Nemam ni volje niti snage

28.11.2022.

Iako je krenuo advent ja sam odlučila da ne slavim ništa kada dođe vrijeme slavlja jednostavno ću to vrijeme prespavati jer to je sve što mogu.

Volim, ma koliko god to nekom smetalo

27.11.2022.

Volim pjevati kad i što poželim, napraviti video uradak sa svojim falšom, volim čitati, pisati, kuhati, čistiti, volim lijepe plišane igračke, čokoladu normalnu ne crnu, volim puretinu, piletinu, razne salate, juhe, volim se smijati kada mogu, voli kolače.
Ako to što ja volim bilo kome smeta neka se obrati meni i neka prigovara meni koliko želi.

Ja naravno nikada to neću prestati voljeti i ispuniti ću želju falšom ako to netko meni drag poželi.

evo malo zabave za moj glas

za Y

26.11.2022.

Zamolila me malo mojih falševa,
nadam se da će se smijati

Nominiram drugi puta luki2


luki2 https://blog.dnevnik.hr/luki2
zbog njenih divnih opisa svih postova jer nas vodi svojim tekstovima vodi na divna događanja, te nas upućuje što je zanimljivo posjetiti ako imamo vremena.

ps nadam se da će admin sada moju nominaciju uvažiti

STOP - DOSTA JE NASILJA

25.11.2022.

Da, recimo da dosta je nasilja.
Ali postavlja se pitanje kako nasilje bilo koje vrste zaustaviti, jer nasilja imamo u video igricama, filmovima i serijama, nasilje nas svakodnevno okružuje iako smo svjesni da nasilje nikuda ne vodi.
Da, recimo dosta je nasilja.
Mnogi kažu da postaješ nasilnik ako to gledaš svakodnevno u svoja četiri zida jer jedino tako možeš postati nasilnik, ne to nije točno jer znam da djeca koja su živjela pored nasilnika sve do rastave mrze nasilje i zaštitnički se ponašaju prema nekome kada vide nasilje, a nisu ni svjesni da oni mogu nastradati zbog zaštite drugog od zlostavljača.
Naravno da treba pomoći kada primijetiš nasilje bilo koje vrste, ali i kada slučajno prijaviš u instituciju koja je zadužena za uklanjanje nasilnika postaješ ti krivac jer nasilnik ima priču koju će osoba koja je maltretirana od strane nasilnika zbog straha od daljnjeg nasilja zanjekati, pa se s toga nitko ni ne želi uplitati i prijavljivati dobro vidljivo nasilje nad nekim.
Da, recimo stop nasilju koje na razne načine viđamo svakodnevno bilo na ljudima, bilo na životinjama koje se samostalno zaštititi od nasilja nikako ne mogu sami.

žao mi

24.11.2022.

Što nisam link sa nominacijama stavila u komentare admina jer koliko god sam pokušavala link nisam mogla ispravno staviti u komentar da bi admin mogao staviti moje nominirane u popis nominiranih.
Ako ikada više od stane blogija bude kakva nominacija potruditi ću se napraviti onako kako admin traži.

Nadam se da će netko od nominiranih s moje strane dobiti divan poklon pod bor

https://blog.dnevnik.hr/bubuleja/
https://blog.dnevnik.hr/y-complicated
https://blog.dnevnik.hr/luki2

potruditi ću se drugi puta sigurno

N O M I N I R A M

23.11.2022.

1 YPSILONKU
Voljela bih da ona dobije poklon ispod bora jer njezina duša je topla i uvijek za svakog ima lijepu riječ

2. ŠUŠNJARU ogromno srce

3. LUKI2 ona je zaslužila poklon jer je posebna


ps Nadam se da adminu ne smeta što sam nominirala tri osobe, jer ove tri osobe stvarno su posebne i zaslužile su poklon ispod bora

Treba ga promijeniti hitno


Dalića treba promijeniti. Naša repka ima kvalitetne igrače, jer da nema nebi igrali u vanjskim klubovima. Naravno Modrić ne može devedeset minuta igrati sam u ovoj formaciji s obzirom da Maroko igra obrambenu formaciju, trebalo je drugačije postaviti naše igrače kako bi lakše realizirali svoju igru i kvalitetu.
Dalić ima svoju šablonu koje se drži „ko pijan plota” i tu njegovu šablonu su svi treneri dobro upamtili.

Da je Dalić promijenio standardnu formaciju uspjeli bi biti prvi u skupini sa osvojena tri boda.

malo sam se vozila

22.11.2022.



jeste li primijetili?

20.11.2022.

U posljednjih mjesec dana da luk, češnjak (bijeli luk), pojedine trajne kobasice, vakumirana cikla, hrenovke imaju neki čudan miris i okus.
Sve to ispisano više ne konzumiram jer mi ima miris po naftalinu.
Naravno i kod čišćenja i kod pripreme osjetim taj intenzivan miris, a i okus je čudan.

sjetih se

19.11.2022.

napraviti danas
oguliti dva velika krumpira, izrezati ih na prst debele ploške i te ploške samo malo prokuhati u vodi dok ne zakipi, naravno u vodu staviti prstohvat soli, dok se krumpir kuha napraviti smjesu za palačinke rjeđu i slanu, neka malo odmara.
Pronađete u frižideru, zelenu salatu, malo rikule, malo matovilca što vam je ostalo i napravite salatu onako kako ju inače pripremate.
Kada je krumpir skoro kuhan, stavljate ga u smjesu koju ste pripremili, složite u tavicu i u zagrijanoj pećnici pecite 30 minuta na 150 stupnjeva, u smjesu za palačinke stavite pola dl ulja tako da tavicu možete obložiti samo papirom za pečenje.

uslast

objasnite mi molim vas

18.11.2022.

Nije mi jasno kako netko u mom tekstu koji napišem općenito pronađe sebe i kako mi onda u komentarima spominje sina i piše da nisam sina školovala a on ima zvanje pomoćnog soboslikara i naravno radi pomoćne radove i zaradi dnevnicu za odrađeni rad.
Spominju se i cice, a naravno nigdje javno nema mojih cica jer one nisu za pokazivanje u javnom prostoru.
Nadam se da će mi netko pametan objasniti ovo što mi jasno nije.

P O S T O J E

17.11.2022.

Na blogu kao i u normali postoje osobe koje misle i razmišljaju da su kvalitetnije od mnogih, da se njih mora slijediti, da se njih mora slušati jer jedino su oni pametni a mnogi su inteligencijom ispod njih. Naravno takvima se mora klimati glavom, ne smije im se ni reći, ni napisati nešto što njima nije po volji jer tada se nađu uvrijeđeni i povrijeđeni jer za njih je njihova inteligencija jača od osoba koje im postave pitanje ili im se suprotstave nekim argumentom.
Postoje osobe koje su samozatajne, osobe koje šute, osobe koje pokušavaju, osobe koje razumiju.
Takve osobe imaju karakter koje može prihvatiti većina, a onda one osobe koje misle da su kvalitetnije od njih na njihove upite ne daju odgovor jer su svjesne da bi, da im se ruši tlo pod nogama i da njihov tvrdi ego izlazi na površinu. Nisu ni svjesni da u svom krugu mogu imati samo osobe približno njihovom karakteru, da sa istomišljenicima samo mogu vrijeđati druge jer nitko od njih ne uviđa svoje krive poteze i svoje neznanje i ne razumijevanje samih sebe.

Pitam se kada ćemo svi shvatiti da svatko od nas ima svojih mana i vrlina, da svatko od nas ima svoje ja i da svi trebamo svoj ego bio visok ili nizak ostaviti sa strane kako bi osobama koje prate javno ispisani tekst bilo ugodnije čitati i možda otvoriti svoju domenu i pridružiti se divnoj blogerskoj zajednici.


Ps, da ne zaboravim
ANNABONI BI TREBALA DOBITI TITULU SUPER BLOGERA

cool ili super cool

16.11.2022.

Što je cool, a što nije cool svako sam određuje, toplo, hladno cool ili ne cool, bitno je da svugdje na blogu ima dobrih tekstova za pročitati, za komentirati i uzvratiti odgovor na komentar te pokrenuti konverzaciju sa onim tko ima vremena i tko želi.
Postoji i super cool, a još uvijek nisu cool iako su tu titulu zaslužili.

bez naslova

14.11.2022.

Moja slova otipkana na bijeloj površini nisu, niti će ikada biti tipkana da bi od njih napravila ukoričenu knjigu jer ja se baš ne znam književno izražavati. Dijelim ovdje dio svog života jer želim da negdje ostane spremljen. Znam da se to većini ne dopada ali ja se zbog većine neću mijenjati
Ponegdje postavim negdje pitanje, znajući da odgovor dobiti neću jer moje pitanje je teško.

Kada je (tamo negdje) bila podjela bila sam zadnja u redu ali trudim se da mi bude bolje iz dana u dan jer sve moraš nešto napraviti sam ali izgubila sam volju za sve osim za pisanje koje nije zanimljivo nikome osim meni samoj.

opet u gostima

12.11.2022.





do sutra ujutro sam opet u gostima

pokušajmo

10.11.2022.

Nigdje na javnim portalima ne bi trebalo nikoga nazivati pogrdnim nazivima, za takve stvari postoji drugi prostor koji je privatan (MAIL) jer svi mi imamo pravo izreći nešto onako kako se umijemo izražavati. Na javnim portalima bi trebali pokazati kulturu dijaloga, a uvrijede ostaviti po strani jer svi smo mi osobe koje imamo svoju vrijednost.
Naravno, ne možemo i ne moramo očekivati da ćemo se tekstom koji smo javno objavili svidjeti svima ali očekujemo pristojan komentar ili pristojnu kritiku, na koju mi možemo ili ne moramo dati odgovor.
Naravno, nije ugodno kada primiš kritiku, na tu kritiku ako želiš možeš dati svoj odgovor, naravno kulturan (svatko od nas ima volje i načina kulturnog javnog izražavanja).

Velika većina nas se osobno ne poznaje i vrijeđanje nije rješenje, ako ti se netko nepoznat ne svidi po tekstu koji si pročitao i načinu njegovog pismenog izražavanja, nemoj drugi puta ako negdje vidiš njegov nik ili nešto drugo uopće otvoriti i (naravno po mom mišljenju) izbjeći ćeš konflikt i uvrijede. Svugdje na javnim portalima postoji netko tko ti odgovara po stilu izražavanja i tako se sve uvrede mogu izbjeći i svi možemo svugdje pokazati svoju kulturu dijaloga.

KOKOŠ

09.11.2022.

Je domaća životinja koja nese fina jaja, a ona su kvalitetna i puna svega što je potrebno u organizmu, naravno meso je ukusno za pravu juhu koja je puna kokošje masti ako se dovoljno dugo kuha na laganoj vatri, meso je malo žilavo ako je kokoš stara, ali juha je fantastic.
Ona naravno kljuca i stalno se kočeperi, jer stara kokoš je glavna kokoš. Naravno jednom tu kokoš, naslijedi druga kokoš jer takav je hranidbeni lanac, stara kokoš završi u loncu uvijek.

Kokoš ima svojih dobrih strana i nazivati bilo koga tako je nečuveno a evo vam i razlozi, postoje i pijetlovi kojima su se kokoši privržene i one kada nešto rade, rade po nalogu pijetla, s toga smatram (vjerojatno sam u krivu) iz bilo kojeg razloga nikoga nije potrebno nazivati imenima životinja ma koliko nam neko nečim smetao u bilo kojem smislu.

SRELA SAM DANAS

08.11.2022.

Dragu LUKY i malo smo čavrljale do moje stanice, jedva čekam da vidim njen tekst na blogu jer me interesira što ima na interliberu

možda kasnije

06.11.2022.

Voljela bih da nešto lagano i lijepo napišem danas, ali kada tipkam slova po tipkovnici misli mi lete suprotno, zato sam odlučila napisati samo ovo.

ne mogu, nemam snage više

04.11.2022.

Razmišljam što da radim, rikno mi je frižider, a nemam ni za novi ni za rabljeni. Zvala sam jučer nekoliko majstora koje sam pronašla na netu ali nitko ne popravlja moju vrstu frižidera.
Ne izlazim dosta dugo van, nemam kontakt sa ljudima, tmurna sam kao već dugo kao i današnji dan.
Razmišljam da se neka dobra duša pojavi kod mene i da mi pomogne ali načekati ću se, kao što čekam volju da izađem malo među ljude.

bez naslova

03.11.2022.

01.11.

01.11.2022.

Ovaj video sam posudila

Oznake: hvala nepoznatom autoru

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>