Sve sastojke mješati 10-15 minuta te ih zatim oblikovati.
Postoje male modifikacije na ovaj osnovni recept:
1. Crveni luk - jedan po kilogramu. Nasjeckati jako sitno i umješati sa ostalim sastojcima.
2. Češnjak, 15 g - lupati dok ne bude glatka pasta i umješati sa ostalim sastojcima.
3. Stari kruh - obično se koristi da ublaži okus svinjetine ako ne koristite junetinu. Dobro je i što se ćevapi s umješanim kruhom lakše peku jer se ne "lijepe" toliko. Neki ljudi koriste i soju.
4. Crvena mljevena paprika - staviti samo ako volite ljuto. Jako male količine dosta maskiraju ostale okuse pa pripazite malo.
Moj osobni favorit je osnovni recept + 1 + 4. Sastojci
50 dkg junetine (mljevene)
50 dkg svinjetine (mljevene)
20 g soli
9 g papra
Post je objavljen 07.04.2006. u 21:49 sati.