da da
Krem od jagoda
Sastojci 2 kesice želatina 1/2 l mljeka Na vrh noža sode bikarbone 1 kašika brašna 250 gr šećera 6 jaja 400 gr jagoda Pjenasto izmiksirajte 6 žumanaca, 250 gr šećera, u masu dodajte brašno, sodu bikarbonu i mljeko, pa miksirajte dok se masa ne ujednači. Stavite sud na umerenu vatru i mješajte dok se ne zgusne. Tada u masu dodajte rastopljeni želatin, prethodno rastopljen u hladnoj vodi, izmješajte krem sa želatinim, skinite sa štednjaka i u masu ulijte sok od 150 grama propasiranih jagoda. Kada se krem prohladi dodajte mu i čvrsto ulupan krem od 6 belanaca. Sve dobro promesajte, pa na kraju dodajte i cijele jagode. Masu ulijte u podmazan kalup i ostavite na hladnom nekoliko sati da se stegne. Stegnut krem izvadite iz kalupa, na tanjir, pa ga ukrasite šlagom i jagodama umoočenim u kristal šećer. |
| ožujak, 2006 | ||||||
| P | U | S | Č | P | S | N |
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
| 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
| 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
| 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
| 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||
Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv