dukati
Dukati
POTREBNO: TIJESTO: 500 g pšeničnog brašna 2 pune žličice praška za pecivo 150 g šećera 2 vanilin šećera sol, 2 jaja 2 žlice mlijeka 250 g omekšanog margarina NADJEV: 250 g margarina 150 g šećera u prahu 60 g kakaa 2 vrećice vanilin šećera par kapi ruma 2 jaja NACIN PRIPREME: Od navedenih sastojaka zamijesi se glatko tijesto. Ako se lijepi, staviti ga na hladno. Tijesto tanko razvaljati i okruglim kalupčićima promjera oko 4 cm izrezati u ploškice. Posložiti u pleh i peći oko 10 minuta na temperaturi od 175°C do 200°C. Za nadjev margarin rastopiti i ostaviti da se ohladi. Pomiješati šećer u prahu, kakao, vanilin šećer i rum te dobro izmiješati, naizmjence dodajući jaja i mlačni margarin. Nadjev staviti na hladno, a kad se malo ščvrsne, njime s donje strane premazati polovicu ploškica, a preostale položiti na njih.. Kad se nadjev u ploškicama malo ščvrsne, u glazuru umočiti polovicu svakoga dukata |
| ožujak, 2006 | ||||||
| P | U | S | Č | P | S | N |
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
| 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
| 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
| 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
| 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||
Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv