1gnjemci-kuhari2

27.03.2006., ponedjeljak

praznična juha

Velika praznična juha
POTREBNO:
30 dag pileće sitneži za juhu (hrbat, vrhovi krilca, jetrica i želudac...)
30 dag komada junetine za juhu
pola okruglog celerova korijena i manji svežnjić lista
2 veća peršinova korijena i manji svežnjić lista
4 veće mrkve
2 srednje korabice
2 manje rajčice
1 srednja stabljika poriluka
četvrtina sredine manjega kelja
1 paprika
Vegeta, sol, papar


NACIN PRIPREME:
Sve povrće i meso (prilagođeno količini juhe koju želimo skuhati, oko 4 litre), očistimo, operemo i stavimo u hladnu vodu. Kuhamo na laganoj vatri oko 3 sata, postupno dodajući začine po želji. Kuhanu juhu procijediti, dodati joj povrće koje želimo i zakuhati rezancima. Povrće i meso možemo poslužiti toplo uz neki umak nakon juhe, kao drugo od tri ili četiri praznična jela.


- 11:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

  ožujak, 2006  
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi