao i druga područja radiestezijskog istraživanja.

Za početak, zadržat ćemo se na onim područjima koji će nam najbolje osvijestiti naše zdravstveno stanje duhovnog, mentalnog, emotivnog i fizičkog tijela, kako bismo uvidjeli koja je naša sadašnja istina, koja nas drži u određenom stanju svjesnosti.

U prilogu koji vidite je dijagram koji je dobio na korištenje kroz izvanosjetilnu percepciju Ante Štajduhar.

VRSTE VISKOVA:

visak,
klatno,
sideričko njihalo,
pendl.

Elementi koji se trebaju uzeti u obzir kod odabira viska:
1) Prema horoskopskom znaku
2) Prema polaritetu
3) Vrsti materijala
4) Težini viska
5) Obliku viska
6) Boja viska
7) Boja niti
8) Dužina niti

VRSTE I OBLICI NJIHALA


slika: internet

A, b, c, d, e, f su razni oblici cilindričnih njihala
g) Kompatibilno njihalo
h) Karnak
i) Izis
j) jet
o) Okruglo njihalo
p) Njihalo jajolikog oblika
s) Oziris


slika: internet


slika: internet

tekst je iz moje knjige "SAMORAZVOJ I VIZIJE"



http://www.digitalne-knjige.com/jotanovic11.php

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.