Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/1gnjemci2

Marketing

brudet

Brudet od ugora i morskog psa
POTREBNO:
50 dag ugora
50 dag morskog psa
2 glavice luka
1 dl maslinova ulja
25 dag pelata rajčice
5 režnjeva češnjaka
2 dl bijelog vina
4 lista lovora
1 ljuti feferon
peršin po želji
sol i papar po želji


NACIN PRIPREME:
U većoj posudi ugrijati maslinovo ulje i dodati sitno nasjeckan luk. Kad požuti dodati usitnjen češnjak. Ostaviti kratko na vatri da češnjak pusti miris a potom dodati ribu i pržiti je dok ne dobije boju s obje strane. Tada je preliti izmiksanim pelatom. Umjesto miješanja posudu samo protresti. Posoliti i popapriti. Zaliti bijelim vinom. Ostaviti da kuha na laganoj vatri. Kad provri dodati lovor i pustiti da kuha 7-8 min. Malo prije gašenja vatre dodati nasjeckan feferon. Posuti peršinom, ugasiti vatru, poklopiti i ostaviti desetak minuta. Poslužiti s kuhanom palentom.





Post je objavljen 27.03.2006. u 11:46 sati.