1gnjemci-kuhari5
07.04.2006., petak
KAKO SE PRAVE ČEVAPI
|
Sve sastojke mješati 10-15 minuta te ih zatim oblikovati. Postoje male modifikacije na ovaj osnovni recept: 1. Crveni luk - jedan po kilogramu. Nasjeckati jako sitno i umješati sa ostalim sastojcima. 2. Češnjak, 15 g - lupati dok ne bude glatka pasta i umješati sa ostalim sastojcima. 3. Stari kruh - obično se koristi da ublaži okus svinjetine ako ne koristite junetinu. Dobro je i što se ćevapi s umješanim kruhom lakše peku jer se ne "lijepe" toliko. Neki ljudi koriste i soju. 4. Crvena mljevena paprika - staviti samo ako volite ljuto. Jako male količine dosta maskiraju ostale okuse pa pripazite malo. Moj osobni favorit je osnovni recept + 1 + 4. Sastojci 50 dkg junetine (mljevene) 50 dkg svinjetine (mljevene) 20 g soli 9 g papra |