ko veli da je čaj dobar, pa bilo to i tri milijarde Kineza, skup s Indijcima i Nipponcima. Bem ti i Salviju i Karla Velikoga i Pipina Maloga.
Ak se ja od ovog predoziram, žile bum si rezal.
Još mi Zmaj veli i da se inhaliram tom pizdarijom.
Hoće da se udušim.
Već ak ga moram piti, neg bude iz primjerene čaše, ha,
a i armirat ga treba malo.
Idem sad skuhati nekaj, s pun kurac češnjaka,
pa se ubit kakvom rakijicom,
a poslije, kojom litrom kuhanog crnjaka, onak s klinčekima i cementom.
Junetina u umaku od češnjaka!
Juneće šnicle, malo-slabo, posoliti,
uvaljati u brašno, prepeći s obe strane, izvaditi i staviti na stranu.
U tavu s ostatkom masnoće, uliti 1,5 dcl vode i 150 ml b. vina.
u to suknuti kocku goveđe juhe i glavicu sitno, sitno, jako sitno sjeckanog češnjaka.
Čim provri, smanjiti vatru do jaja, vratiti u to šnicle, poklopiti i pustiti da se krčka 10 min., ondak otklopiti, prevrnuti šnicle, poklopiti,
pa još 10 min.
POZOR
slaba vatra i provjeravati da ne zagori, radi brašna.
Malo još podliti, ak bu trebalo.
Raskuhano brašno sa šnicli bu umak povezalo.
zdomaćim taljatelama
More i pirre.
Ubi me bolešćina!
|