1gnjemci-kuhari2

27.03.2006., ponedjeljak

dukati

Dukati
POTREBNO:
TIJESTO:
500 g pšeničnog brašna
2 pune žličice praška za pecivo
150 g šećera
2 vanilin šećera
sol, 2 jaja
2 žlice mlijeka
250 g omekšanog margarina
NADJEV:
250 g margarina
150 g šećera u prahu
60 g kakaa
2 vrećice vanilin šećera
par kapi ruma
2 jaja


NACIN PRIPREME:
Od navedenih sastojaka zamijesi se glatko tijesto. Ako se lijepi, staviti ga na hladno. Tijesto tanko razvaljati i okruglim kalupčićima promjera oko 4 cm izrezati u ploškice. Posložiti u pleh i peći oko 10 minuta na temperaturi od 175°C do 200°C. Za nadjev margarin rastopiti i ostaviti da se ohladi. Pomiješati šećer u prahu, kakao, vanilin šećer i rum te dobro izmiješati, naizmjence dodajući jaja i mlačni margarin. Nadjev staviti na hladno, a kad se malo ščvrsne, njime s donje strane premazati polovicu ploškica, a preostale položiti na njih.. Kad se nadjev u ploškicama malo ščvrsne, u glazuru umočiti polovicu svakoga dukata


- 12:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

  ožujak, 2006  
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi