Velika praznična juha
POTREBNO:
30 dag pileće sitneži za juhu (hrbat, vrhovi krilca, jetrica i želudac...)
30 dag komada junetine za juhu
pola okruglog celerova korijena i manji svežnjić lista
2 veća peršinova korijena i manji svežnjić lista
4 veće mrkve
2 srednje korabice
2 manje rajčice
1 srednja stabljika poriluka
četvrtina sredine manjega kelja
1 paprika
Vegeta, sol, papar
NACIN PRIPREME:
Sve povrće i meso (prilagođeno količini juhe koju želimo skuhati, oko 4 litre), očistimo, operemo i stavimo u hladnu vodu. Kuhamo na laganoj vatri oko 3 sata, postupno dodajući začine po želji. Kuhanu juhu procijediti, dodati joj povrće koje želimo i zakuhati rezancima. Povrće i meso možemo poslužiti toplo uz neki umak nakon juhe, kao drugo od tri ili četiri praznična jela.
Post je objavljen 27.03.2006. u 11:43 sati.