zubatac
Zubatac u krupnoj soli
POTREBNO: 1,5 kg zubatac 2 kg krupne soli sol, papar maslinovo ulje češnjak peršin 0,60 kg krumpira limun NACIN PRIPREME: Zubatca moramo dobro osušiti . Nakon sto je dobro suh , u roštijeru stavimo krupnu sol , zatim zubatca i nakon toga ga pokrijemo totalno sa soli . Pokrijmo roštijeru sa aluminijskom folijom i pecimo na temperaturi od 220 C sat vremena , te nakon toga skinemo aluminijsku foliju i pečemo još 45 minuta . Nakon toga pustimo desetak minuta da sve odstoji i sada dolazi trenutak gdje moramo razbiti sol da bi oslobodili zubatca . Dobro će nam doći mali čekić . Izvadimo zubatca van i servirajmo sa kuhanim krumpirom , a ribu dobro zalijmo mješavinom ulja , peršina i češnjaka . Ribu možemo zaliti i limunovim sokom . Posto se ovo smatra jednostavnim jelom , možemo naći bogato bijelo vino ( chardonnay ) ili ono sto je u našem podneblju još uvijek neshvatljivo možemo piti pinot noir ( crno vino ) i garantiram vam da će oba prijati sa ovako pripremljenom ribom . Dobar tek ! |
| ožujak, 2006 | ||||||
| P | U | S | Č | P | S | N |
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
| 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
| 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
| 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
| 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||
Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv