Žao mi je...

31.03.2022.

...jer znam da nikome nije jednostavno i lako živjeti, da svi imaju svojih briga, ali isto tako Vas molim nemojte mi braniti da svoju muku podijelim sa Vama jer tako mi je lakše izgurati dane sjedenja u stanu.
... zahvaljujem na ljudskosti svima koji mi svojim riječima pomažu.

Voljela bih rado...


...da 48 sati zamijenim život s nekim i da netko živi moj život 48 sati samo pa da onda odluči kako će dalje jer kada prođe 48 sati ja ću biti ta osoba koja sam sada ako naravno ta osoba koja je bila ja ne oduzme sebi život.
... da 48 sati netko bude ja, a ja ta osoba koja bi rado bila ja samo 48 sati.

kako pisati

30.03.2022.

o sebi i svojim problemima ne treba pisati, ne treba nikome dati do znanja kako se mučiš u životu da živiš i preživiš jer to nikoga ne interesira.
Trebaš tračati, trebaš se početi baviti politikom, trebaš stavljati recepte, zanimljive fotografije, prepirati se, pljuvati druge i onda ćeš biti top, onda će većina biti ponosna jer si pogodila temu koja ih zanima.
Nemoj pisati kako ti je teško, kako putem CK dobiješ više kozmetike nego hrane jer to je tvoja sramota.
Piši trač rubriku koje nema u editoru, bavi se politikom i onda ćeš biti kvalitetan bloger jer svoju istinu moraš sakriti pred svima, ne smiješ nigdje javno izjaviti da živiš od tuđe pomoći jer imaš godina kada te nitko ne želi zaposliti, imaš sina koji je sicidalan, imaš sina koji nije pored tebe dugi niz godina zbog svog psihofizičkog stanja i ne možeš k njemu jer nemaš vlastiti prijevoz, imaš sebe u kolicima i svojim zanimanjem ali nitko baš nitko te ne treba da budeš korisna sebi i drugima.

Zato sada počni pisati o drugima, o politici, o hrani, fotografiraj pa ćeš konačno prestati pisati kako bi voljela biti zdrava, kako bi voljela svojim rukama, nogama i glavom imati ono što ti je potrebno da bi bila zadovoljna svojim životom.

PROPUH

29.03.2022.

kada imaš propuh u frižideru, tražiš po kuhinji nešto jestivo, gledaš u tijesto koje jedeš posljednja tri dana i pitaš se
"zašto nema neke salate, zašto nema malo mesa?" i naravno onda se sjetiš da toga već na tvom jelovniku nema dosta dugo, a tijesto ti se više ne jede.
Sjetiš se propuha u frižideru, popiješ dvije šalice kave i sama sebi kažeš "dobar tek", jer dvije šalice kave riješe tvoju želju za hranom.

Maxić

28.03.2022.



moja gazdarica i Kiki su zvali prije tri dana udrugu za peseke i objasnili što mi je, te da nemaju novaca za veterinara, cure su odmah rekle da će me odvesti doktoru za peseke i da se ne brinu za plaćanje.
Odvele su me doktoru za peseke koji me je pregledao ultrazvukom i ustanovio da imam šum na srcu, i upalu mjehura, te mi prepisao antibiotike koje moram uzimati pet dana, pa onda moram opet doći tom dobrom doktoru za peseke da me ponovno pregleda.
Moja gazdarica me toliko pazi da još uvijek imam sve zube iako sam star i doktor je bio sretan vidjevši koliko sam dobro ugojeni pas iako me muči upala mjehura koja će proći zahvaljujući simpatičnim curama i dobrom doktoru za peseke.

ne znam ni sama...

26.03.2022.

...koliko puta sam pisala o sebi i svom životu, te to podijelila ovdje sa svima koji naravno imaju i svojih problema, te sam dodatno ih natovarila i sa svojim problemima pa mi se o tome ponovno ne da pisati jer svi mi imamo svoje muke.
Ovim putem se želim svima koji me razumiju zahvaliti na njihovoj dobroti, a zaslužili su puno više od toga.
... koliko sam puta bila napadnuta radi svoje istine od strane pojedinaca kojima nikada nisam, niti ću moći zamjeriti jer i njihovi napadi su me tjerali da ojačam i hvala im na tome.
...koliko puta sam sama sebi rekla gledajući se u ogledalo da moj život mora biti takav kakav je i da ću uvijek pronaći nekoga tko ima dušu i tko me uistinu razumije, ne znam ni sama

zato neću pisati ponovno o sebi samo ću zahvaliti svima, onima koji me razumiju i onima koji me ne razumiju jer živim tako kako živim i živjeti ću dalje zahvaljujući svima njima.

ništa

24.03.2022.

Ništa mi više nije bitno.
Hoću li nešto ili neću nešto imati, jer znam da što god trebam nikada dobiti ne mogu.
Ništa mi više nije bitno.

moj i kikijev ručak danas

20.03.2022.


i naravno zdjelica salate /mala/ jer moj sin ne voli salate odmalena

vožnja


jučer sam plahutala gradom malo

cvjetni trg danas

17.03.2022.


2U1

16.03.2022.


Ručak i večera u jednom
nije aranžirano, ali je vrlo ukusno

malo sam malo vani

15.03.2022.

ima li tko

13.03.2022.

kakav savjet kako da pošteno zaradim tristo kuna a da ne tražim tuđu pomoć jer ja imam volje i želje raditi ali ..., može i manje zarade samo da skupim do Uskrsa radeći nešto novaca

Pokušavam

12.03.2022.

nešto raditi preko neta i moram sakupiti 1000 bodova da bih zaradila 181,00 kunu ali već mjesec dana nisu mi poslali ništa a ja tek imam 151 bod
DETALJI DATUM ROĐENJA NAGRADNI POENI
Anketa ID: 9957_04 4.3.2022. 13:54 10
Anketa ID: 9839_5 7.2.2022. 11:12 20
Anketa ID: 9811_05 2.2.2022. 11:25 10
JTNP2018 31.1.2022. 14:34 50
Anketa ID: 9829_03 31.1.2022. 13:00 1
Anketa ID: 9793_2 20.1.2022. 17:08 10
Anketa ID: 7692_65 17.1.2022. 13:28 30
13.1.2022. 16:26 10
13.1.2022. 16:26 10

voljela bih da nađen nešto drugo na netu gdje mogu nešto zaraditi preko neta svaki mjesec jer potreban mi je novac ali takvo što nisam pronašla, a uskoro je Uskrs i moram kupiti malu šunku, jaja, malo sira i vrhnja i nešto za dva lagana ručka a na ovaj način rada zaraditi ću to za pet godina.

današnji ručak

11.03.2022.



kada i ako

10.03.2022.

negdje kažeš i napišeš da trebaš pomoć ispadaš budala na desetu jer to je samo tvoj problem što ti se desio i nitko baš nitko ili rijetko tko će te saslušati i pružiti ti potrebnu pomoć s obzirom da je takvo vrijeme u kojem svi imaju svoje probleme i još štošta drugo a bore se sami, pa tako moraš i ti krenuti.
Najbolje će te saslušati tvoj odraz u ogledalu prije prve kave i da ćeš pijuckajući omiljeni napitak posložiti svoje misli i odlučiti sama što ćeš i kako ćeš danas izgurati do ponovnog odlaska u krevet u nadi da će ti bar snovi biti ljepši od stvarnosti jer nigdje ne smiješ ni reći, ni napisati da ti je potrebna pomoć dobrih duša.

08.03.

08.03.2022.

Današnji dan je lijep za svaku ženu, a meni je već dugi niz godina bolan i ta bol nikada prestati neće jer nje nema da je zagrlim i poklonim osmijeh
SRETAN VAM OSMI MART DRAGE BLOGERICE I BUDITE SRETNE JER STE SREĆU ZASLUŽILE

moj post

05.03.2022.

Pokojna baka /mir i spokoj njenoj duši/ mi je jednom rekla kada sam je pitala što je post ovako
"postiti znači odreći se na jedno vrijeme onoga što stvarno voliš, za vrijeme posta pomaži onima kojima je pomoć potrebna, moraš se odreći nečega u korist drugih i tada čistiš i tijelo i dušu".

- odrekla sam se dosta toga što volim, odrekla sam se dosta toga u korist drugih, a pomoći ne mogu nikome jer i meni samoj je potrebna pomoć dobrih duša kojih ima, stvarno ih ima ali ne znaju kako da mi pomognu a meni je već dosta objašnjavanja i traženja pomoći a bez toga se živjeti ne može.

POSTIM DUGI NIZ GODINA

da nema

03.03.2022.

- pomoći dobrih duša ja ne znam kako bih živjela, ali isto tako znam da je grozno kada moram tražiti tuđu pomoć, da je grozno nekome dokazati da bih voljela raditi i biti korisna i sebi i društvu u kojem živim.

- mnogi bi mi voljeli pomoći ali ne znaju kako i na koji način jer se boje da me s nečim ne u vrijede pa onda moram objašnjavati da mi je sva pomoć dobro došla

- sretna sam kad mi netko kupi hranu i potrebne potrepštine, kad mi da garderobu, obuću jer onda to ja ne moram kupiti pa sa malim prihodima koje imam platim dva računa da mi se nagomila dug ili dobijem plavu kuvertu pa pišem prigovor i čekam ročište za koje se nadam da će druga strana biti blaga i odbaciti prijedlog onog tko me tuži a ako ne onda ću na rate jer drugačije ne mogu "isplivati" iz situacije u kojoj sam se našla

- da nema u meni volje i snage ja nikada ne bih spasila svog sina iz "pakla" u koji je upao, ali zahvaljujući mojoj upornosti i liječniku danas je on miran dečko koji sakuplja flaše i provodi vrijeme sa mnom doma kako bi mi pomogao napraviti ono što ja ne mogu jer koristim kolica i u stanu.

- ne izlazim do grada više, pokušavam preko neta naći posao, pišem nešto onima koji se ne znaju služiti tehnikom i tako imam tridesetak kuna, ali to nije svaki dan

- da nema pomoći dobrih duša ja ne znam kako bih živjela.

1984-2022

02.03.2022.

hvala ti majko što si mi podarila život, što si pored mene, u mom srcu u mojoj duši iako tijelom nisi tu,
hvala ti anđele moj što mi pomažeš da uspijem sa vjetrovima koji pušu u pogrešnom smjeru,
hvala ti što si me naučila da volim okrutnost života, hvala ti anđele za sve
volim te majko


na fotografiji smo moja majka i ja

KUPA

01.03.2022.


Da je ljeto sada bih zaplivala

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>