Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/1gnjemci2

Marketing

maneštra

Maneštra od jačmika (predjelo),
Specijalitet istarske kuhinje


Sastojci:
12 dg ječmene kaše (šen, zimac, ješprenj)
10 dg suhog graha
20 dg krumpira
40 dg suhih svinjskih nogica
10 dg luka
lovorov list
sol
papar


Opis:
Očišćeni grah prokuhati u vodi, ocijediti i doliti svježu vodu. Kada prokuha, dodati list lovora, očišćenu i opranu ječmenu kašu, oprane suhe svinjske nogice, luk izrezan na veće kriške, sol i papar. Kada su grah i ječmena kaša napola kuhani, dodati oguljen i na kockice izrezan krumpir. Kuhane nogice izvaditi i posebno poslužiti uz maneštru, a jedan dio kuhanog krumpira izmrviti viljuškom da se dobije gustoća maneštre.



Post je objavljen 22.03.2006. u 17:46 sati.