Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/1gnjemci2

Marketing

zubatac

Zubatac u krupnoj soli
POTREBNO:
1,5 kg zubatac
2 kg krupne soli
sol, papar
maslinovo ulje
češnjak
peršin
0,60 kg krumpira
limun



NACIN PRIPREME:
Zubatca moramo dobro osušiti . Nakon sto je dobro suh , u roštijeru stavimo krupnu sol , zatim zubatca i nakon toga ga pokrijemo totalno sa soli . Pokrijmo roštijeru sa aluminijskom folijom i pecimo na temperaturi od 220 C sat vremena , te nakon toga skinemo aluminijsku foliju i pečemo još 45 minuta . Nakon toga pustimo desetak minuta da sve odstoji i sada dolazi trenutak gdje moramo razbiti sol da bi oslobodili zubatca . Dobro će nam doći mali čekić . Izvadimo zubatca van i servirajmo sa kuhanim krumpirom , a ribu dobro zalijmo mješavinom ulja , peršina i češnjaka . Ribu možemo zaliti i limunovim sokom . Posto se ovo smatra jednostavnim jelom , možemo naći bogato bijelo vino ( chardonnay ) ili ono sto je u našem podneblju još uvijek neshvatljivo možemo piti pinot noir ( crno vino ) i garantiram vam da će oba prijati sa ovako pripremljenom ribom . Dobar tek !





Post je objavljen 27.03.2006. u 11:55 sati.