maneštra
Maneštra od jačmika (predjelo),
Specijalitet istarske kuhinje Sastojci: 12 dg ječmene kaše (šen, zimac, ješprenj) 10 dg suhog graha 20 dg krumpira 40 dg suhih svinjskih nogica 10 dg luka lovorov list sol papar Opis: Očišćeni grah prokuhati u vodi, ocijediti i doliti svježu vodu. Kada prokuha, dodati list lovora, očišćenu i opranu ječmenu kašu, oprane suhe svinjske nogice, luk izrezan na veće kriške, sol i papar. Kada su grah i ječmena kaša napola kuhani, dodati oguljen i na kockice izrezan krumpir. Kuhane nogice izvaditi i posebno poslužiti uz maneštru, a jedan dio kuhanog krumpira izmrviti viljuškom da se dobije gustoća maneštre. |
| ožujak, 2006 | ||||||
| P | U | S | Č | P | S | N |
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
| 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
| 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
| 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
| 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||
Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv