1gnjemci-kuhari2

27.03.2006., ponedjeljak

zubatac

Zubatac u krupnoj soli
POTREBNO:
1,5 kg zubatac
2 kg krupne soli
sol, papar
maslinovo ulje
češnjak
peršin
0,60 kg krumpira
limun



NACIN PRIPREME:
Zubatca moramo dobro osušiti . Nakon sto je dobro suh , u roštijeru stavimo krupnu sol , zatim zubatca i nakon toga ga pokrijemo totalno sa soli . Pokrijmo roštijeru sa aluminijskom folijom i pecimo na temperaturi od 220 C sat vremena , te nakon toga skinemo aluminijsku foliju i pečemo još 45 minuta . Nakon toga pustimo desetak minuta da sve odstoji i sada dolazi trenutak gdje moramo razbiti sol da bi oslobodili zubatca . Dobro će nam doći mali čekić . Izvadimo zubatca van i servirajmo sa kuhanim krumpirom , a ribu dobro zalijmo mješavinom ulja , peršina i češnjaka . Ribu možemo zaliti i limunovim sokom . Posto se ovo smatra jednostavnim jelom , možemo naći bogato bijelo vino ( chardonnay ) ili ono sto je u našem podneblju još uvijek neshvatljivo možemo piti pinot noir ( crno vino ) i garantiram vam da će oba prijati sa ovako pripremljenom ribom . Dobar tek !




- 11:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

  ožujak, 2006  
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi