1gnjemci-kuhari2

27.03.2006., ponedjeljak

bečka rolada

BEČKA ROLADA
POTREBNO:
5 jaja
100 g šećera
100 g mljevenih lješnjaka
2 vrećice vanilin-šećera
maslac i brašno za mazanje
šećer u prahu za posipanje
za nadjev:
310 g maslaca
320 g šećera u prahu
4 rebra naribane čokolade


NACIN PRIPREME:
Tucite žumanjke sa šećerom, dodajte lješnjake, pa snijeg od bjelanjaka. Aluminijsku foliju namažite maslacem i pospite brašnom, stavite u lim dovoljno velik da tijesto bude u tankom soju. Ulijte tijesto i ispecite na srednje jakoj vatri. Ispečeno iskrenite na kuhinjsku krpu koju ste prethodno posuli šećerom u prahu i odmah savijte. Pustite da se ohladi. Za nadjev dobro izradite maslac, odmah umiješajte šećer i čokoladu, pa dalje miješajte. Ohlađenu roladu pažljivo odvijte, premažite nadjevom i ponovo savijte. Izvana pospite naribanom čokoladom.



- 11:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

  ožujak, 2006  
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi