pijani koklet
Đurđevački pijani kotlet (glavno jelo),
Specijalitet slavonske kuhinje Sastojci: Za 4 osobe: 80 dg telećih kotleta 15 dg suhih šljiva 10 dg maslaca 1 dl šljivovice 1 dl umaka od pečenja 20 dg suhe slanine 1/2 vezice peršina 1/2 žličice kumina sol i papar Opis: Teleće kotlete potući batom i posoliti. Ispržiti ih s obje strane na 5 dg maslaca. Suhe šljive namočiti u vodi, izvaditi im koštice i dodati ih mesu. Dodati sitno narezanu slaninu i sve zajedno pirjati, zalijevajući umakom od pečenja. Izmiješati preostali maslac i kumin. Izručiti u posudu s mesom. Uliti šljivovicu i pirjati dok šljivovica ne ishlapi. Posoliti, popapriti i skinuti s vatre. Kotlete posipati isjeckanim peršinom i poslužiti uz kuhanu ili pirjanu rižu ili uz domaće rezance. |
| ožujak, 2006 | ||||||
| P | U | S | Č | P | S | N |
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
| 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
| 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
| 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
| 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||
Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv