1gnjemci-kuhari2

22.03.2006., srijeda

maneštra

Maneštra od jačmika (predjelo),
Specijalitet istarske kuhinje


Sastojci:
12 dg ječmene kaše (šen, zimac, ješprenj)
10 dg suhog graha
20 dg krumpira
40 dg suhih svinjskih nogica
10 dg luka
lovorov list
sol
papar


Opis:
Očišćeni grah prokuhati u vodi, ocijediti i doliti svježu vodu. Kada prokuha, dodati list lovora, očišćenu i opranu ječmenu kašu, oprane suhe svinjske nogice, luk izrezan na veće kriške, sol i papar. Kada su grah i ječmena kaša napola kuhani, dodati oguljen i na kockice izrezan krumpir. Kuhane nogice izvaditi i posebno poslužiti uz maneštru, a jedan dio kuhanog krumpira izmrviti viljuškom da se dobije gustoća maneštre.


- 17:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

  ožujak, 2006  
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi