Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/andrea-bosak

Marketing

STOP - DOSTA JE NASILJA

Da, recimo da dosta je nasilja.
Ali postavlja se pitanje kako nasilje bilo koje vrste zaustaviti, jer nasilja imamo u video igricama, filmovima i serijama, nasilje nas svakodnevno okružuje iako smo svjesni da nasilje nikuda ne vodi.
Da, recimo dosta je nasilja.
Mnogi kažu da postaješ nasilnik ako to gledaš svakodnevno u svoja četiri zida jer jedino tako možeš postati nasilnik, ne to nije točno jer znam da djeca koja su živjela pored nasilnika sve do rastave mrze nasilje i zaštitnički se ponašaju prema nekome kada vide nasilje, a nisu ni svjesni da oni mogu nastradati zbog zaštite drugog od zlostavljača.
Naravno da treba pomoći kada primijetiš nasilje bilo koje vrste, ali i kada slučajno prijaviš u instituciju koja je zadužena za uklanjanje nasilnika postaješ ti krivac jer nasilnik ima priču koju će osoba koja je maltretirana od strane nasilnika zbog straha od daljnjeg nasilja zanjekati, pa se s toga nitko ni ne želi uplitati i prijavljivati dobro vidljivo nasilje nad nekim.
Da, recimo stop nasilju koje na razne načine viđamo svakodnevno bilo na ljudima, bilo na životinjama koje se samostalno zaštititi od nasilja nikako ne mogu sami.

Post je objavljen 25.11.2022. u 13:27 sati.