1gnjemci-kuhari5
04.04.2006., utorak
JUHE
|
JUHA OD SUHIH VRGANJA Sastojci: l00 g "Klara" Tarane 500 g suhih vrganja 1/2 glavice luka 1/2 dl ulja 2 žlice vrhnja l žlica brašna sol, papar i peršin Priprema: Suhe vrganje preliti vrelom vodom i potom sitno isjeckati. Na zagrijano ulje staviti brašno, te napraviti svijetli bešamel. Na tome popržiti sitno isjeckan luk i peršin, te dodati vrganje. Zaliti litrom vode i pustiti da neko vrijeme kuha. Dodati taranu, sol i papar po želji i još kratko kuhati. Prije serviranja umiješati malo vrhnja. -------------------------------------------------------------------------------- JUHA SA ZAČINSKIM BILJEM Sastojci: 100 g Uskih rezanaca "Klara" 1/2 svežnjića vlasca, kopra i peršina 2 grančice anisa l l kokošje juhe (instant) 100 g očišćenog graška l žličica maslaca sol, svježe mljeveni bijeli papar ribani muškatni oraščić Priprema: Začinsko bilje oprati i posušiti. Vlasac, kopar i peršin isjeckati, a listiće anisa natrgati. Skuhati kokošju juhu, dodati tjesteninu i grašak, te pustiti da još malo kuha u poklopljenoj posudi na umjerenoj vatri. Nasjeckano začinsko bilje i maslac umiješati ujuhu i kratko zagrijati. Juhu začiniti solju, paprom i muškatnim oraščićem. --------------------------------------------------------------------------------- ZELENA JUHA Sastojci: 200 g "Klara" Slova 150 g krumpira 250 g špinata 100 g tikvica 8 dl vrhnja 70 g luka l kocka kokošje juhe l svežnjić peršinovog lišća ulje Priprema: Oljušten i nasjeckan luk ispržiti na niskoj temperaturi. Dodati na kockice narezane tikvice i krumpir, te još malo popržiti. Zaliti s 8 dl vode, dodati očišćeni špinat i kocku juhe, pa sve kuhati dok povrće ne postane kašasto. Ohlađeno povrće usitniti mikserom s peršinom i vrhnjem, te zajedno s Klarinirn Slovima dodati ujuhu i kuhati nekoliko minuta. -------------------------------------------------------------------------------- |