Dukati
POTREBNO:
TIJESTO:
500 g pšeničnog brašna
2 pune žličice praška za pecivo
150 g šećera
2 vanilin šećera
sol, 2 jaja
2 žlice mlijeka
250 g omekšanog margarina
NADJEV:
250 g margarina
150 g šećera u prahu
60 g kakaa
2 vrećice vanilin šećera
par kapi ruma
2 jaja
NACIN PRIPREME:
Od navedenih sastojaka zamijesi se glatko tijesto. Ako se lijepi, staviti ga na hladno. Tijesto tanko razvaljati i okruglim kalupčićima promjera oko 4 cm izrezati u ploškice. Posložiti u pleh i peći oko 10 minuta na temperaturi od 175°C do 200°C. Za nadjev margarin rastopiti i ostaviti da se ohladi. Pomiješati šećer u prahu, kakao, vanilin šećer i rum te dobro izmiješati, naizmjence dodajući jaja i mlačni margarin. Nadjev staviti na hladno, a kad se malo ščvrsne, njime s donje strane premazati polovicu ploškica, a preostale položiti na njih.. Kad se nadjev u ploškicama malo ščvrsne, u glazuru umočiti polovicu svakoga dukata
Post je objavljen 27.03.2006. u 12:04 sati.