BEČKA ROLADA
POTREBNO:
5 jaja
100 g šećera
100 g mljevenih lješnjaka
2 vrećice vanilin-šećera
maslac i brašno za mazanje
šećer u prahu za posipanje
za nadjev:
310 g maslaca
320 g šećera u prahu
4 rebra naribane čokolade
NACIN PRIPREME:
Tucite žumanjke sa šećerom, dodajte lješnjake, pa snijeg od bjelanjaka. Aluminijsku foliju namažite maslacem i pospite brašnom, stavite u lim dovoljno velik da tijesto bude u tankom soju. Ulijte tijesto i ispecite na srednje jakoj vatri. Ispečeno iskrenite na kuhinjsku krpu koju ste prethodno posuli šećerom u prahu i odmah savijte. Pustite da se ohladi. Za nadjev dobro izradite maslac, odmah umiješajte šećer i čokoladu, pa dalje miješajte. Ohlađenu roladu pažljivo odvijte, premažite nadjevom i ponovo savijte. Izvana pospite naribanom čokoladom.
Post je objavljen 27.03.2006. u 11:58 sati.