1gnjemci-kuhari5

07.04.2006., petak

KAKO SE PRAVE ČEVAPI

Sve sastojke mješati 10-15 minuta te ih zatim oblikovati.

Postoje male modifikacije na ovaj osnovni recept:

1. Crveni luk - jedan po kilogramu. Nasjeckati jako sitno i umješati sa ostalim sastojcima.

2. Češnjak, 15 g - lupati dok ne bude glatka pasta i umješati sa ostalim sastojcima.

3. Stari kruh - obično se koristi da ublaži okus svinjetine ako ne koristite junetinu. Dobro je i što se ćevapi s umješanim kruhom lakše peku jer se ne "lijepe" toliko. Neki ljudi koriste i soju.

4. Crvena mljevena paprika - staviti samo ako volite ljuto. Jako male količine dosta maskiraju ostale okuse pa pripazite malo.

Moj osobni favorit je osnovni recept + 1 + 4. Sastojci
50 dkg junetine (mljevene)
50 dkg svinjetine (mljevene)
20 g soli
9 g papra


<< Arhiva >>