Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/1gnjemci5

Marketing

JUHE

JUHA OD SUHIH VRGANJA

Sastojci:

l00 g "Klara" Tarane
500 g suhih vrganja
1/2 glavice luka
1/2 dl ulja
2 žlice vrhnja
l žlica brašna
sol, papar i peršin

Priprema:
Suhe vrganje preliti vrelom vodom i potom sitno isjeckati. Na zagrijano ulje staviti brašno, te napraviti svijetli bešamel. Na tome popržiti sitno isjeckan luk i peršin, te dodati vrganje. Zaliti litrom vode i pustiti da neko vrijeme kuha. Dodati taranu, sol i papar po želji i još kratko kuhati. Prije serviranja umiješati malo vrhnja.
--------------------------------------------------------------------------------
JUHA SA ZAČINSKIM BILJEM

Sastojci:
100 g Uskih rezanaca "Klara"
1/2 svežnjića vlasca, kopra i peršina
2 grančice anisa
l l kokošje juhe (instant)
100 g očišćenog graška
l žličica maslaca
sol, svježe mljeveni bijeli papar
ribani muškatni oraščić

Priprema:

Začinsko bilje oprati i posušiti. Vlasac, kopar i peršin isjeckati, a listiće anisa natrgati. Skuhati kokošju juhu, dodati tjesteninu i grašak, te pustiti da još malo kuha u poklopljenoj posudi na umjerenoj vatri. Nasjeckano začinsko bilje i maslac umiješati ujuhu i kratko zagrijati. Juhu začiniti solju, paprom i muškatnim oraščićem.
---------------------------------------------------------------------------------
ZELENA JUHA

Sastojci:

200 g "Klara" Slova
150 g krumpira
250 g špinata
100 g tikvica
8 dl vrhnja
70 g luka
l kocka kokošje juhe
l svežnjić peršinovog lišća
ulje
Priprema:
Oljušten i nasjeckan luk ispržiti na niskoj temperaturi. Dodati na kockice narezane tikvice i krumpir, te još malo popržiti. Zaliti s 8 dl vode, dodati očišćeni špinat i kocku juhe, pa sve kuhati dok povrće ne postane kašasto. Ohlađeno povrće usitniti mikserom s peršinom i vrhnjem, te zajedno s Klarinirn Slovima dodati ujuhu i kuhati nekoliko minuta.
--------------------------------------------------------------------------------


Post je objavljen 04.04.2006. u 22:56 sati.