laku noć vam želim

30.08.2019.

Moram ...

29.08.2019.

ti ovo napisati jer konačno sam svoje misli okrenula protiv tebe zahvaljujući papigici koju naravno nisam nazvala tvojim imenom jer bi ga bilo teško naučiti izgovoriti ti pet slova tvoga imena, zahvalna sam toj dražesnoj papigi što me uveseljava svojim nepodopštinama što mi je oslobodio misli od tebe pa te više ne dozivam kako bih u snovima bila pored tebe, s tobom jer mašta nikada nije niti će biti stvarnost. Ti si samo jedan požutjeli list u mojoj bilježnici iz divne prošlosti a danas da danas moje srce pripada slatkoj papigi i jednoj osobi koju volim kao što se voli brat jer zbog tebe ja drugačije ne znam voljeti a možda ću uskoro moći jer ti si samo lijepa prošlost i priča na požutjelim stranicama moje životne bilježnice.

Zvoni

28.08.2019.

Oznake: moja zabava

u mojoj zgradi


su međuljudski odnosi ispod svake razine nitko s nikim a ponekada svako sa svakim, jer poneki vole zabadati nos ispred tuđeg praga, ne znamo više ni tko je nadstojnik ulaza ni kuda odlaze novci koji se uplaćuju u pričuvu jer nikakvih zahvata na bolje uvjete življenja u našem ulazu nema. Poštanski sandučići su polomljeni, portafon ne radi /osim moj/ ulazna vrata nikada nisu zatvorena, u kantama namijenjenim za papir nalazi se svakakav otpad.
Naravno da ima i normalnih ali njih ima za nabrijati samo na jednoj ruci a znate koliko prstiju na jednoj ruci ima. Pojedinci ne znaju ni odzdraviti kada ih pri slučajnom susretu sretneš kulturno pozdraviš ali to su danas moderni susjedski odnosi.

Jurica brblja

26.08.2019.



Moj ručak

25.08.2019.

knedli od kruha i ...

poklon

23.08.2019.


jedna meni draga osoba poklonila mi je buket ruža moje omiljene boje

Iz ničega nešto

22.08.2019.

Moj pokojni djed s očeve strane /mir i spokoj njihovim dušama/ uvijek mi je govorio da i s malo namjernica koje imaš doma možeš napraviti ukusno i fino jelo i to možeš protumačiti ovako /iz ničega/ napraviš nešto s toga ću ja danas napraviti finu ukusnu prežganu juhicu jer brašna, vode, soli, papra, ulja imam a imam i starog kruha pa ću ga izrezati na kockice prepržiti na maloj tavi bez ulja te dodati u tanjur s prežganom juhom i sama sebi reći dobar tek jer je to zdrava juha za koju uvijek svaka domaćica sastojke ima a ujedno postupak pripreme ne iziskuje puno vremena pripreme a i hranjivo je i zdravo za želudac jer ako se brašno dobro preprži onda prežgana juha nije teška za želudac.

odmaraju oboje

21.08.2019.



oboje smo se igrali sa gazdaricom ujutro a sada odmaramo do sljedeće igre jer gazdarica kuha ručak pa ke ne želimo ometati kako ne bi presolila juhu jer ne smije jesti preslano

moj Max




zahvaljujem osobi koja je popravila opciju umetanja fotografija

pokušavam ali...

20.08.2019.

Stvarno sam danas totalni auzvinkl, pokušavam postaviti sliku ali opcija postavljanja trokira koliko ja vidim i čini mi se u mom editoru jer moj blog nije navikao da ja postavljam slike a konačno Maxa mogu slikati bez bijega od aparata jer ga je uhvatila starost.

pozdrav svima

18.08.2019.

Piše mi se danas ali kako da počnem i završim tekst s obzirom da mi se riječi brkaju, jer voljela bih nešto iskreno napisati jednoj osobi ali zbog ispisanog teksta mogla bih biti od pojedinaca napadnuta s toga ću pokušati te rečenice napisati rukom u bilježnicu pa možda jednom podijelim taj tekst i sa dragim prijateljima ovdje.

Svakodnevna hrana

14.08.2019.

Mg. vitamin C. vitamin E, voltaren gel, gaze, zavoji, trputac, ginko, krema s vitaminom E su moj svakodnevni doručak, ručak, gablec, večera, još tome dodajte tablete za bolove i tlak

Max

11.08.2019.

Oznake: moj fotografski uradak

Suha ruža


dobila sam ružu kao poklon i kako sam je donijela stoji u vazi s vodom na jednom mjestu uopće je ne diram samo joj se divim


Oznake: moj fotografski uradak

jurica se igra

10.08.2019.

uspjela sam ga slikati kako vuče ljuljačku, jer zvoni zvonce kada je vuče

moj ljubimac

09.08.2019.

Danas cijelo popodne pokušavam fotografirati JURICU ali moj veseli ljubimac ne voli biti fotomodel, čim dignem aparat on se s prečke spusti na dno krletke ali ipak sam ga slikala. Uživam s njim pričati i promatrati njegove akrobacije.

Oznake: moj fotografski uradak

pročitani članak je povod ovom tekstu

06.08.2019.

Čitam malo prije članak o stravičnom ubojstvu obitelji čije sam članove obitelji poznavala /sve osim ubojice/ kojeg sam prvi i zadnji puta vidjela dva dana prije stravičnog događaja koji se nije trebao dogoditi. Djed je bio radišan, košnjom, reguliranjem parkinga, te održavanjem restorana, pomaganjem starijim susjedima skrbio je za obitelj i ništa im nije nedostajalo. Živjeli su složno i mirno u malom skučenom prostoru.
Svi mi koji smo ih poznavali zgroženi smo takvim brutalnim činom jer koliko znam da je otac ubijene za ubojicu jednom rekao "ovaj zet radi i brine se o obitelji, nisam se ni nadao da će takvoga naći". Moj stariji unuk je odlikaš, a ova dedina mrvica je dobra samo malo zaplače kada je gladan" "Mlađa kćer mi se zaposlila, a ja radim da bi dao svojim unucima što im treba meni nije teško ništa raditi".
Ovo stravično ubojstvo i samoubojstvo zgrozilo je sve a ja se i danas pitam zašto je svima oduzeo život, živjeli su skromno u malom skučenom prostoru i takvu smrt nisu niti itko zaslužuje.
Svi mi koji smo poznavali članove te brutalno ubijene obitelji zadugo ćemo biti bez odgovora na pitanje /zašto je sve ubio, a svog sina napravio siročetom?/.

o eko kulturi

05.08.2019.

U mojoj zgradi koliko ja mogu primijetiti ima jako malo ekološki osviještenih osoba, pojedini izgleda mi ni ne razlikuju boje jer u plave kante gdje velikim slovima piše papir odlažu ostali otpad jer su lijeni otiči iza zgrade gdje se već godinama nalaze limeni kontejneri za odlaganje smeća. te pored tih kontejnera umjesto ostalog otpada nađeš prastari tv prijavnik ili komad namještaja. Imamo i smeđe kontejnere ali oni su više prazni no puni. Jedino plastične ambalaže nema jer skoro svi mijenjaju za dvadesetak kuna dnevno, te smo kod razvrstavanja plastike ekološki osviješteni 99%.
Sigurna sam kada bih dobivali naknadu za odvojeni papir i karton te za bio otpad tada bi se u većini probudila eko svijest a dok toga nema i dalje će sav otpad bacati u kantu gdje velikim slovima piše papir.

vreće za bio otpad

04.08.2019.

Dobila sam veće za odvajanje otpada i u onu smeđu stane trideset litara a ona se raspala i bila puna crva nakon stavljenih otpadaka salate i bačenih ostataka od grincejga tako da mi nije jasno kako bi to moglo stajati u kanti na balkonu dok ne napunim sa trideset litara bio otpad /crvi bi mi plazili i po balkonu./ Volim biti ekološki osviještena ali mislim da su vrećice koje smo dobili za bio otpad totalno ispod kvalitete jer lako pucaju kada imaju samo malo bio otpada.

jeste li i vi vidjeli da te vreće lako pucaju, a da ih niste napunili sa trideset litara otpada?

U mom kvatru

03.08.2019.

dogodio se stravičan zločin od kojeg se zadugo nitko od nas neće oporaviti jer ta obitelj bila je dobra i takvo što nitko pa ni oni nisu zaslužili. Jučer su pripadnici tiskanih medija očekivali da ćemo pričati ali nitko baš nitko od nas nije mogao od šoka izusti riječ jer riječi ne pomažu tim mrtvim tijelima čiji je život oduzet na brutalan način. Svi se pitamo samo hoće li dedina mrvica biti smještena u kratkom roku u neku obitelj ili će sustav dopustiti da dugi niz godina boravi po ustanovama?.
O toj brutalno ubijenoj obitelji svi mi u kvartu imamo lijepo mišljenje i biti ćemo u šoku svaki puta kada pogledamo prema restoranu u kojem je dida pomagao kada je vlasnik restorana trebao njegovu pomoć te se brino o starijem unuku kojem je isto oduzet život a imao je samo deset godina i bio pristojno, veselo razigrano dijete.
Brutalan zločin zavio je sve nas u neopisivu tugu i bol jer takvu okrutnu smrt nitko od te obitelji nije zaslužio i svi se nadamo da se nikada nigdje takav zločin dogoditi neće.


Neka duše ubijenih imaju mir i spokoj vječni.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/susjedi-otkrili-indexu-nove-detalje-primili-su-ga-kao-svoga-a-on-ih-je-pobio/2105916.aspx

Neka ih prati svijetlost

02.08.2019.

Ovaj gospodin koji peče roštilj na mojoj fotografiji u postu ispod sinoć je na brutalan način zajedno sa ostalim članovima obitelji ubijen od strane bivšeg partnera i ja još uvijek ne mogu doći k sebi jer ta obitelj je bila skromna, ta obitelj je bila dobra i teško mi je shvatiti da im je život okončan na tako brutalan način i da je počinitelj hladnokrvno ubio i desetogodišnjeg dijete a svom dvomjesečnom sinu pruštio gorak domski život.

Mir i spokoj dušama.

https://dnevnik.hr/
https://blog.dnevnik.hr/andrea-bosak/2019/07/1632248217/rostilj-u-prirodi.html

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>