Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/1gnjemci2

Marketing

pijani koklet

Đurđevački pijani kotlet (glavno jelo),
Specijalitet slavonske kuhinje


Sastojci:
Za 4 osobe:
80 dg telećih kotleta
15 dg suhih šljiva
10 dg maslaca
1 dl šljivovice
1 dl umaka od pečenja
20 dg suhe slanine
1/2 vezice peršina
1/2 žličice kumina
sol i papar


Opis:
Teleće kotlete potući batom i posoliti. Ispržiti ih s obje strane na 5 dg maslaca. Suhe šljive namočiti u vodi, izvaditi im koštice i dodati ih mesu. Dodati sitno narezanu slaninu i sve zajedno pirjati, zalijevajući umakom od pečenja. Izmiješati preostali maslac i kumin. Izručiti u posudu s mesom. Uliti šljivovicu i pirjati dok šljivovica ne ishlapi. Posoliti, popapriti i skinuti s vatre. Kotlete posipati isjeckanim peršinom i poslužiti uz kuhanu ili pirjanu rižu ili uz domaće rezance.



Post je objavljen 22.03.2006. u 18:07 sati.