brudet
Brudet od ugora i morskog psa
POTREBNO: 50 dag ugora 50 dag morskog psa 2 glavice luka 1 dl maslinova ulja 25 dag pelata rajčice 5 režnjeva češnjaka 2 dl bijelog vina 4 lista lovora 1 ljuti feferon peršin po želji sol i papar po želji NACIN PRIPREME: U većoj posudi ugrijati maslinovo ulje i dodati sitno nasjeckan luk. Kad požuti dodati usitnjen češnjak. Ostaviti kratko na vatri da češnjak pusti miris a potom dodati ribu i pržiti je dok ne dobije boju s obje strane. Tada je preliti izmiksanim pelatom. Umjesto miješanja posudu samo protresti. Posoliti i popapriti. Zaliti bijelim vinom. Ostaviti da kuha na laganoj vatri. Kad provri dodati lovor i pustiti da kuha 7-8 min. Malo prije gašenja vatre dodati nasjeckan feferon. Posuti peršinom, ugasiti vatru, poklopiti i ostaviti desetak minuta. Poslužiti s kuhanom palentom. |
| ožujak, 2006 | ||||||
| P | U | S | Č | P | S | N |
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
| 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
| 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
| 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
| 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||
Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv