1gnjemci-kuhari2

22.03.2006., srijeda

pijani koklet

Đurđevački pijani kotlet (glavno jelo),
Specijalitet slavonske kuhinje


Sastojci:
Za 4 osobe:
80 dg telećih kotleta
15 dg suhih šljiva
10 dg maslaca
1 dl šljivovice
1 dl umaka od pečenja
20 dg suhe slanine
1/2 vezice peršina
1/2 žličice kumina
sol i papar


Opis:
Teleće kotlete potući batom i posoliti. Ispržiti ih s obje strane na 5 dg maslaca. Suhe šljive namočiti u vodi, izvaditi im koštice i dodati ih mesu. Dodati sitno narezanu slaninu i sve zajedno pirjati, zalijevajući umakom od pečenja. Izmiješati preostali maslac i kumin. Izručiti u posudu s mesom. Uliti šljivovicu i pirjati dok šljivovica ne ishlapi. Posoliti, popapriti i skinuti s vatre. Kotlete posipati isjeckanim peršinom i poslužiti uz kuhanu ili pirjanu rižu ili uz domaće rezance.


- 18:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

  ožujak, 2006  
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi